Încă o rețetă care a avut succes la Atelier și am zis că până mai sunt legume bune în piață să încercați această supă de roșii deosebită. Gustul minunat al supei a fost o surpriză pentru mine, dacă nu o gustam sigur nu mă aventuram să v-o arăt și vouă - foarte fină, aromată, cremoasă și gustoasă, recomand să încercați neapărat. Are ceva asemănător cu Gazpacho, dar parcă mai fină.
Crutoanele le-am improvizat din dovlecei și a fost exact ce trebuia, a dat o notă de crantz în supă și un plus de vitamine (împreună cu vlăstarii și germenii de casă, urmează și astea să vi le arăt cum se fac, în poze și pași).
Rețeta este preluată de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspirație și descoperire pentru mine în domeniul raw.
Pregătiți și spălați legumele.
Într-un blender se pun roșiile curățate de cotoare, la fel și ardeii, jumătate de dovlecel tăiat cubulețe mari, usturoiul, sare, ulei și busuioc (opțional).
Aveți grijă să păstrați întregi jumătatea de dovlecel rămasă și 1 roșie pentru mai încolo.
Se adaugă 1 pahar de apă și blendați bine compoziția, să fie cât mai cremoasă.
Apoi turnați supa într-un bol mai mare, potriviți de sare, și dacă o vreți mai groasă sau subțire, puteți să mai adăugați puțină apă plată.
Adăugați o roșie tăiată cubulețe și verdeață mărunțită bine, amestecați.
Și facem "crutoanele" - jumătatea de dovlecel rămasă se taie cubulețe mici, se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi pudră, oregano și sare.
Și gata, o serviți în boluri, presărată cu "crutoane" și eventual ceva germeni sau vlăstari, dacă aveți și vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.