"Shaorma" de pui

"Shaorma" de pui

Fiind prin trecere pe la macelarie am vazut aceasta mancare de carne la caserola, de vanzare, am zis sa incerc ca tot imi plac aromele si gusturile noi. Ei, dupa ce am gustat-o nu m-am linistit pana nu am luat reteta si ingredientele necesare. Mi-a reusit sa o fac si chiar sunt foarte bucuroasa ca am descoperit inca un mod delicios de a gati carnea de pui sau vitel - au apreciat-o toti care au gustat-o, chiar si cei mai mofturosi. Servit cu un orez aromat cu unt, sigur va fi un succes!

Ingredientele esentiale pentru a face mancarea cat mai deosebita sunt: sosul de rodii, pasta de ardei(dulce sau picanta) si amestecul de 7 mirodenii oriental. Toate le gasiti la magazinele cu specific arabesc, nu sunt scumpe si pe parcurs o sa le folositi si la alte retete.

Dar, fiind la tzara, nu am avut posibilitatea sa fac cu ele si am improvizat putin, a iesit la fel foarte bun - bineinteles nu perfect, dar tot delicios. Deci am folosit sos de rosii, sau ketchup(am pus in loc de sos de rodii si pasta de ardei) si am gasit prin magazin pe acolo un amestec pentru pui indian.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
sau carne de vitel
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Sos de rodii
4 linguri
Pasta de ardei rosu
3 linguri
dulce sau iute, depinde cum va place
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingurite
Amestec arabesc de 7 condimente
1 lingurite
Otet
2 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine, daca este cazul se curata de oase si piele.

Fileurile le taiati felii cat mai subtiri, pe lat.

2

Si fiecare felie o taiati fidea cat mai fina. Ideea este sa aveti carnea taiata julien cat mai subtire.

3

Puneti toata carnea taiata intr-un bol mai mare, sa aveti loc de amestecat si alte ingrediente in el.

4

Ceapa o taiati fidea subtire.

5

La fel si ardeii, le adaugati peste carne.

6

Asa arata pasta de ardei si sosul de rodii pe care le folosesc. Le gasiti la orice magazin cu specific oriental, arabesc, kasap-halal.

7

Peste carne si legume turnati sosul de rosii, otetul, sarea,mirodeniile, etc.

8

Acolo merg si uleiul, pasta de ardei - deci toate ingredientele.

9

Amestecati bine toata compozitia, chiar cu mainile - ca fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu sos.

10

Perfect este sa lasati carnea la marinat de la 1 ora pana chiar si peste noapte. Daca nu aveti timp o faceti imediat.

11

Se prepara banal - intr-o tigaie incinsa puneti toata compozitia si periodic amestecati.

12

Eu o las cam 25-30 de minute la foc mediu, pana se face bine carnea si se mai evapora apa.

13

Si cam atat, se serveste cu orez si orice salata preferata.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

BlueArinne
BlueArinne 15 mai 2012, 17:42

Multumesc pentru reteta! Chiar aveam cumparat de ceva timp sos de rodie si amestec 7 condimente (cumparate de la magazinul arabesc de pe Jiului) si nu le folosisem inca....asa ca a picat la fix reteta ta! A iesit excelenta!

Nota mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 mai 2012, 22:20

Buna Lena ! Ma bucur ca ai pus aceasta reteta pe site. Chiar astazi am facut-o si eu.Iata cum mi-a iesit

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: