Ciorbă de burtă falsă

rețeta postată de

La mine în familie nu s-a făcut și nici nu s-a mâncat ciorbă de burtă. Am trăit zeci de ani cu impresia că e ceva cah până m-a pus un fost șef să gust și mi-a plăcut. Mănânc f rar, poate 1 dată pe an și atunci cer ciorbă de burtă fără burtă. Rețeta asta a picat la fix! Am primit-o pe mail de la o prietenă; nu știu dacă ea a încercat-o, dar eu am făcut-o deja de 2 ori. Prima tranșă a fost conform rețetei și nu ne-am săturat așa că am mai făcut peste 2 săptămâni a 2-a oară... și mai multă.

Se face ușor și e delicioasă! Atenție însă la calorii și colesterol

Ingrediente
Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o caserolă de 500 g
Gogoșari în oțet
2 buc
   
Morcovi
1 buc
mare
Ceapă
1 buc
mare
Ulei
3 linguri
   
Smântână
200 g
150-200 g
Gălbenuș de ou
1 buc
   
Oțet
2 linguri
după gust, eu am avut oțet de mere
Piper, sare
1 lingura
după gust
Apă
1500 ml
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Strângem ingredientele.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 1
Pas 2

Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mică. Eu de când am TurboCheful mi-am salvat degetele și iese perfect.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 2
Pas 3

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Eu... tot cu TurboCheful o fac.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 3
Pas 4

Gogoșarul murat se taie fâșii mici.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 4
Pas 5

Se spală ciupercile și se taie fâșii ca la ciorba de burtă.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 5
Pas 6

Se călesc legumele în ulei (cu apă) circa 5 min.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 6
Pas 7

Se adaugă apă și ciupercile și se lasă la fiert cca 25 min.

Eu am călit în wok, pe urmă am mutat totul în oală și am adăugat apă și ciupercile.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 7
Pas 8

Se pisează usturoiul sau se trece prin presă, se adaugă la ciorbă și se ia de pe foc.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 8
Pas 9

Gălbenușul de ou îl amestecăm bine de tot cu smântâna. Peste compoziție se adaugă amestecând bine 2-3 polonice de ciorbă. Compoziția astfel obținută se adaugă treptat, amestecând continuu, în ciorbă. Așa nu se va tăia.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 9
Pas 10

Se adaugă sare, piper și oțet după gust. Se poate servi cu ardei iute.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Sursă: Laura Sava