Rulouri-placinte cu varza/branza

Rulouri-placinte cu varza/branza

Dragi amatori de placinte, va prezint o super reteta bomba, pe langa faptul ca se face simplu, repede, ieftin, placintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeti in poza nu a ramas nimic efectiv in jumate de ora. Sotul era foarte dezamagit ca am facut atat de putine, deci va recomand sa faceti portie dubla daca sunt mai mult de 2-3 mancatori in casa.

Sunt fragede, putin foietate - ma intreba cineva daca sunt cu aluat de foietaj facute...Puteti sa le faceti cu orice umplutura, cu varza e una din variantele cele mai reusite. Eu am improvizat repede si cateva cu telemea sarata, tot f.f. bune.

Deci, nu treceti pe alaturi :)

Ingrediente

Apa calda
150 ml
Ulei de floarea soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a cali varza
Faina alba
300 g
Sare
0.5 lingurite
Varza alba
1 kg
Ceapa alba
1 buc
+ optional 1 morcov
Sare,piper
0.5 lingurite
pentru umplutura, potriviti dupa gust
Galbenus de ou
1 buc
si susan sau mac pt ornat, optional

Pasi de urmat

1

Daca alegeti sa faceti placintele cu varza, recomand in primul rand sa caliti varza din timp, sa aiba timp sa se racoreasca bine.

Deci, intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori, in putin ulei.

2

Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati varza taiata cat mai fin si subtire.

3

Amestecati si o lasati sa se caleasca in voie la foc mediu-mic.

4

Cand se mai rumeneste o potriviti de sare si piper dupa gust.

Nu uitati s-o amestecati periodic, inchideti focul cand e gata.

5

Amestecati apa cu uleiul si sarea.

6

Adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau spatula - aluatul pare mai moale dar fara grija, asa si trebuie sa fie.

7

Este si ceva mai uleios, ca doar contine ulei, dar dupa ce il mutati pe masa presarata cu faina si il mai framantati o jumate de minut se rezolva.

Lasati sa se odihneasca 15-20 de minute.

8

Dupa acest timp il mai framantati putin cu faina si lasati 10 minute la odihnit.

9

Apoi se taie in 12 bucatele uniforme.

10

Fiecare bucatica o intindeti, ajutandu-va cu putina faina si facaletul, in niste mici dreptunghiuri.

11

Puneti umplutura peste, cam 1 lingura, varza sau branza.

12

Acum incepem sa le rulam - strangeti marginile si impachetati.

13

Rulati mai strans si uniform.

14

In asa fel le faceti pe toate 12 si la aranjati intr-o tava de cuptor. Ungeti cu galbenus de ou si optional puteti presara deasupra susan sau mac.

15

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasati putin sa se racoreasca.

16

Apoi savurati cu mare placere.

Pofta buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

Mari Nagy
Mari Nagy 18 mar 2018, 14:09

Foarte buna si aceasta reteta de rulouri/ placinte. Am facut portie dubla, si cu varza si cu branza. Mie mi-au iesit un pic mai "grasute". Cam cat de mare sa fie dreptunghiul ? Deasupra am pus susan alb si negru. Multumesc inca o data !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mari Nagy 19 mar 2018, 15:49

Ies ceva mai fine daca intindeti foile cat mai subtire, nu mai tin minte ce dimensiuni aveau 😉

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 03 aug 2017, 23:48

E delicioasa reteta....ingrediente simple, usor de facut...eu am pus la umplutura 3 feluri : cartofi cu ceafa afumata, varza si ciuperci...s-a copt usor,nu s-au crapat deloc...ce sa mai...intotdeauna retetele au avut un real succes ...multumim pentru impartasirea retetelor

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 04 aug 2017, 16:38

Multumesc si eu Corina! Sa aveti pofta buna!

AdelaOlaru617
Adela Olaru (AdelaOlaru617) 17 nov 2016, 22:22

a facut cineva cu mar? ar fi ca un fel de strudel..

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 24 mar 2016, 15:54

Foarte gustoase! Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
In-na
In-na 24 nov 2015, 16:20

Placintele mele cu cartof si varza. Merita incercate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
raluca57
raluca57 23 nov 2015, 22:12

Sunt minunate! le-am facut cu varza, cu telemea, cu praz calit amestecat cu telemea.  Toate f f bune!!! Trebuiesa  incerc cu gem, nuci, mac...prea sunt bune. Periculos de bune!

Nota mea pentru reteta:
Lika
Lika 10 nov 2015, 14:34

Gustosele de tot !!! Eu am facut portie dubla suntem mari amatori de placintele

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 03 nov 2015, 17:42

Foarte foarte gustoase precum am spus ca voi face cu cartofi si varza intradevar nu crapa si nu trebuie de facut mari. La mine in poza se vede clar ca cele mari au crapat restul  au ramas la fel. Nu am mai reusit sa fac poza cu ele pe platou ca imediat au trecut la masa.

Poza mea pentru reteta:
Lucella
Lucella 02 nov 2015, 00:41

Multumim dn suflet pentru gustoseniile sugerate. Foarte gustos au fost placintelele.

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 26 oct 2015, 19:04

Foarte foarte gustoase, chiar nu demult le-am scos din cuptor. Doar  am o nelamurire de ce jumatate din ele la mijloc sau umflat si crapat si umplutura a iesit  putin afara, as vrea sa imi stiu greseala?. Le-am facut cu brinza de vaci si telemea,marar si ceapa. La sigut ramin cele mai de top placinte la moment, le voi face si miine cu cartof si varza.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) MashaL 26 oct 2015, 22:23

Cele cu branza crapa de obicei cam la toate placintele, la mine la fel a iesit putin. Sa pui mai putina umplutura si sa nu le strangi tare, poate atunci va fi ceva mai bine.

Cu varza au fost perfecte, cred ca si la cartofi ar trebui sa fie bine.

Arata toate comentariile