Ingrediente
●
Fasole galbena pastai
200 g
●
Pasta de tomate
2 linguri
eu am pus din sosul meu magic pentru mancaruri
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
puneti si sarea si piperul dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Fiindca nu toate legumele se prelucreaza termic in acelasi fel si acelas timp, le-am grupat cat de cat si vedeti in pasi cum le-am pregatit pentru ghiveci.
Aici in poza vedeti fasolea curatata si spalata, rupta bucati medii. Conopida taiata bucati mici si spalata.
2
Dovleceii, vinetele si ardeii se spala, curata si se taie bucati mai maricele. Nu am poza cu morcovii, cartofii si ceapa - acestia se curata si se spala.
3
Pastaile se fierb 3 minute in apa cu sare.
4
Si imediat se scot intr-un vas cu apa rece(ca sa oprim procesul de gatire, legumele sa fie al dente).
5
La fel se fierbe conopida, 3 minute si se scoate intr-un vas cu apa rece.
6
Incingeti ulei intr-o tigaie si caliti pe foc iute dovleceii. Cand sunt gata, adica usor rumeni, ii scoateti intr-o farfurie, dar nu le scoateti cu tot cu ulei, acesta il lasati in tigaie.
7
In uleiul in care ati calit dovelcelul, aduagati ardeii si la fel - caliti pana se rumenesc usor si scoateti din ulei.
Repetati procedura si cu vinetele.
8
Aici vedeti acest amestec de legume calite, le-am pus intr-un bol mai adanc in care voi amesteca ghiveciul la final.
9
Si mai avem putina treaba la plita si gata :)
Morcovii taiati rondele se calesc intr-o alta tigaie cu putin ulei.
10
Peste vreo 5 minute adaugati ceapa taiata julien - amestecati si lasati sa se caleasca vreo 10 mnute.
11
Adaugati pasta de rosii, amestecati, mai lasati 2 minute si luati de pe foc.
12
Si acum momentul final - toate legumele se amesteca.
La dovlecei, vinete si ardei adaugati pastaile si conopida(scoase din apa).
13
Apoi adaugati cartofii taiati cubulete.
14
Si ultima serie de legume: amestecul de morcovi si ceapa.
Puneti putina sare (restul sarati dupa ce scoateti ghiveciul din cuptor), piperul. Amestecati bine toate legumele, dar atent sa nu le faceti terci.
15
Mutati toata compozitia intr-o tava de cuptor adanca.
16
Puneti deasupra o folie de aluminiu si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru 1 ora.
Dupa acest timp, incercati cartofii daca sunt gata, daca nu - mai lasati cat este nevoie.
17
Este delicios si cald si rece, ca mancare sau ca o garnitura.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)