Salată caldă cu ficăței și legume

Salată caldă cu ficăței și legume

Rețetă super simplă, ingrediente puține și sănătoase - este foarte bună și la o masă festivă și ca mâncare în familie. Recomand să o încercați, sigur o să vă placă.

Ingrediente

Ficăței de pui
500 g
   
Morcovi
2 buc
dacă sunt mici morcovii, puneți 3 bucăți
Ceapă albă
2 buc
   
Ardei gras
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Morcovul se curăță, se spală și se taie bucățele lungi și subțiri. Puneți ulei într-o tigaie, adăugați morcovul tăiat și lăsați 10 min la foc mediu să se călească puțin.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță și se taie fidea, se adaugă la morcovi când aceștia se înmoaie ușor. Se amestecă bine.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 2
Pas 3

Când se rumenesc bine morcovii și ceapa adăugați ardeiul tăiat bucăți lungi, amestecați bine și lăsați pe foc mediu.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 3
Pas 4

Când se lasă ușor ardeii, cam în 5-10 min stingeți focul și lăsați tigaia cu legume la o parte.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 4
Pas 5

Ficățeii se spală, se taie bucățele potrivite. Într-o altă tigaie se toarnă puțin ulei, când se încinge ușor adăugați ficățeii și îi căliți cam 10 min, periodic amestecând.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 5
Pas 6

După 10 min adăugați legumele la ficăței, amestecați și lăsați la foc mic să se călească împreună, cam 10-15 min.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 6
Pas 7

Apoi sărați, piperați și stingeți focul.

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 7
Pas 8

Salata mai bine să se servească caldă, ca să fie moi ficățeii.

Poftă Bună!

Salată caldă cu ficăței și legume - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

alinutza85
alinutza85 14 Sep 2009, 15:50

Foarte buna aceasta reteta.Intr-adevar o combinatie reusita.....Multumim Lena...

Nota mea pentru rețetă:
Techgirl
Techgirl 19 May 2010, 22:44

Dap! .. Confirm, reteta este delicioasa !

Daca sunteti grabite taiati mai fin legumele dar nu mariti flacara. Asa raman moi, nu se ard si se coc mai repede. Puteti sa puneti capac pentu a nu se usca excesiv in timpul prajitului. Multumim Lena.

Nota mea pentru rețetă:
dragosss88
dragosss88 09 Sep 2010, 12:37

aceasta "salata" mi se pare putin cam grea, ar trebui cantitatea de carne injumatatita

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:53

Ardeii sunt mai gustosi copti. Noi congelam pentru iarna ardei copti si astfel avem mereu "rezerva". Asa am ajuns sa adaug in salata ardei copti si am descoperit ca sunt mai aromati decat cei prajiti.

Nota mea pentru rețetă:
edwina
edwina 03 Feb 2013, 15:17

Foarte delicios :) o reteta de nota 20 ;) multumim pentru retetele tale gustoase ;)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: