Salata "Caleidoscop"

Salata "Caleidoscop"

O salata delicioasa, foarte usoara, crocanta - perfecta pentru o masa festiva sau atunci cand vreti sa faceti o masa frumoasa in timp record. Specificul salatei consta in faptul ca ingredientele nu se amesteca la inceput, se pun toate separat - dar inainte de servire, chiar impreuna cu oaspetii se amesteca si se savureaza :)

Semipreparate

200 ml

Ingrediente

Carne de pui
400 g
Ardei gras rosu
1 buc
Ardei gras galben
1 buc
Rosii
2 buc
Ceapa verde
1 buc
1 legatura
Morcovi
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Cascaval clasic
200 g

Pasi de urmat

1

Carnea se spala, se taie cubulete si se caleste bine in ulei. Cand este rumenita bine se sareaza si se adauga mirodeniile preferate. O scoateti din ulei si lasati sa se racoreasca. Daca nu aveti timp sa gatiti carnea, cumparati un pui grill gatit de la magazin, sau piept de pui la grill si il folositi taiat cubulete.

2

Spalati si curatati legumele.

3

Taiati cubulete ardeiul rosu.

4

Apoi taiati ardeiul galben

5

Urmeaza rosiile taiate cubulete.

6

Ceapa se taie marunt.

7

Cascavalul se taie cuburi mici.

8

Aranjati toate ingredientele pe o farfurie plata, mai mare. In mijloc puneti carnea, iar restul ingredientelor asa cum se vede in poza.

9

Turnati maioneza peste carne.

10

Morcovul il dati prin razatoare mai fina, sa fie feliutze subtiri sau il faceti dupa reteta de Salata de morcov marinat. Asta daca vreti s-o faceti din timp  - va fi mult mai gustoasa. Morcovul se pune deasupra maionezei. Salata este gata, asa se pune pe masa. Cand stau toti la masa si incep sa serveasca din mancare - o amestecati atent si savurati cu totii.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 4 (3 voturi)

Comentarii

alinutza85
alinutza85 30 nov 2009, 14:15

Scuze, cred ca ai omis sa treci cantitatea de cascaval la ingrediente.....in rest arata foarte bine....

balazs cristina
balazs cristina alinutza85 22 iun 2016, 10:26

scrie..200 g

lena
Elena (lena) 30 nov 2009, 14:18

Merci Mult! Gata am corectat

alinutza85
alinutza85 30 nov 2009, 14:22

merci!!

liviu.petrovan
liviu.petrovan 02 dec 2009, 08:32

Arata trasnet salata si pare de efect. felicitari Lena.

Nota mea pentru reteta:
Syulkila
Udrea Elena (Syulkila) 21 mar 2010, 10:34

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 03 sep 2010, 09:53

In loc de ceapa verde noi punem ceapa rosie taiata julien. Ni se pare mai gustoasa ceapa rosie si astfel reteta este aceeasi in oricare anotimp.

inuzza
inuzza 21 mar 2011, 17:57

Lena , salata e fffffoarte gustoasa!!!!!!!! Oaspetii mei au ramasa toti incintati!!!!! Sane traiesti si sa ne inspiri cu recetele tale delicioase!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 08 oct 2015, 09:44

Buna. Am facut si eu aceasta salata, dar cu mai multe ingrediente si a fost vedeta .......mesei. Taind mui mult decat mi-a intrat pe platou, cand s-a mai golit, am mai completat. M-ar fi trebuit un platou mare cat o roata de car. Hahaha. F. f. gustoasa si de efect. Multumesc. Pupici. Nota 100.

Poza mea pentru reteta:
DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 07 oct 2017, 10:23

arata fantastic dar nu prea am inteles fiecare oaspete isi pune cite ceva din sakata sau o amestec fiind cu toti la masa catre oaspeti...nu e problema ca poate sa cada din farfurie bucati cind mestecam la masa ms

lena
Elena (lena) Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 07 oct 2017, 10:27

Salata se amesteca ATENT chiar cand sunt toti la masa. Fiindca este risk sa dati pe jos, aveti grija sa luati un platou mai mare si sa nu-l incarcati :)