Orez turcesc cu fidea

Orez turcesc cu fidea

Cand am gustat prima data acest orez cu fidea la un fast-food turcesc, am avut o mica senzatie de "Oau!" si mi-am bifat neaparat sa-l incerc acasa. Pe langa faptul ca se gateste simplu, interesant ca si combinatie, veti descoperi ca este si neasteptat de gustos. Fideaua calita are aroma de paine prajita cu unt si aceasta se transmite la toate mancarea. Asta pe scurt sa va dati seama care este gustul orezului cu fidea.

Multi numesc aceasta mancare pilaf de orez cu fidea, eu as spune totusi ca este mai mult o garnitura. Dar bineinteles ca il puteti considera si mancare completa in caz ca nu aveti nimic altceva gatit pe langa. Ar merge combinat minunat cu orice mancare de legume, peste, carne, etc.

Ingrediente

Orez
200 g
oricare va place - aici am folosit orez Basmati
Fidea
100 g
din aceea fina, din comert - vedeti la pasul 1 o poza cu ea
Unt
40 g
Apa
400 ml
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Cam asa arata fideaua fina din comert pe care va recomand sa o folositi la reteta.

Alegeti orice marca, la un pret care va convine.

Orez turcesc cu fidea - Pas 1
Pas 2

Intr-o cratita cu fund gros, sau o tigaie mai adanca topiti untul.

Orez turcesc cu fidea - Pas 2
Pas 3

Adaugati fideaua, lasati sa se caleasca la foc mediu si amestecati periodic.

Orez turcesc cu fidea - Pas 3
Pas 4

Cam asa arata cand este gata, oricum va dati seama si dupa aroma.

Nu plecati departe pentru ca se caleste foarte repede.

Orez turcesc cu fidea - Pas 4
Pas 5

Nu uitati intre timp sa masurati orezul si il spalati in 2-3 ape.

Orez turcesc cu fidea - Pas 5
Pas 6

Adaugati acesta peste fideaua rumenita din cratita, amestecati si mai caliti impreuna 2-3 minute.

Orez turcesc cu fidea - Pas 6
Pas 7

Acum turnati 400ml de apa in cratita si adaugati sarea.

Amestecati bine si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba totul.

Orez turcesc cu fidea - Pas 7
Pas 8

Apoi faceti focul mic, puneti capacul la cratita si lasati asa aproximativ 10-15 minute.

Orez turcesc cu fidea - Pas 8
Pas 9

Dupa acest timp veti observa ca orezul absorbe toata apa.

Orez turcesc cu fidea - Pas 9
Pas 10

Acum inchideti focul sub cratita, dar nu umblati la ea - nu scoateti capacul si nu amestecati in orez deloc.

Lasati asa sa se gateasca "pasiv" 30-60 de minute in aburii din cratita, sa se imerseze complet toate aromele.

Orez turcesc cu fidea - Pas 10
Pas 11

Inainte de servire il amestecati bine si rasfirati cu o lingura mare.

Este minunat si il puteti servi ca garnitura la o mancare de legume, carne sau peste.

Pofta Buna!

Orez turcesc cu fidea - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Sursa: Youtube

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Cats
Cats 22 Oct 2019, 12:44

interesant. oare merge si in varianta de post, cu ulei (de masline) in loc de unt?

lena
Elena (lena) Cats 22 Oct 2019, 12:46

Sigur, dar nu va avea gust de unt.

ElisabetaYucesoy448
Elisabeta Yucesoy (ElisabetaYucesoy448) 27 Oct 2019, 13:52

In primul rând apa turnată trebuie sa fie fierbinte și este bun de mâncat și după 10 min după ce opresti focul.Sotul meu e turc ,așa ca fac rețeta asta de 20 de ani

tiki
tiki 15 Nov 2019, 14:41

Tare bun acst orez cu unt. Cred ca eu l-am cam prajit, dar gustul este f. bun. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: