Fatoush (salata libaneza)
Vine sezonul de verdeturi naturale si daca vreti sa diversificati cumva salata clasica va propun aceasta salata libaneza "Fatoush", este foarte buna, crocanta, aromata si gustoasa.
Daca veti cauta reteta de Fatoush pe internet o sa dati peste o multime de variante, si oricum veti adapta cumva la ce aveti prin frigider si in piata. Eu am facut o varianta mai simpla, din condimente mai deosebite am folosit doar sumac-ul - un fel de condiment care da gust acru la salate si mancarurile orientale. Se gaseste la orice macelarie/magazin arabesc, daca nu-l aveti cred ca la sigur puteti folosi un pic mai mult suc de lamaie.
Bineinteles, cea mai delicioasa parte a salatei sunt chips-urile din lipie, aveti reteta pe site.
Ingrediente
●
Patrunjel verde
1 legatura
●
Rosii
2 buc
optional se mai pot adauga ridichi si castravete
●
Ceapa verde
3 buc
sau o ceapa rosie mica
●
Ulei de masline extravirgin
5 linguri
●
Chips-uri din lipie
100 g
aveti mai jos link-ul la reteta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata sumac-ul, il gasiti in orice magazin turcesc/arabesc, sau pe magazinele online de condimente.
Pas 2
Intr-un bol mai mare rupeti frunzele de salata verde.
Pas 3
Adaugati rosiile taiate, ceapa si patrunjelul tocat marunt.
Pas 4
Intr-un bol mic amestecati uleiul de masline cu 2 linguri de zeama de lamaie, sarea si usturoiul pisat.
Pas 5
Turnati acest dresing peste legume, presarati un varf de cutit de sumac(aveti grija la el, daca puneti prea mult salata va fi exagerat de acra).
Amestecati si mai potriviti de lamaie/sumac la acreala, sau sare.
Pas 6
Inainte de servirea salatei adaugati chips-urile de lipie, partea cea mai delicioasa si interesanta a salatei.
Pas 7
Si serviti cu mare placere!
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: