Tocană de vinete cu sfeclă roșie

Tocană de vinete cu sfeclă roșie

Mi s-a părut interesantă combinația, dar m-au convins multele pagini de laude totuși s-o încerc. Recunosc sincer, am fost sceptică chiar și în procesul de preparare, dar m-a convins ultimul pas, când am început să gust și să potrivesc de sare.

Tocana este absolut delicioasă, gust complet, textură foarte bună, chiar merită încercată și de avut în vedere. Mai ales că avem puține rețete cu sfeclă roșie, care-i foarte sănătoasă, chiar și preparată termic.

Merge și ca zacuscă pe pâine dimineața sau ca garnitură, poate și ca o mâncare mai simplă pentru vegetarieni.

Ingrediente

Vinete
500 g
sau 2 bucăți medii
Sfeclă roșie
300 g
sau 3 sfecle medii
Ceapă
1 buc
   
Roșii
2 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare
1 lingurita
după gust
Ulei
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și căliți în el ceapa tăiată cubulețe medii.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați la ceapa călită ușor, sfecla roșie (curățată, spălată și dată prin răzătoare medie).

Lăsați la foc mediu și amestecați periodic timp de 15 minute.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați roșiile tăiate cubulețe, sau pasate.

Amestecați și mai lăsați pe foc 10-15 minute la foc mediu-mic.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 3
Pas 4

În acest timp sfecla se va găti bine și roșiile vor fierbe suficient ca să se evapore zeama în plus.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 4
Pas 5

Adăugați acum vinetele tăiate cubulețe, amestecați periodic și mai gătiți timp de 15 minute la foc mic.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 5
Pas 6

Și ultimul pas, potriviți de sare, pisați cățeii de usturoi și mai lăsați 2-3 minute pe foc.

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 6
Pas 7

Se servește de preferință caldă sau rece.

Poftă Bună!

Tocană de vinete cu sfeclă roșie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 24 Jul 2014, 22:39

buna pt. cine are lipsa de fier,merita incercata

crisvasi
crisvasi 16 Sep 2014, 15:09

As avea o intrebare, se pot folosii vinete congelate in loc de vinete proaspete?va multumesc

lena
Elena (lena) crisvasi 16 Sep 2014, 16:26

Ati putea, dar aveti grija, vinetele congelate cubilete proaspete sunt mai apoase. Daca avet vinete coapte congelate, cred ca s-ar potrivi mai bine.

raluca57
raluca57 16 Sep 2014, 22:12

Foarte gustoasa a ieșit. O combinație interesanta, desi eram sceptica. Am încercat mai mult din curiozitate, dar ne-a plăcut foarte mult!!!!!! Raluca

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 17:32

Bona Lena! Aici nu gasesc sfecla  rosie cruda ci fiarta (intreaga).Ce zici ?

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 17:33

Merge si fiarta, se va gati mai repede chiar.

Ekaterinka
Ekaterinka 13 Sep 2016, 14:58

cu o garnitura de orez cu unt absolut minunat!nu stiu cum de n am gasit  aceasta reteta pana acum, eu care ador si vanata si sfecla.

Nota mea pentru rețetă: