Salată de Boeuf Rețetă VIDEO
O salată de Boeuf clasică, foarte gustoasă, am învățat s-o fac în varianta românească cu murături și mi se pare cea mai reușită. Am văzut în multele rețete de salată de boeuf că se mai folosește și mazăre verde, eu totuși prefer să nu o pun, deci este opțional - faceți cum vă place și sunteți obișnuiți. Pentru mine salata foarte asemănătoare cu această salată de boeuf românească este Salata a la Russe (care este obligatorie cu mazăre) și este vedeta în seara de Revelion la noi în familie, tradiție de când mă știu. Așa delimitez eu aceste 2 salate, Salata de Boeuf neapărat o fac de Crăciun și Salata a la Russe de Revelion, un fel de obicei cum este ornarea bradului :)
Mai jos vedeți pozele mai vechi, între timp am venit și cu un video, dacă vă ajută, puteți să vedeți și acolo mai multe detalii.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Semipreparate
●
500 g
o puteți dilua cu puțin iaurt cremos, să fie mai light
Ingrediente
●
Rădăcină de țelină
1 buc
sau 2 bucăți, dacă sunt mai mici
●
Pulpă de porc/vită
300 g
sau pui
●
Castraveți murați
5 buc
●
Roșii verzi murate (gogonele)
5 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine și fierbeți cartofii, morcovii și țelina. După ce fierb circa 30 de min, le răcoriți cu apă rece și le curățați. Puteți să le fierbeți la cuptorul cu microunde, le puneți într-un vas termorezistent, câteva linguri de apă la fund și acoperiți cu un capac. Le lăsați 20-25 de minute la puterea maximă.
Fierbeți carnea de porc/vită fiindcă durează mai mult - 1 oră sau 1 oră și jumătate, ar fi bine să o pregătiți din timp. Sau dacă vreți mai repede, folosiți piept de pui, el fierbe doar 30 de min.
Pas 2
Toate legumele, murăturile și carnea se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare.
Pas 3
Pregătiți maioneza de casă sau puteți folosi din cea cumpărată (În acest caz gustul salatei se schimbă mult, în funcție de calitatea maionezei cumpărate).
La această salată recomand să folosiți mai bine maioneză făcută acasă.
Pas 4
Adăugați maioneza la ingredientele tăiate mărunt.
Pas 5
Amestecați foarte bine, potriviți de sare. Dacă vă place salata mai acră, puteți să adăugați mai multe murături.
Pas 6
Puneți salata în farfurie, ornați cu bucățele de murături, măsline, etc.
Este mai bună după 2-3 ore, când se pătrund toate aromele ingredientelor.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(Cred că ar fi vreo 10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)