Ingrediente
●
Fasole verde
500 g
sau fasole pastai galbena, oricare preferati
●
Maioneza
200 g
in varianta de post, puteti pregati maioneza de post - este pe site
●
Usturoi (catei)
2 buc
puteti sa puneti mai mult sau mai putin, dupa preferinte
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolele se curata si se spala bine, asta daca o aveti proaspata. Daca folositi fasole congelata o puneti direct la fiert, conform cu instructiunile de pe punga.
Apoi eu prefer s-o fierb la aburi timp de 20 de minute, las sa se raceasca si sa se scurga bine.
Dar la fel de bine se poate fierbe simplu in apa, timp de 15-20 de minute si neaparat lasati sa se scurga bine de apa intr-o sita.
Puteti sa folositi si fasole conservata, dar mie nu-mi place nici gustul ei, nici textura - aici am in vedere conservele din comert.
Pas 2
Cat se fierbe-scurge fasolea, puteti pregati maioneza de casa, in varianta simpla si clasica sau in varianta de post.
Pentru o salata mai fresh puteti combina maioneza cu niste iaurt grecesc sau smantana simpla.
Pas 3
Pastaile fierte recomand sa le taiati in bucatele mai mici - cam de 1.5-2cm lungime.
Pas 4
Adaugati intr-un bol mare fasolele, maioneza si usturoiul pisat.
Pas 5
Amestecati bine cu o lingura, mai potriviti de sare daca este nevoie, usturoiul il reglati dupa gust.
Lasati salata cateva ore la frigider sa se marineze, este mult mai buna dupa acest timp.
Pas 6
Serviti pe paine sau pe langa o bucata de carne preferata, chiftele, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)