Piure de mazăre verde
Toată lumea știe să facă un piure de cartofi, chiar dacă spui cuvântul piure, imediat doar la asta de duce gândul. Dar cât de subestimată este rețeta de piure de mazăre - rapidă, simplă și iese o garnitură delicată, fină și gustoasă - chiar și Sofia mănâncă cu mare plăcere.
În varianta de post căliți doar puțină ceapă cu ulei și omiteți untul.
Am încercat să fac piureul și cu mazăre la conservă și cu din aceea congelată, fiecare a fost bun - doar că cel din mazăre congelată a fost ceva mai dulce.
Ingrediente
●
Mazare verde congelata
450 g
sau la conservă
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Unt
25 g
sau o ceapă în varianta de post
●
Sare,piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tigaie puneți untul și uleiul, lăsați să se încălzească bine.
În varianta de post căliți ceapa tăiată mărunt cu ulei, omiteți untul.
Pas 2
Adăugați mazărea congelată, amestecați bine și lăsați să se călească la foc mediu 15-20 minute - până se dezgheață și fierbe bine.
Pas 3
Potriviți de sare și piper, stingeți focul.
Puteți să mai adăugați și alte ierburi, dar nu exagerați, să nu schimbe gustul de mazăre.
Pas 4
Pasați bine mazărea cu robotul sau blenderul.
Pas 5
Și gata, îl serviți cum vă place.
Aici i-am dat formă cu un inel de bucătărie.
Pas 6
Aici este piureul cu mazăre din conservă.
Pas 7
Și ăsta-i din mazăre congelată.
Serviți-l cu orice vă place - carne, legume, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
4 (4 voturi)