Mujdei de Usturoi

Pare simplu sa faci un mujdei de usturoi, dar sunt multe nuante aici -  este suficient sa amestecati un pic altfel acest sos de usturoi si poate sa va iasa o chestie foarte buna. Nu am tinut neaparat pana acum sa va arat cum fac eu mujdei, dar am strans la parinti o roada frumoasa de usturoi si la fiecare masa tot fac acest sos delicios, este mult laudat si lins pana la ultima picatura. Parintii il fac simplu cu usturoi pisat, apa si sare - iese ca o apa mai aromata, mie imi place sa-l fac mai emulsie si a avut mare succes la toti care l-au gustat.

Puteti regla consistenta mujdeiului adaugand putin apa, iaurt, smantana, verdeata dupa plac - si deja aveti alte variatii ale acestui sos minunat. Este perfect langa niste cartofi fierti simplu cu coaja, peste, ardei copti si orice va place.

Ingrediente

Usturoi(catei)
10 buc
Ulei
50 ml
Sare
0.5 lingurite
Otet
1 lingurite
Apa
50 ml
puteti inlocui apa cu iaurt sau smantana

Pasi de urmat

1

Bineinteles, pentru inceput curatati bine cateii de usturoi si ii spalati.

Aveti mare grija sa alegeti usturoi bun, netratat chimic.

2

Eu prefer sa-i pisez initial cu presa de usturoi, este repede si nu prea imi place sa-l zdrobesc altfel - prea mult efort cu acelasi rezulat.

3

Puneti usturoiul pisat intr-un bol mic adanc, adaugati sarea si 1-2 linguri de ulei.

4

Si amestecati bine pana usturoiul si uleiul se leaga ca o maioneza.

Recomand sa folositi o lingura de lemn, in primul rand pentru ca e comod si pe urma sa aveti senzatia ca va face bunica mujdeiul :)

5

Pe parcurs adaugati restul de ulei si tot amestecati sa faceti un fel de sos de usturoi ca maioneza.

6

Puneti otetul, eu il prefer pe cel balsamic alb, dar merge si cel clasic sau zeama de lamaie.

Amestecati bine.

7

Sosul acum are o consistenta mai groasa, eu recomand sa-l diluati putin pana la cum va place, dar sa nu-l faceti apa.

Perfect aici ar fi un iaurt, face mujdeiul mai racoritor si mai gustos, dar la tara facem cu apa si tot e bun rau.

8

Cam asa ar fi, puteti sa-i mai puneti ceva verdeta dupa preferinte, sau rosii tocate - dupa imaginatie si preferinte.

9

Mie imi place sa-l combin cu cartofi fierti sau copti in coaja - dar stiti voi ca mai sunt si multe alte combinatii cu mujdei...

Pofta Buna!

Cantitate: 300 mililitri
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !