Maioneza rapida in 5 minute(simpla si de post) Reteta VIDEO

Maioneza rapida in 5 minute(simpla si de post)

Ultima reteta rapida saptamana asta, promit :)

De fapt este inca o utilizare geniala a metodei de incorporare a uleiului in lapte(folosita la Retetele de crema de ciocolata) - de data asta pentru a face o super maioneza - rapida, delicioasa, usoara.

Se poate face si cu lapte simplu, de vaca - sau in varianta de post cu lapte de soia - aici in poze am facut chiar de post. Niciodata nu as fi crezut ca pot face asa o maioneza vegetariana simpla si mai buna la gust decat cea cu oua. Singura regula de respectat este sa fie proportia de lapte-ulei de 1:2 si sa fie de aceeasi temperatura ambele.

In Reteta Video am folosit 100ml de lapte si 200ml ulei.

Ingrediente

Lapte
1 pahare
simplu sau de soia
Ulei de floarea soarelui
2 pahare
fara miros
Lamaie
0.5 buc
zeama de la ea
Mustar
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

In cana de la blender, sau un vas mai adanc, masurati si turnati 1 pahar de lapte si 2 pahare de ulei.

2

Introduceti blenderul pana la fundul vasului si ii dati drumul. Nu-l ridicati deloc vreo 1-2 minute, blendati pe loc.

3

Apoi incet-incet incepeti sa-l ridicati, tot incorporand de jos in sus uleiul si laptele.

4

Va iese o emulsie care este inca ceva mai lichida.

Adaugati zeama de lamaie si din nou mixati cu blenderul - veti observa cum maioneza imediat se mai ingroasa.

5

Puneti mustarul si sarea, blendati si mai potriviti dupa gust daca este nevoie.

6

Asa mi-a iesit maioneza cu lapte de soia, cea cu lapte simplu iese putin mai groasa.

7

Fiindca este foarte pufoasa si usoara la gust merge folosita si ca un sos la orice chiftele vegetale, sau smantana de post.

Eu am zis ca de alta nu mai fac de acum incolo - colesterol mai putin, eforturi si ingrediente minime - in plus f.rapida!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 350 grame
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 86

Gyorgiana
Gyorgiana 08 apr 2019, 09:24

Buna!
Eu am incercat prima data cu ulei de masline si nu mi s-a legat absolut deloc, nici dupa ce am pus zeama de lamaie. M-am suparat pt uleiul risipit dar am incercat imediat cu ulei de floarea soarelui pt ca aveam musai nevoie pt o pasta de ciuperci si o salata cu cartofi. Cu ulei de floarea soarelui s-a prins imediat DAR era mult mai subtire decat apare in pozele voastre, mai mult ca o smantana subtire(chiar si dupa ce am pus lamaie). A doua zi, cu laptele de soia ramas am mai vrut sa fac o portie si mi-a iesit inca si mai subtire ca prima data. Am avut laptele la aceeasi temperatura cu uleiul...care sa fie motivul? As putea pune oare sare de lamaie in loc de lamaie, oare incheaga mai tare? La maioneza clasica stiu ca asa se intampla? Ma minunez cand vad pe net ca si intorc vasul cu totul si maioneza sta lipita...vreau si eu :(

Am folosit "bautura de soia inedit" si primul ulei a fost ulei extravirgin de masline "Giana". Salatele au iesit gustoase doar ca maioneza este totusi foarte moale :(( care sa fie cauza?
Gyorgiana

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Gyorgiana 08 apr 2019, 11:02

Da, in varianta de post are tendinta sa fie mai lichida, uleiul nu are nici o vina, trebuie sa testati proportiile(puneti un pic mai mult lapte vs ulei) si mai multa zeama de lamaie cu mustar. Daca o lasati la frigider cateva ore, se mai intareste, apropo.

Gyorgiana
Gyorgiana Elena (lena) 10 apr 2019, 08:51

Multumesc de raspuns, Lena!

nu stiu ce sa zic, chiar in variantele de post, adica specific am cautat maioneza de soia, nu numai pe acest site, vad ca maioneza sta foarte tare, undeva era o poza in care statea maioneza pe vas cu vasul intors invers!!! Maioneza mea cu ulei de masline nu era intarita absolut deloc, era ca laptele...de asta ma intreb poate totusi cu anumite tipuri de ulei nu merge. Voi mai incerca si cu mai multa lamaie si evetual sare de lamaie si neaparat cu ulei de floarea soarelui, nu mai am curajul sa stric atata ulei de masline din nou:( .

Maioneza este intr-adevar foarte gustoasa.

CirsteaMariana467
Cirstea Mariana (CirsteaMariana467) 14 dec 2018, 19:17

Bună. Oare merge făcută și cu mixerul? 🤔

lena
Elena (lena) Cirstea Mariana (CirsteaMariana467) 14 dec 2018, 21:17

Nu prea iese cu mixerul simplu.

Amane
Amane 05 nov 2018, 19:41

Super, ms mult de tot

Daniela B.
Daniela B. 08 dec 2016, 16:57

Să primit ca textura, dar miroase a ulei pentrucă nu e dezodorizat uleiul 😯😕

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 20 iun 2015, 12:41

Multumesc,Lena pu reteta.Doamne!Cite retete ai si toate gustoase si unice.Cum aveam niste lapte de vaca de la tara,am hotarit sa o fac si pe aceasta.A iesit super gustoasa.Acum astept sotul sa vina de la munca si sa guste sa vad daca isi va da seama ca e facuta de mine.:-) Uite atita cantitate s-a primit la mine din 175_200 gr.de lapte si dublu ulei.Si s-a inceput a prinde si fara laiie,dar lamiia i-a dat consistenta necesara.As spune ca e multisor pu 2 oameni,dar voi face miine o salata ca sa nu sa se piarda o asa gustosenie.:-) Pupici si succese la toti.

Poza mea pentru reteta:
Ionela B A
Ionela B A 04 dec 2014, 14:50

Bună ! Sunt foarte mulțumită pentru tot ce faci cu acest site. Eu nu mă pricep deloc la bucătărie și faptul că ai poze și explici pas cu pas totul, m-a ajutat foarte mult și am mai învățat câte ceva. Maioneza asta am făcut chiar azi - am pus puțin oțet în loc de lămâie - e tot acid și a ieșit foarte bună ! :D

Nota mea pentru reteta:
delfysis
cristina (delfysis) 23 mai 2014, 12:32

buna Lena, azi am incercat maioneza si m-am minunat cand am vazut ce repede s-a facut . Am pus lapte normal si a iesit super pufoasa .  Merci mult !

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 14 iul 2013, 11:45

Este extraordinara, am facut-o de o gramada de ori. E delicioasa, o mananci si goala

Poza mea pentru reteta:
Albinuta
Albinuta 06 apr 2013, 00:57

Simplu, usor, bun! .....Intr-adevar, pana sa adaug lamaia, maioneza parea ca nu se leaga. Am facut conopida cu maioneza si a avut mare success! 

Poza mea pentru reteta:
Karen
Karen 03 dec 2012, 12:56

Multumesc Lena! chiar vroiam sa te intreb daca nu cumva ,,crema de ciocolata,, se poate face si maioneza,ma gandeam ca zaharul acela leaga altfel....mi-a fost frica sa incerc.Esti nemaipomenita!  

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile