Tocană de vinete cu sfeclă roșie
Mi s-a părut interesantă combinația, dar m-au convins multele pagini de laude totuși s-o încerc. Recunosc sincer, am fost sceptică chiar și în procesul de preparare, dar m-a convins ultimul pas, când am început să gust și să potrivesc de sare.
Tocana este absolut delicioasă, gust complet, textură foarte bună, chiar merită încercată și de avut în vedere. Mai ales că avem puține rețete cu sfeclă roșie, care-i foarte sănătoasă, chiar și preparată termic.
Merge și ca zacuscă pe pâine dimineața sau ca garnitură, poate și ca o mâncare mai simplă pentru vegetarieni.
Ingrediente
●
Vinete
500 g
sau 2 bucăți medii
●
Sfeclă roșie
300 g
sau 3 sfecle medii
●
Sare
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și căliți în el ceapa tăiată cubulețe medii.
Pas 2
Apoi adăugați la ceapa călită ușor, sfecla roșie (curățată, spălată și dată prin răzătoare medie).
Lăsați la foc mediu și amestecați periodic timp de 15 minute.
Pas 3
Apoi adăugați roșiile tăiate cubulețe, sau pasate.
Amestecați și mai lăsați pe foc 10-15 minute la foc mediu-mic.
Pas 4
În acest timp sfecla se va găti bine și roșiile vor fierbe suficient ca să se evapore zeama în plus.
Pas 5
Adăugați acum vinetele tăiate cubulețe, amestecați periodic și mai gătiți timp de 15 minute la foc mic.
Pas 6
Și ultimul pas, potriviți de sare, pisați cățeii de usturoi și mai lăsați 2-3 minute pe foc.
Pas 7
Se servește de preferință caldă sau rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)