Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) Rețetă VIDEO

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post)

Ultima rețetă rapidă săptămâna asta, promit :)

De fapt, este încă o utilizare genială a metodei de incorporare a uleiului în lapte (folosită la Rețetele de cremă de ciocolată) - de data asta pentru a face o super maioneză - rapidă, delicioasă, ușoară.

Se poate face și cu lapte simplu, de vacă - sau în varianta de post cu lapte de soia - aici în poze am făcut chiar de post. Niciodată nu aș fi crezut că pot face așa o maioneză vegetariană simplă și mai bună la gust decât cea cu ouă. Singura regulă de respectat este să fie proporția de lapte-ulei de 1:2 și să fie de aceeași temperatură ambele.

În Rețeta Video am folosit 100 ml de lapte și 200 ml ulei.

Ingrediente

Lapte
1 pahar
simplu sau de soia
Ulei de floarea-soarelui
2 pahare
fără miros
Lămâie
0.5 buc
zeama de la ea
Muștar
1 lingurita
   
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

În cana de la blender, sau un vas mai adânc, măsurați și turnați 1 pahar de lapte și 2 pahare de ulei.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 1
Pas 2

Introduceți blenderul până la fundul vasului și îi dați drumul. Nu-l ridicați deloc vreo 1-2 minute, blendați pe loc.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 2
Pas 3

Apoi încet-încet începeți să-l ridicați, tot încorporând de jos în sus uleiul și laptele.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 3
Pas 4

Va ieși o emulsie care este încă ceva mai lichidă.

Adăugați zeama de lămâie și din nou mixați cu blenderul - veți observa cum maioneza imediat se mai îngroașă.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 4
Pas 5

Puneți muștarul și sarea, blendați și mai potriviți după gust, dacă este nevoie.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 5
Pas 6

Așa mi-a ieșit maioneza cu lapte de soia, cea cu lapte simplu iese puțin mai groasă.

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 6
Pas 7

Fiindcă este foarte pufoasă și ușoară la gust, merge folosită și ca un sos la orice chiftele vegetale, sau smântână de post.

Eu am zis că de alta nu mai fac de acum încolo - colesterol mai puțin, eforturi și ingrediente minime - în plus f. rapidă!

Poftă Bună!

Maioneză rapidă în 5 minute (simplă și de post) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 350 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 2 min
Data publicării:
Notă: 5 (13 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 88

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 07 Jul 2021, 21:08

Lena bună ,pot pastra aceasta maioneză 2 zile la rece ?

lena
Elena (lena) Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 08 Jul 2021, 08:07

Sigur, da.😉

Gyorgiana
Gyorgiana 08 Apr 2019, 09:24

Buna!
Eu am incercat prima data cu ulei de masline si nu mi s-a legat absolut deloc, nici dupa ce am pus zeama de lamaie. M-am suparat pt uleiul risipit dar am incercat imediat cu ulei de floarea soarelui pt ca aveam musai nevoie pt o pasta de ciuperci si o salata cu cartofi. Cu ulei de floarea soarelui s-a prins imediat DAR era mult mai subtire decat apare in pozele voastre, mai mult ca o smantana subtire(chiar si dupa ce am pus lamaie). A doua zi, cu laptele de soia ramas am mai vrut sa fac o portie si mi-a iesit inca si mai subtire ca prima data. Am avut laptele la aceeasi temperatura cu uleiul...care sa fie motivul? As putea pune oare sare de lamaie in loc de lamaie, oare incheaga mai tare? La maioneza clasica stiu ca asa se intampla? Ma minunez cand vad pe net ca si intorc vasul cu totul si maioneza sta lipita...vreau si eu :(

Am folosit "bautura de soia inedit" si primul ulei a fost ulei extravirgin de masline "Giana". Salatele au iesit gustoase doar ca maioneza este totusi foarte moale :(( care sa fie cauza?
Gyorgiana

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Gyorgiana 08 Apr 2019, 11:02

Da, in varianta de post are tendinta sa fie mai lichida, uleiul nu are nici o vina, trebuie sa testati proportiile(puneti un pic mai mult lapte vs ulei) si mai multa zeama de lamaie cu mustar. Daca o lasati la frigider cateva ore, se mai intareste, apropo.

Gyorgiana
Gyorgiana Elena (lena) 10 Apr 2019, 08:51

Multumesc de raspuns, Lena!

nu stiu ce sa zic, chiar in variantele de post, adica specific am cautat maioneza de soia, nu numai pe acest site, vad ca maioneza sta foarte tare, undeva era o poza in care statea maioneza pe vas cu vasul intors invers!!! Maioneza mea cu ulei de masline nu era intarita absolut deloc, era ca laptele...de asta ma intreb poate totusi cu anumite tipuri de ulei nu merge. Voi mai incerca si cu mai multa lamaie si evetual sare de lamaie si neaparat cu ulei de floarea soarelui, nu mai am curajul sa stric atata ulei de masline din nou:( .

Maioneza este intr-adevar foarte gustoasa.

CirsteaMariana467
Cirstea Mariana (CirsteaMariana467) 14 Dec 2018, 19:17

Bună. Oare merge făcută și cu mixerul? 🤔

lena
Elena (lena) Cirstea Mariana (CirsteaMariana467) 14 Dec 2018, 21:17

Nu prea iese cu mixerul simplu.

DenisCristina638
Denis Cristina (DenisCristina638) 31 Dec 2017, 05:38

Multumim sa primit excelent shi foarte rapid!!

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 08 Dec 2016, 16:57

Să primit ca textura, dar miroase a ulei pentrucă nu e dezodorizat uleiul 😯😕

Poza mea pentru rețetă:
allinaraicu
allinaraicu 20 Jun 2015, 12:41

Multumesc,Lena pu reteta.Doamne!Cite retete ai si toate gustoase si unice.Cum aveam niste lapte de vaca de la tara,am hotarit sa o fac si pe aceasta.A iesit super gustoasa.Acum astept sotul sa vina de la munca si sa guste sa vad daca isi va da seama ca e facuta de mine.:-) Uite atita cantitate s-a primit la mine din 175_200 gr.de lapte si dublu ulei.Si s-a inceput a prinde si fara laiie,dar lamiia i-a dat consistenta necesara.As spune ca e multisor pu 2 oameni,dar voi face miine o salata ca sa nu sa se piarda o asa gustosenie.:-) Pupici si succese la toti.

Poza mea pentru rețetă:
delfysis
cristina (delfysis) 23 May 2014, 12:32

buna Lena, azi am incercat maioneza si m-am minunat cand am vazut ce repede s-a facut . Am pus lapte normal si a iesit super pufoasa .  Merci mult !

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 14 Jul 2013, 11:45

Este extraordinara, am facut-o de o gramada de ori. E delicioasa, o mananci si goala

Poza mea pentru rețetă:
Albinuta
Albinuta 06 Apr 2013, 00:57

Simplu, usor, bun! .....Intr-adevar, pana sa adaug lamaia, maioneza parea ca nu se leaga. Am facut conopida cu maioneza si a avut mare success! 

Poza mea pentru rețetă:
Karen
Karen 03 Dec 2012, 12:56

Multumesc Lena! chiar vroiam sa te intreb daca nu cumva ,,crema de ciocolata,, se poate face si maioneza,ma gandeam ca zaharul acela leaga altfel....mi-a fost frica sa incerc.Esti nemaipomenita!  

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile