Inca o reteta care a avut succes la Atelier si am zis ca pana mai sunt legume bune in piata sa incercati aceasta supa de rosii deosebita. Gustul minunat al supei a fost o surpriza pentru mine, daca nu o gustam sigur nu ma aventuram sa v-o arat si voua - foarte fina, aromata, cremoasa si gustoasa, recomand sa incercati neaparat. Are ceva asemanator cu Gazpacho, dar parca mai fina.
Crutoanele le-am imporovizat din dovlecei si a fost exact ce trebuia, a dat o nota de krantz in supa si un plus de vitamine(impreuna cu vlastarii si germenii de casa, urmeaza si astea sa vi le arat cum se fac, in poze si pasi).
Reteta este preluata de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspiratie si descoperire pentru mine in domeniul raw.
Pregatiti si spalati legumele.
Intr-un blender se pun rosiile curatate de cotoare, la fel si ardeii, jumatate de dovlecel taiat cubulete mari, usturoiul, sare, ulei si busuioc(optional).
Aveti grija sa pastrati intregi jumatatea de dovlecel ramasa si 1 rosie pentru mai incolo.
Se adauga 1 pahar de apa si blendati bine compozitia, sa fie cat mai cremoasa.
Apoi turnati supa intr-un bol mai mare, potriviti de sare, si daca o vreti mai groasa sau subtire, puteti sa mai adaugati putina apa plata.
Adaugati o rosie taiata cubulete si verdeata maruntita bine, amestecati.
Si facem "crutoanele" - jumatatea de dovlecel ramasa se taie cubulete mici, se amesteca cu putin ulei de masline, usturoi pudra, oregano si sare.
Si gata, o serviti in boluri, presarata cu "crutoane" si eventual ceva germeni sau vlastari, daca aveti si va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.