Salata de vinete
Nici nu mi-am dat seama ca intre atatea retete de salate pe site nu o am pe preferata mea reteta de salata de vinete. As manca-o oricand si oriunde, imi place atat de mult ca nu trece nici un sezon in care sa nu congelez cate minim 20 de pungi de vinete coapte.
Pe parcurs am tot lucrat reteta, am mai aflat mici chestii si detalii de la gospodine mai experimentate ca sa-mi iasa salata de vinete cat mai perfecta si mai buna - cremoasa, fina si cu usor miros de fum.
Aici este varinata de salata de vinete cu maioneza, daca vreti s-o faceti de post, puneti cate putin ulei si il incorporati incet, sau folositi maioneza de post.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeti vinete mari, care sunt elastice la apasare
●
Ceapa alba
1 buc
mai pun si usturoi sau usturoi uscat
●
Maioneza
100 g
de casa sau cumparata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Luati o tigaie mai veche, sau folositi o tabla speciala de copt vinete(am gasit in piata).
O incingeti bine si puneti vinetele la copt, periodic le mai intoarceti.
Pas 2
Le tineti bine pana se inmoaie(daca intra cutitul ca in unt, sunt gata).
Pas 3
Lasati putin sa se racoreasca si apoi le curatati sub jet de apa rece.
Multi zic ca isi pierd putin din aroma, dar am observat ca sunt foarte bune si asa - in schimb se curata repede si frumos, nu raman bucatele mici carbonizate. Le puneti apoi la scurs intr-o sita.
Pas 4
Asa scurse le puteti congela in pungi, sau le faceti mai departe salata.
Iarna cand le decongelati isi pastreaza perfect aroma si textura, recomand neaparat sa va faceti rezerve.
Pas 5
Am observat ca este mai gustoasa cu maioneza de casa, recomand sa nu leneviti si sa faceti repede :)
Pas 6
Vinetele le puteti toca marunt cu un blender.
Dar, dupa multe recomandari si cand am chef le toc cu ceva de lemn, sau aici cu o spatul de silicon Tupperware.
Mai intai se aleg atele(pe parcurs ce tocati vinetele se vor evidentia) si se arunca.
Pas 7
Apoi le tocati continuu si marunt.
Pas 8
Le amestecati cu maioneza sau cu ulei in varianta de post.
Pas 9
Adaugati ceapa tocata marunt, amestecati.
In loc de ceapa mai pun usturoi proaspat sau usturoi pudra.
Pas 10
Si gata, o serviti pe painica proaspata si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)