Cum fierbem corect Broccoli
Desi pare la prima vedere nu chiar o reteta, dar am fost de atatea ori intrebata ce fac cu broccoli, ca am zis sa fac o reteta cu instructiuni detaliate. Gatesc broccoli foarte des, mai ales in sezonul lui normal, este preferatul Sofiei, il prefera tuturor legumelor si anume in aceasta forma cum o vedeti in poza. Mai rar cere sa-i pun un pic de iaurt pe langa, ca sos. Este foarte natural, crocant putin, de un verde intens si apetisant, cu gust f.bun, nu cel de varza rasfiarta.
Il puteti consuma asa gata fiert, ca garnitura sanatoasa sau combina in diverse salate, sau gratinat la cuptor, similar cu Conopida gratinata. Anume asa gratinat am reusit sa-l iubeasca niste copilasi foarte mofturosi.
La fel puteti face si broccoli congelat, doar ca la acela timpul de fierbere este mult mai mic, vedeti in pasi.
Ingrediente
●
Broccoli
500 g
aproximativ
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti apa la fiert intr-o cratita.
Pas 2
In acest timp spalam si pregatim broccoli-ul.
Il taiati direct sub flori, sa fie buchetele mici.
Pas 3
Asa am taiat toate buchetele de pe tulpina de broccoli.
Ce ramane puteti folosi pentru a face o supa-crema, etc.
Pas 4
Cand apa fierbe intens, cu bulbuci, adaugati sarea.
Pas 5
Observati ca se va face un fel de spuma activa care in 2-3 secunde dispare.
Asa se face pentru a scoate oxigenul din apa, legumele fierband in aceasta apa isi vor pastra mai bine vitaminele la fiert.
Metoda am vazut-o explicata candva demult la tv si mi s-a parut destul de logica, acum o folosesc cand fierb legumele asa, pentru garnitura.
Pas 6
Puneti broccoli in apa si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba.
Pas 7
Cum incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 2-3 minute.
Broccoli congelat fierbe doar 1 minut, pentru ca este deja prefiert.
Pas 8
Pana fierbe pregatiti o cratita sau un bol mare cu apa rece si o sita sau spumiera.
Pas 9
Dupa timpul indicat scoateti legumele din apa cu o spumiera sau lingura.
Pas 10
Le treceti imediat in bolul cu apa rece si lasati acolo 5-10 minute. Asta se face pentru a opri rapid procesul de fierbere si legumele sa ramana crocante si gustoase.
Daca aveti mai multe legume si putina apa rece, o schimbati de 2-3 ori, sau puneti gheata in ea ca sa raciti repede legumele.
Pas 11
Apoi le scoateti intr-o sita si lasati sa se scurga bine de apa, pana la servire.
Observati ca broccoli va avea o culoare de verde intens viu, structura ferma si crocanta, are gust foarte bun, nu de varza rasfiarta.
Pas 12
Modul acesta de servire este preferatul nostru, simplu, dietetic si gustos.
Dar il puteti gratina pentru un plus de gust si savoare.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)