Ingrediente
●
Orez
200 g
oricare va place - aici am folosit orez Basmati
●
Fidea
100 g
din aceea fina, din comert - vedeti la pasul 1 o poza cu ea
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cam asa arata fideaua fina din comert pe care va recomand sa o folositi la reteta.
Alegeti orice marca, la un pret care va convine.
Pas 2
Intr-o cratita cu fund gros, sau o tigaie mai adanca topiti untul.
Pas 3
Adaugati fideaua, lasati sa se caleasca la foc mediu si amestecati periodic.
Pas 4
Cam asa arata cand este gata, oricum va dati seama si dupa aroma.
Nu plecati departe pentru ca se caleste foarte repede.
Pas 5
Nu uitati intre timp sa masurati orezul si il spalati in 2-3 ape.
Pas 6
Adaugati acesta peste fideaua rumenita din cratita, amestecati si mai caliti impreuna 2-3 minute.
Pas 7
Acum turnati 400ml de apa in cratita si adaugati sarea.
Amestecati bine si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba totul.
Pas 8
Apoi faceti focul mic, puneti capacul la cratita si lasati asa aproximativ 10-15 minute.
Pas 9
Dupa acest timp veti observa ca orezul absorbe toata apa.
Pas 10
Acum inchideti focul sub cratita, dar nu umblati la ea - nu scoateti capacul si nu amestecati in orez deloc.
Lasati asa sa se gateasca "pasiv" 30-60 de minute in aburii din cratita, sa se imerseze complet toate aromele.
Pas 11
Inainte de servire il amestecati bine si rasfirati cu o lingura mare.
Este minunat si il puteti servi ca garnitura la o mancare de legume, carne sau peste.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)