Ingrediente
●
Ardei copti
3 buc
am in vedere ardei rosii copti, curatati de coaja si seminte, vedeti mai jos cum se fac
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Sos de rodii
1 lingura
se gaseste la raioanele de produse arabesti
●
Ulei de masline extravirgin
4 linguri
●
Suc de lamaie
1 lingura
●
Chimion pudra
0.5 lingurite
●
Ardei chilli
0.5 lingurite
fulgi de chilli, optional, daca vreti sa fie muhammara mai iute
●
Patrunjel tocat
1 lingura
optional, pentru decor
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand pregatiti ardeii copti pentru reteta de muhammara, eu de obicei fac mai multi si congelez pentru a face si alta tura de pate.
Deci, intr-o tava aranjati ardeii kapia rosii si-i puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, de preferat cu ventilatie (va avea efect de air fryer).
Pas 2
In acest timp mai deschideti cuptorul si intoarceti atent ardeii de 2-3 ori, pana vedeti ca s-au rumenit frumos pe toate partile.
Pas 3
Imediat cat sunt fierbinti le aruncati intr-o oala si acoperiti cu capac deasupra, lasati asa 20-30 de minute.
Pas 4
Dupa acest timp se vor curata mult mai usor de coaja fiindca se aburesc.
Deci curatati ardeii de coaja, seminte si cotor.
Pas 5
Acum puneti toate ingredientele pentru muhammara intr-un blender sau robot de bucatarie care macina fin - ardeii copti, nucile si restul ingredientelor conform listei.
Apropo, nucile le puteti coace putin dinainte daca vreti un gust si aroma mai pronuntate, dar nu este obligatoriu.
Pas 6
Blendati bine, insitati cat mai mult ca sa fie un pate fin si uniform.
Pe parcurs mai gustati de sare, dupa gustul dvs.
Daca vreti un pate mai lichid sau mai gros, reglati pe viitor textura din cantitatea de pesmet adaugat - mie imi place sa fie tartinabil, dar sa nu curga.
Pas 7
Intindeti cu o lingura pe un platou pasta formata, sau puneti intr-o farfurie plata cu borduri.
Deasupra mai stopiti cu putin ulei de masline bun.
Pas 8
Decorati cu bucatele de nuci si niste patrunjel tocat, muhammara este gata, o puteti servi imediat sau o puteti lasa la frigider pana aveti nevoie.
Este absolut delicioasa, servita cu paine proaspata sau lipii chiar impresioneaza prin gustul complet si deosebit.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 portie
(1 platou mediu)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: