Ciorba de burta falsa

reteta postata de

La mine in familie nu s-a facut si nici nu s-a mancat ciorba de burta. Am trait zeci de ani cu impresia ca e ceva cah pana m-a pus un fost sef sa gust si mi-a placut. Mananc f rar, poate 1 data pe an si atunci cer ciorba de burta fara burta. Reteta asta a picat la fix ! Am primit-o pe mail de la o prietena; nu stiu daca ea a incercat-o, dar eu am facut-o deja de 2. Prima transa a fost conform retetei si nu ne-am saturat asa ca am mai facut peste 2 saptamani a 2-a oara ... si mai multa.

Se face usor si e delicoasa ! Atentie insa la calorii si colesterol

Ingrediente
Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o casoleta de 500 g
Gogosari in otet
2 buc
Morcovi
1 buc
mare
Ceapa
1 buc
mare
Ulei
3 linguri
Smantana
200 g
150-200 g
Galbenus de ou
1 buc
Otet
2 linguri
dupa gust, eu am avut otet de mere
Piper, sare
1 lingura
dupa gust
Apa
1500 ml
Usturoi (catei)
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Strangem ingredientele.

Ciorba de burta falsa - Pas 1
Pas 2

Se curata morcovul si se da pe razatoarea mica. Eu de cand am TurboCheful mi-am salvat degetele si iese perfect.

Ciorba de burta falsa - Pas 2
Pas 3

Su curata ceapa si se toaca marunt. Eu ... tot cu TurboCheful o fac.

Ciorba de burta falsa - Pas 3
Pas 4

Gogosarul murat se taie felii mici

Ciorba de burta falsa - Pas 4
Pas 5

Se spala ciupercile si se taie fasii ca la ciorba de burta.

Ciorba de burta falsa - Pas 5
Pas 6

Se calesc legumele in ulei (cu apa) circa 5 min.

Ciorba de burta falsa - Pas 6
Pas 7

Se adauga apa si ciupercile si se lasa la fiert cca 25 min.

Eu am calit in wok, pe urma am mutat totul in oala si am adaugat apa si ciupercile.

Ciorba de burta falsa - Pas 7
Pas 8

Se piseaza ustoroiu sau se trece prin presa, se adauga la ciorba si se ia de pe foc.

Ciorba de burta falsa - Pas 8
Pas 9

Galbenusul de ou il amestecam bine de tot cu smantana. Peste compozitie se adauga amestecand bine 2-3 polonice de ciorba. Compozitia astfel obtinuta se adauga treptat, amestecand continuu, in ciorba. Asa nu se va taia.

Ciorba de burta falsa - Pas 9
Pas 10

Se adauga sare, piper si otet dupa gust. Se poate servi cu ardei iute.

Ciorba de burta falsa - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Sursa: Laura Sava