Mancare de dovlecei cu legume
Suntem obisnuiti in familie sa mancam la greu legume - proaspete, la gratar, coapte, etc. Dovleceii la gratar sunt nelipsiti si preferati, dar fiindca le-am facut destul de des in ultimii ani, am cam inceput sa ne plicitisim de ei. Asa am improvizat aceasta mancarica delicioasa, ne-a placut mult, chiar si Sofi o mananca fara comentarii.
Puteti improviza cu orice alte legume, pe langa dovlecei - ciuperci coapte, broccoli prefiert, ardei proaspat, fasole verde prefiarta, conopida prefiarta, etc.
Ingrediente
●
Dovlecei
2 buc
cantitatea este aproximativa, puteti pune si 3, 4
●
Sare,piper
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Taiati dovleceii felii cam de 3-4 mm grosime si ii coaceti pe gratar sau tigaie.
In acest timp pregatiti restul legumelor:
- ceapa se curata si se taie solzisori
- morcovul il curatati si dati prin razatoarea mare
- usturoiul se curata si se taie felii subtiri.
Pas 2
Cand sunt gata, le puneti intr-o farfurie si ii dati la o parte.
Pas 3
Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei, intr-o tigaie mai adanca.
Pas 4
Cand ceapa este aproape gata adaugati usturoiul taiat si el felii subtiri, amestecati si lasati 1 minut.
Pas 5
Acum adaugati morcovul, lasati aproximativ 5 minute pe foc, amestecand periodic.
Pas 6
Cam asa arata, morcovul se mai lasa dar nu trebuie sa fie foarte moale si terci.
Pas 7
Adaugati dovleceii, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Pas 8
Potriviti de sare, piper optional si opriti focul.
Pas 9
Se poate servi cald ca o garnitura/mancare sau rece ca o salata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)