Orez prajit cu ou si legume, in stil chinezesc

Orez prajit cu ou si legume, in stil chinezesc

Aceasta reteta cu orez poate nu m-ar fi impresionat asa de mult daca nu as fi gustat-o la o prezentare de bucatarie orientala. Pe langa faptul ca se prepara foarte repede, poate fi o mancare completa sau o garnitura interesanta la orice alta mancare. Orezul se potriveste perfect cu toate ingredientele si cu siguranta veti impresiona pe multa lume cu aceasta reteta. Puteti refolosi aici orezul ramas de la alte mancaruri sau garnituri, sau il fierbeti special pt ea.

Variante si combinatii in bucataria chinezeasca sunt foarte multe, eu pe aceasta am gustat-o, incercat-o si v-o arat ca verificata si testata de mine. In loc de varza puteti pune fasole pastai, dar eu as merge totusi pe varza, da un gust dulce orezului.

Ingrediente

Orez
200 g
Oua
2 buc
Varza alba
150 g
aproximativ 2 frunze de varza
Ardei gras rosu
0.5 buc
sau puteti folosi un ardei iute
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Sare
0.5 lingurite
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
Sos de soia
2 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Orezul se spala bine si se fierbe bob cu bob, metoda de fierbere o alegeti care va place, gasiti si pe site cateva la categoria de Garnituri.

Eu am fiert orez Basmati, l-am lasat sa se raceasca complet.

2

Bateti bine 2 oua si prajiti o omleta din ele.

3

Lasati apoi sa se racoreasca si o taiati fideluta subtire.

4

La fel taiati cat mai subtire varza.

5

Ardeii si ceapa, la fel.

6

Intr-o tigaie adanca incingeti bine uleiul, adaugati ceapa si ardeiul, le caliti amestecand periodic timp de 3-4 minute.

7

Adaugati varza, la fel caliti amestecand periodic timp de 3-4 minute.

8

Acum adaugati omleta, amestecati si mai lasati 1 minut.

9

Adaugati turmericul, este optional daca nu aveti, amestecati bine.

10

La urma puneti orezul in tigaie, amestecati bine si lasati 2-3 minute pe foc.

11

Potriviti de sare dupa gust.

12

Optional puteti sa adaugati si putin sos de soia, aveti grija in acest caz cu sarea, sosul este deja sarat.

13

Si gata, il serviti ca atare sau ca o garnitura interesanta pe langa o alta mancare.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

timotei
timotei 18 apr 2016, 01:11

Cred ca am facut acest orez de 15 ori de cînd ai postat reteta, de fiecare data îl fac cu ce se gaseste la frigider 

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 17 mar 2016, 01:05

Foarte bun .

Poza mea pentru reteta:
aeiuli
aeiuli 09 mar 2016, 23:44

Pentru simplificare, eu fac ouale direct scrambled, nu omleta - nu mai ies bucatele egale, dar sunt la fel de bune... 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 feb 2016, 22:21

Am pus putin sos de soia, nu vroiam sa-mi schimbe prea mult culoarea :)

Sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut!

tiki
tiki 24 feb 2016, 22:05

Buna. Nu prea seamana ca aspect cu al tau, dar este exact reteta. Ma gandesc ca tu nu ai pus sos de soia. Euam pus putin si nu mi s-a parut sarat in partea din fata a farfuriei, apoi am mai adaugat, se vede mai in spatele farfuriei.  Nu te supara pe mine, dar cred ca al meu este mai bun ca al tau. Hahaha. Poate fiindu-mi foame -sunt la cura- a fost ceva DEMENTIAL. Papilele mele gustative au fost f. incantate si multumite, burtica mea la fel si eu nu mai spun. Doamne, ce bunatate. Scuza poza ca nu-mi iese ok, seara, dar nu mai conteaza. RETETA NEMAIPOMENITA.. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 24 feb 2016, 01:11

Intr-adevar aceasta este reteta corecta de fried rice. Pentru mai multa culoare se poate adauga morcov ras, mazare si ceapa verde iar pentru savoare putin ulei de susan. Excelent in post!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 feb 2016, 15:22

Nu, nu mi-a mai cerut. O fi fost ceva.... Noroc ca mi-am stiut parola ca e diferita fata de altele. Hahaha.

lena
Elena (lena) 23 feb 2016, 14:59

Nu s-a schibat nimic Sanda, poate cumva te-ai delogat de pe site. Scrie-mi daca iti mai cere parola si user in continuare.

Gabia
Gabia 23 feb 2016, 06:10

Yammmmmi, ce bunatate. Si eu am sa o fac. Multumesc Lena ☺

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 feb 2016, 22:02

Buna. Interesanta reteta, nu am auzit de ea, dar o s-o fac precis - curand-. O sa respect reteta pentru inceput si daca nu este destul de picanta altadata adaug mai multe condimente asiatice. Multumesc. Pupici. (aoleo, trebuie sa-mi scriu datele? S-a schimbat ceva ?)

Arata toate comentariile