Ingrediente
●
Dovlecei
3 buc
3 bucăți medii
●
Făină albă calitate superioară
2 linguri
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se spală și se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.
Pas 2
Într-o tigaie se pune ulei și se încălzește, apoi se pun dovleceii la prăjit.
Pas 3
Dovleceii se rumenesc pe ambele părți și se scot pe o farfurie.
Pas 4
După ce ați prăjit dovleceii, vom pregăti sosul de smântână.
Ceapa se taie mărunt și se călește ușor în ulei.
Pas 5
Apoi se adaugă 2 linguri de făină, se amestecă bine și se mai lasă 5 min la foc mediu să se călească făina împreună cu ceapa.
Pas 6
Se adaugă smântâna, se amestecă bine. După ce ați amestecat și totul începe să fiarbă, posibil sosul să fie cam gros. Dacă îl vreți mai lichid adăugați încă puțină apă sau lapte până obțineți consistența dorită.
Pas 7
Se sărează și piperează după gust.
Pas 8
În sos se adaugă dovleceii, se amestecă ușor și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5 min.
Pas 9
Sunt foarte buni calzi cu garnitură de cartofi, orez sau carne.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)