Dovlecei cu smântână

Dovlecei cu smântână

Este o mâncare clasică, o fac de obicei în sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice altă garnitură preferată.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
3 bucăți medii
Ceapă albă
2 buc
   
Făină albă calitate superioară
2 linguri
   
Smântână
400 g
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Dovleceii se spală și se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Dovlecei cu smântână - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie se pune ulei și se încălzește, apoi se pun dovleceii la prăjit.

Dovlecei cu smântână - Pas 2
Pas 3

Dovleceii se rumenesc pe ambele părți și se scot pe o farfurie.

Dovlecei cu smântână - Pas 3
Pas 4

După ce ați prăjit dovleceii, vom pregăti sosul de smântână.

Ceapa se taie mărunt și se călește ușor în ulei.

Dovlecei cu smântână - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă 2 linguri de făină, se amestecă bine și se mai lasă 5 min la foc mediu să se călească făina împreună cu ceapa.

Dovlecei cu smântână - Pas 5
Pas 6

Se adaugă smântâna, se amestecă bine. După ce ați amestecat și totul începe să fiarbă, posibil sosul să fie cam gros. Dacă îl vreți mai lichid adăugați încă puțină apă sau lapte până obțineți consistența dorită.

Dovlecei cu smântână - Pas 6
Pas 7

Se sărează și piperează după gust.

Dovlecei cu smântână - Pas 7
Pas 8

În sos se adaugă dovleceii, se amestecă ușor și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5 min.

Dovlecei cu smântână - Pas 8
Pas 9

Sunt foarte buni calzi cu garnitură de cartofi, orez sau carne.

Poftă Bună!

Dovlecei cu smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

amalia
amalia 29 Jun 2009, 20:39

interesanta reteta, usoara si abia astept sa vad cat de gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
claudia27
claudia27 29 Aug 2012, 12:17

foarte interesanta reteta...imi place mult stilul in care gatesti,e stilul francez,am vazut in retetele tale ca ai obiceiuri frantuzesti...bravoo iti multumim mult pt retete...

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 09 Jul 2013, 20:05

Lena, crezi ca putem pregati pentru aceasta reteta dovleceii pe grill ? Sau in dry-cooker? Multumesc!

lena
Elena (lena) Vali-Mihaela 09 Jul 2013, 22:37

Da, chiar mai bine.

tiki
tiki 04 Sep 2013, 09:50

Buna. Avand mai multi dovlecei am facut aceasta reteta si ma bucur mult de rezultat. Mi-a iesit cam mult sos, ca am pus dovlecei mai putin si a doua zi am mai prajit cativa dovlecei si cateva vinete. O bunatate. Am facut si rulourile de vinete. Urmeaza poza si comentariul. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: