Tocana de vinete cu sfecla rosie

Tocana de vinete cu sfecla rosie

Mi s-o parut interesanta combinatia, dar m-au convins multele pagini de laude totusi s-o incerc. Recunosc sincer, am fost sceptica chiar si in procesul de preparare, dar m-a convins ultimul pas, cand am inceput sa gust si sa potrivesc de sare.

Tocana este absolut delicioasa, gust complet, textura foarte buna, chiar merita incercata si de avut in vedere. Mai ales ca avem putine retete cu sfecla rosie, care-i foarte sanatoasa, chiar si preparata termic.

Merge si ca zacusca pe paine dimineata sau ca garnitura, poate si ca o mancare mai simpla pentru vegetarieni.

Ingrediente

Vinete
500 g
sau 2 bucati medii
Sfecla rosie
300 g
sau 3 sfecle medii
Ceapa
1 buc
Rosii
2 buc
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
1 lingurita
dupa gust
Ulei
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si caliti in el ceapa taiata cubulete medii.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati la ceapa calita usor, sfecla rosie(curatata, spalata si data prin razatoare medie).

Lasati la foc mediu si amestecati periodic timp de 15 minute.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati rosiile taiate cubulete, sau pasate.

Amestecati si mai lasati pe foc 10-15 minute la foc mediu-mic.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 3
Pas 4

In acest timp sfecla se va gati bine si rosiile vor fierbe suficient ca sa se evapore zeama in plus.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 4
Pas 5

Adaugati acum vinetele taiate cubulete, amestecati periodic si mai gatiti timp de 15 minute la foc mic.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 5
Pas 6

Si ultimul pas, potriviti de sare, pisati catetii de usturoi si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 6
Pas 7

Se serveste de preferinta calda sau rece.

Pofta Buna!

Tocana de vinete cu sfecla rosie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 24 Jul 2014, 22:39

buna pt. cine are lipsa de fier,merita incercata

crisvasi
crisvasi 16 Sep 2014, 15:09

As avea o intrebare, se pot folosii vinete congelate in loc de vinete proaspete?va multumesc

lena
Elena (lena) crisvasi 16 Sep 2014, 16:26

Ati putea, dar aveti grija, vinetele congelate cubilete proaspete sunt mai apoase. Daca avet vinete coapte congelate, cred ca s-ar potrivi mai bine.

raluca57
raluca57 16 Sep 2014, 22:12

Foarte gustoasa a ieșit. O combinație interesanta, desi eram sceptica. Am încercat mai mult din curiozitate, dar ne-a plăcut foarte mult!!!!!! Raluca

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 17:32

Bona Lena! Aici nu gasesc sfecla  rosie cruda ci fiarta (intreaga).Ce zici ?

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 17:33

Merge si fiarta, se va gati mai repede chiar.

Ekaterinka
Ekaterinka 13 Sep 2016, 14:58

cu o garnitura de orez cu unt absolut minunat!nu stiu cum de n am gasit  aceasta reteta pana acum, eu care ador si vanata si sfecla.

Nota mea pentru reteta: