Fatoush (salată libaneză)
Vine sezonul de verdețuri naturale și dacă vreți să diversificați cumva salata clasică vă propun această salată libaneză "Fatoush", este foarte bună, crocantă, aromată și gustoasă.
Dacă veți căuta rețeta de Fatoush pe internet o să dați peste o mulțime de variante, și oricum veți adapta cumva la ce aveți prin frigider și în piață. Eu am făcut o variantă mai simplă, din condimente mai deosebite am folosit doar sumac-ul - un fel de condiment care dă gust acru la salate și mâncărurile orientale. Se găsește la orice măcelărie/magazin arăbesc, dacă nu-l aveți cred că la sigur puteți folosi un pic mai mult suc de lămâie.
Bineînțeles, cea mai delicioasă parte a salatei sunt chips-urile din lipie, aveți rețeta pe site.
Ingrediente
●
Pătrunjel verde
1 legatura
●
Roșii
2 buc
opțional se mai pot adăuga ridichi și castravete
●
Ceapă verde
3 buc
sau o ceapă roșie mică
●
Ulei de măsline extravirgin
5 linguri
●
Chips-uri din lipie
100 g
aveți mai jos link-ul la rețetă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată sumac-ul, îl găsiți în orice magazin turcesc/arăbesc, sau pe magazinele online de condimente.
Pas 2
Într-un bol mai mare rupeți frunzele de salată verde.
Pas 3
Adăugați roșiile tăiate, ceapa și pătrunjelul tocat mărunt.
Pas 4
Într-un bol mic amestecați uleiul de măsline cu 2 linguri de zeamă de lămâie, sarea și usturoiul pisat.
Pas 5
Turnați acest dressing peste legume, presărați un vârf de cuțit de sumac (aveți grijă la el, dacă puneți prea mult salata va fi exagerat de acră).
Amestecați și mai potriviți de lămâie/sumac la acreală, sau sare.
Pas 6
Înainte de servirea salatei adăugați chips-urile de lipie, partea cea mai delicioasă și interesantă a salatei.
Pas 7
Și serviți cu mare plăcere!
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: