Omletă cu dovlecei
O mâncare sățioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice masă a zilei - la micul dejun bineînțeles, la prânz sau cină puteți s-o combinați cu salată de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar în varianta mult mai sănătoasă și cu mult mai puțin ulei.
În poză vedeți omleta făcută din 2 ouă+1 dovlecel mic, în tigaie de 24 cm, în aceeași tigaie puteți să faceți și o omletă din 4 ouă pt 2 persoane.
Brânzica de deasupra este opțională, mie îmi place în acest sezon de legume noi să combin telemeaua cu orice.
Ingrediente
●
Ceapa alba
0.5 buc
puteți și s-o omiteți
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
după gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Încingeți bine uleiul în tigaie, adăugați ceapa tăiată mărunt și o căliți cam 1 minut.
Pas 2
Adăugați dovlecelul tăiat rondele subțiri sau cubulețe.
Clătiți și amestecați periodic aproximativ 5 minute, până încep să se rumenească ușor dovleceii și se mai înmoaie.
Pas 3
Bateți bine ouăle și sarea cu o furculiță, le turnați peste dovleceii din tigaie.
Lăsați 2-3 minute să se călească omleta la foc normal.
Pas 4
După acest timp faceți focul mic și puneți un capac pe tigaie.
Mie nu-mi place să întorc omleta, este o treabă mai fină și nu întotdeauna reușesc s-o întorc frumos, fără s-o rup sau să murdăresc aragazul. Și așa am început de câțiva ani s-o fac sub capac la foc mic, datorită aburilor omleta se face și deasupra, respectiv nu mai trebuie întoarsă.
Pas 5
După 5-10 minute(în funcție de grosimea omletei) când ridicați capacul, observați că omleta s-a gătit perfect și fără a fi întoarsă.
Pas 6
O serviți imediat, eu am presărat brânză telemea deasupra și puțină verdeață.
Poftă Bună!
Cantitate:
200 g
(1 porție)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)