Gazpacho

Sunt sigura ca pentru multi statul in bucatarie acum este insuportabil, pe caldurile astea numa sa mananci fructe si legume. In una din zilele trecute tot ma framantam ce sa gatesc repede si sa nu dau drumul la argaz si cuptor - si mi-am amintit de aceasta supa racoritoare de vara.

O supa foarte aromata, gustoasa si rapida - este supa traditionala spaniola, dar nu-si pierde din calitati si in Romania :) Se prepara din legume proaspete,adaugand niste crutoare aromate sigur veti avea o masa frumoasa si gustoasa.

Ingrediente

Rosii
3 buc
sau 4 rosii mai mici
Ardei gras galben
1 buc
Castraveti
1 buc
Ceapa alba
1 buc
o jumatare de ceapa mare sau 1 mai mica
Usturoi
4 buc
4 catei
Lamaie
0.5 buc
sucul de la jumatate de lamaie sau putin otet
Sare
1 lingurite
dupa gust
Ulei de masline
3 linguri
Crutoane de paine
1 pahar
cumparati sau faceti in casa, vedeti mai jos cum
Paine (bagheta)
50 g
cam un sfert mic de paine, dar eu as zice ca este optional

Pasi de urmat

1

Sfertul de paine se inmoaie in putina apa.

2

Toate legumele se curata si se spala.

3

Intr-un blender se pun toate legumele taiate mai mediu, painea, uleiul de masline, sarea.

4

Se stoarce jumatatea de lamaie si se adauga sucul in blender.

Puteti pune si otet dar eu prefer totusi lamaia.

5

Blendati bine toata compozitia, mai opriti, gustati de sare si daca mai vreti mai adaugati.

6

Apoi strecurati supa printr-o sita, asa va fi mai fina si mai moale.

Se recomanda sa lasati supa macar 1 ora la frigider, daca aveti acest timp - dar oricum este buna.

7

In acest timp pregatiti crutoanele - daca nu aveti - painea se taie cubulete mici, se stropesc cu ulei de masline, sare si putin oregano. Puneti la cuptor sa le uscati putin si lasati deoparte pana la servirea supei.

8

Dupa ce a stat la frigider, folositi un polonic si o turnati in farfurii.

9

Crutoanele se pun imediat inainte de servire, pentru ca se inmoaie foarte repede.

Daca nu va place puteti pune doar felii subtiri de ardei, merg perfect in supa, se combina toate perfect.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 litru (2-3 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

gabidari
gabriela (gabidari) 14 iul 2011, 15:55

mmmmmm ce bine suna totul...banuiesc ca si la gust e foarte buna..merita incercata!!

karina
carmen corina (karina) 29 apr 2012, 18:14

eu locuiesc in spania de 7 ani 

iar in andalucia el gazpacho este o supa care nu lipseste de pe nici masa vara este nemaipomenit de bun si de racoritor ,dar eu cred ca tu ai pus mult usturoi si se mai pune si putina apa ,iar painea trebuie sa fie de cel putin o zi  salutari si mult noroc in toate .am probat reteta ce cozonac si mi-a iesit incredibil de bun .pupici 

CARMENICA
CARMENICA 25 mai 2012, 10:19

poza e facuta cu telefonul

CARMENICA
CARMENICA 25 mai 2012, 10:26

nu intra poza?

CARMENICA
CARMENICA 28 mai 2012, 07:48

mai incerc

CARMENICA
CARMENICA 28 mai 2012, 11:39

http://i45.tinypic.com/5bobok.jpg

CARMENICA
CARMENICA 28 mai 2012, 11:43

ma duc sa ma inec

http://tinypic.com/r/5bobok/6