Rulouri-placinte cu varza/branza
Dragi amatori de placinte, va prezint o super reteta bomba, pe langa faptul ca se face simplu, repede, ieftin, placintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeti in poza nu a ramas nimic efectiv in jumate de ora. Sotul era foarte dezamagit ca am facut atat de putine, deci va recomand sa faceti portie dubla daca sunt mai mult de 2-3 mancatori in casa.
Sunt fragede, putin foietate - ma intreba cineva daca sunt cu aluat de foietaj facute...Puteti sa le faceti cu orice umplutura, cu varza e una din variantele cele mai reusite. Eu am improvizat repede si cateva cu telemea sarata, tot f.f. bune.
Deci, nu treceti pe alaturi :)
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a cali varza
●
Ceapa alba
1 buc
+ optional 1 morcov
●
Sare,piper
0.5 lingurite
pentru umplutura, potriviti dupa gust
●
Galbenus de ou
1 buc
si susan sau mac pt ornat, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Daca alegeti sa faceti placintele cu varza, recomand in primul rand sa caliti varza din timp, sa aiba timp sa se racoreasca bine.
Deci, intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori, in putin ulei.
Pas 2
Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati varza taiata cat mai fin si subtire.
Pas 3
Amestecati si o lasati sa se caleasca in voie la foc mediu-mic.
Pas 4
Cand se mai rumeneste o potriviti de sare si piper dupa gust.
Nu uitati s-o amestecati periodic, inchideti focul cand e gata.
Pas 5
Amestecati apa cu uleiul si sarea.
Pas 6
Adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau spatula - aluatul pare mai moale dar fara grija, asa si trebuie sa fie.
Pas 7
Este si ceva mai uleios, ca doar contine ulei, dar dupa ce il mutati pe masa presarata cu faina si il mai framantati o jumate de minut se rezolva.
Lasati sa se odihneasca 15-20 de minute.
Pas 8
Dupa acest timp il mai framantati putin cu faina si lasati 10 minute la odihnit.
Pas 9
Apoi se taie in 12 bucatele uniforme.
Pas 10
Fiecare bucatica o intindeti, ajutandu-va cu putina faina si facaletul, in niste mici dreptunghiuri.
Pas 11
Puneti umplutura peste, cam 1 lingura, varza sau branza.
Pas 12
Acum incepem sa le rulam - strangeti marginile si impachetati.
Pas 13
Rulati mai strans si uniform.
Pas 14
In asa fel le faceti pe toate 12 si la aranjati intr-o tava de cuptor. Ungeti cu galbenus de ou si optional puteti presara deasupra susan sau mac.
Pas 15
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Le lasati putin sa se racoreasca.
Pas 16
Apoi savurati cu mare placere.
Pofta buna!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)