Mâncare de dovlecei cu legume
Suntem obișnuiți în familie să mâncăm la greu legume - proaspete, la grătar, coapte, etc. Dovleceii la grătar sunt nelipsiți și preferați, dar fiindcă le-am făcut destul de des în ultimii ani, am cam început să ne plictisim de ei. Așa am improvizat această mâncărică delicioasă, ne-a plăcut mult, chiar și Sofi o mănâncă fără comentarii.
Puteți improviza cu orice alte legume, pe lângă dovlecei - ciuperci coapte, broccoli prefiert, ardei proaspăt, fasole verde prefiertă, conopidă prefiertă, etc.
Ingrediente
●
Dovlecei
2 buc
cantitatea este aproximativă, puteți pune și 3, 4
●
Sare, piper
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Taiați dovleceii felii cam de 3-4 mm grosime și îi coaceți pe grătar sau tigaie.
În acest timp pregătiți restul legumelor:
- ceapa se curăță și se taie solzișori
- morcovul îl curățați și dați prin răzătoarea mare
- usturoiul se curăță și se taie felii subțiri.
Pas 2
Când sunt gata, le puneți într-o farfurie și îi dați la o parte.
Pas 3
Ceapa se taie solzișori și se călește în puțin ulei, într-o tigaie mai adâncă.
Pas 4
Când ceapa este aproape gata adăugați usturoiul tăiat și el felii subțiri, amestecați și lăsați 1 minut.
Pas 5
Acum adăugați morcovul, lăsați aproximativ 5 minute pe foc, amestecând periodic.
Pas 6
Cam așa arată, morcovul se mai lasă dar nu trebuie să fie foarte moale și terci.
Pas 7
Adăugați dovleceii, amestecați și mai lăsați 2 minute pe foc.
Pas 8
Potriviți de sare, piper opțional și opriți focul.
Pas 9
Se poate servi cald ca o garnitură/mâncare sau rece ca o salată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)