Salata Bulgareasca Reteta VIDEO

Salata Bulgareasca

De cat timp ocolesc aceasta reteta de salata bulgareasca dar ieri chiar am avut chef de ea - aveam in casa tot ce imi trebuie, contine ingredientele care sunt permise sa le mananc seara in regimul de slabire(bineinteles in cantitati rezonabile). Asa ca am si trecut la treaba, salata ne-a placut la toti foarte mult, este satioasa si cu un gust foarte bun de la dressingul de galbenusuri si vinegreta. Partea cu telemea deasupra a fost "cireasa de pe tort", o face mai frumoasa si mult mai gustoasa.

Este o cina perfecta, daca o mancati fara paine, satioasa, interesanta si gustoasa. In plus as recomanda aceasta salata si pentru mese festive, arata foarte bine dar are si un gust destul de fresh de la legumele proaspete. Aveti grija numai s-o montati si serviti repede, sa nu lase legumele prea multa zeama.

Ingrediente

Castraveti
1 buc
eu am folosit unul mare - daca aveti cornichon puneti 3 bucati
Ardei gras
1 buc
Rosii
300 g
Oua
3 buc
2 in salata si 1 pentru decor
Sunca de pui
200 g
Ceapa verde
2 buc
Patrunjel verde
0.5 buc
adica jumate de legatura
Telemea de vaca
200 g
Ulei de masline extravirgin
3 linguri
Zeama de lamaie
1 linguri
Sare
1 lingurite
si piper dupa gust

Pasi de urmat

1

Pregatiti legumele - spalati, curatati, etc.

2

Fierbeti ouale 10 minute, le tineti in apa rece inca 15 minute, apoi curatati de coaja si lasati sa se mai raceasca.

3

Taiati castravetii cubulete mai mari si le adaugati in bolul de salata.

4

La fel ardeii.

5

Si rosiile.

6

Ceapa si patrunjelul le tocati marunt si adaugati in bol.

7

Separati albusurile de galbenusuri la cele 2 oua.

8

Albusurile se taie cubulete si la fel se adauga in salata.

9

Sunca se taie cubulete, o adaugati si pe ea in bol.

10

Intr-un bol mic facem dressing-ul pentru salata: amestecati bine uleiul cu zeama de lamaie, sare si putin piper.

11

Il turnati peste toate ingredientele din bol.

12

Maruntiti bine cu mainile 2 galbenusuri si le presarati peste salata.

13

Amestecam bine - dressingul si galbenusurile vor forma un sos delicios care trebuie sa cuprinda toate ingredientele din salata.

14

Presarati deasupra telemea, eu am dat-o prin razatoarea mica, sa fie cat mai fina.

15

Ornati cu sferturi de ou(cel pastrat pentru decor).

16

Si un fir de patrunjel dupa preferinte.

Salata ar fi bine s-o serviti imediat dupa ce ati amestecat-o cu dressing, sau macar in 15 minute.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 07 apr 2016, 08:38

Wowww, ce faina !!! . O sa fac si eu precis. Poate chiar sambata cand vin tinereii. Le pregatesc toate si numai cand sa mancam le amestec daca zici ca trebuie consumata imediat. Multumesc. Pupici. (Deci acuma trebuie sa-mi scriu datele de fiecare data?).

tiki
tiki 13 apr 2016, 20:35

Buna. !!!!! Desi am scris mai sus,am bifat, m-am logat, iara trebuie sa le fac pe ambele, dar nu ma deranjeaza. Salata este f. buna. Am facut -o intr-un bol mai mare si apoi am pus in mai mici si acolo am ras telemea pe fiecare. Asta a fost cina mea. Bolul din poza. F. buna, aromata, satioasa.....Multumesc de reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 apr 2016, 08:28

Vad ca tot eu scriu pe aici. Vreau numai sa va spun ca si a 2-a zi salata a fost excelenta. Nu am simtit NICI o diferenta. F. f.  buna. De repetat. Pupici. (ma loghez !!! nici o problema).

tamara
tamara 21 apr 2016, 09:27

Foarte interesantă salară.Am so incerc neapărat.