Salată de vinete
Nici nu mi-am dat seama că între atâtea rețete de salate pe site nu o am pe preferata mea rețetă de salată de vinete. Aș mânca-o oricând și oriunde, îmi place atât de mult că nu trece nici un sezon în care să nu congelez câte minim 20 de pungi de vinete coapte.
Pe parcurs am tot lucrat rețeta, am mai aflat mici chestii și detalii de la gospodine mai experimentate ca să-mi iasă salata de vinete cât mai perfectă și mai bună - cremoasă, fină și cu ușor miros de fum.
Aici este varianta de salată de vinete cu maioneză, dacă vreți s-o faceți de post, puneți câte puțin ulei și îl încorporați încet, sau folosiți maioneză de post.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeți vinete mari, care sunt elastice la apăsare
●
Ceapă albă
1 buc
mai pun și usturoi sau usturoi uscat
●
Maioneză
100 g
de casă sau cumpărată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Luați o tigaie mai veche, sau folosiți o tablă specială de copt vinete(am găsit în piață).
O încingeți bine și puneți vinetele la copt, periodic le mai întoarceți.
Pas 2
Le țineți bine până se înmoaie(dacă intră cuțitul ca în unt, sunt gata).
Pas 3
Lăsați puțin să se răcorească și apoi le curățați sub jet de apă rece.
Mulți zic că își pierd puțin din aromă, dar am observat că sunt foarte bune și așa - în schimb se curăță repede și frumos, nu rămân bucățele mici carbonizate. Le puneți apoi la scurs într-o sită.
Pas 4
Așa scurse le puteți congela în pungi, sau le faceți mai departe salată.
Iarna când le decongelați își păstrează perfect aroma și textura, recomand neapărat să vă faceți rezerve.
Pas 5
Am observat că este mai gustoasă cu maioneză de casă, recomand să nu leneviți și să faceți repede :)
Pas 6
Vinetele le puteți toca mărunt cu un blender.
Dar, după multe recomandări și când am chef le toc cu ceva de lemn, sau aici cu o spatulă de silicon Tupperware.
Mai întâi se aleg ațele(pe parcurs ce tocați vinetele se vor evidenția) și se aruncă.
Pas 7
Apoi le tocați continuu și mărunt.
Pas 8
Le amestecați cu maioneză sau cu ulei în varianta de post.
Pas 9
Adăugați ceapa tocată mărunt, amestecați.
În loc de ceapă mai pun usturoi proaspăt sau usturoi pudră.
Pas 10
Și gata, o serviți pe pâinică proaspătă și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)