Pastrama din piept de pui Reteta VIDEO

reteta premium
Pastrama din piept de pui

Multi din voi stiti bine pe site reteta de Pastrama de pui, si este una foarte buna, exemplara si gustoasa. In timp, pentru ca ma grabeam sau nu aveam ceva din ingrediente, am ajuns la o varianta mult mai simpliificata de pastrama din piept de pui si am zis sa o pun ca reteta separata si sa nu o modific pe cea veche, are loc si ea pentru cei mai cu rabdare :) Aceasta pastrama iese perfect cu piept de pui sau curcan, carnea de porc totusi nu e la fel de frageda, dar merge la o nevoie(folositi muschiulet sau colet e porc).

Imi place sa o fac pentru mic dejun, ca aperitiv, pentru diverse salate si mai ales s-o am congelata pentru alte situatii imprevizibile si pofticioase. Se decongeleaza foarte bine, parca am observat-o usor mai sfaramicioasa dar foarte putin. Este perfecta pentru cei care tin regim de slabire sau mananca sanatos si evita salamurile si suncile din comert. Dupa ce veti face aceasta reteta va asigur ca altfel nu o sa vreti sa mancati sandwish-urile de dimineata.

Un mic secret din meniul familiei noastre sa va spun - la mic dejun mancam de cele mai multe ori sandwish-uri cu aceasta pastrama, hummus la greu(alternez aromele dar preferatul tuturor este Hummus cu Pesto) si bineinteles Kasha cu ovaz :)

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
puteti pune si 2 kg, se poate folosi si piept de curcan
Apa
1 l
Sare
2 linguri
Zahar
1 linguri
Ulei
50 ml
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
sau pisat proaspat
Piper negru(boabe)
1 lingurite
Frunza de dafin
2 buc

Pasi de urmat

1

Daca aveti pieptul de pui intreg il dezosati, curatati si taiati in jumatati.

Daca deja aveti jumatati doar spalati si curatati. Eu tai de obicei marginile daca au vreo bucata de os si carnea aceea mica din piept, care de obicei e mai frageda si sta cumva mai la o parte, scot si folosesc in alta mancare.

Ideea este sa aveti bucati intregi si uniforme de carne.

2

Intr-un bol adanc si preferat sa fie cu capac(sau cratita) facem saramura:

- turnam apa si adaugam sarea, zaharul, boabele de piper si frunza de dafin;

- se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul.

3

Punem toata carnea in saramura.

Intr-un litru de saramura de obicei incap 1-2 kg de carne, eu prefer sa fac mai multa cantitate o data si pe urma pastrez la congelator gata preparata.

4

Acoperiti bolul cu capac si puneti la frigider sa se macereze 12-24 de ore, mai bine mai mult decat mai putin.

Daca sta 12 ore s-ar putea sa fie mai sfaramicioasa, nu asa uniforma la taiat.

5

Dupa acest timp, scoatem carnea din saramura.

6

O clatiti bine sub jet de apa rece si lasati putin sa se scurga de apa intr-o sita.

Pentru pasii de preparare ale retetelor premium deschide reteta in aplicatia LaLena si aboneaza-te la versiunea Premium 1. Instaleaza aplicatia LaLena 2. Vezi reteta in aplicatie sau vizioneaza reteta video
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas Cumpara online
Cantitate: 1 kilogram (sau chiar 2 kg)
Timp de preparare: 1 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

vali77
vali77 19 sep 2016, 09:10

Am facut reteta cu piept de curcan, foarte buna la gust insa sfarmicioasa, poate si din cauza ca a fost la marinat numai 12h.

Nota mea pentru reteta:
AnneMarie170
Anne Marie (AnneMarie170) 19 oct 2016, 00:45

Buna! Am facut reteta, dar a iesit f sarata. Am pus jumate de kg de piept. Trebuia sa fac si saramura pe jumatate? Se poate pune si o cantitate mai mica de sare?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anne Marie (AnneMarie170) 19 oct 2016, 08:26

Da, era mai bine sa fie mai putina saramura, a avut de unde trage sarea :) Se poate pune si mai putina sare, reglati dupa gust, nu a fost niciodata prea sarata la mine, dar pun cantitate multa de carne, sa-mi ajunga :)

AnneMarie170
Anne Marie (AnneMarie170) 20 oct 2016, 00:39

Multumesc pt. raspuns...daca pun doar o lingura de sare la 500g piept, pastrand aceeasi cantitate la celelalte ingrediente e ok?

lena
Elena (lena) Anne Marie (AnneMarie170) 20 oct 2016, 15:45

Micsorati si zaharul neaparat, va fi bine in rest.

V.Elena
V.Elena 10 iul 2017, 01:12

Eu am facut aceasta reteta si pot sa zic ca e minunata, nici nu se compara cu pastrama din comert si in schimb stiu ce am folosit.

Sunt foarte mandra ca am putut sa fac asa ceva si tin neaparat sa iti multumesc pt minunatele tale retete.

Spor la gatit! 🥀

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) V.Elena 11 iul 2017, 10:19

Cu mare placere! Multumesc si eu pentru apreciere :)

AlynaBerceni743
Alyna Berceni (AlynaBerceni743) 03 oct 2017, 19:53

Cu ce as putea sa inlocuiesc zaharul si sarea pt a se putea consuma la regim

lena
Elena (lena) Alyna Berceni (AlynaBerceni743) 03 oct 2017, 20:10

Zaharul puteti sa nu puneti, dar sare trebuie. Puneti mai putina eventual.

tiki
tiki 07 feb 2019, 12:17

Buna ziua. Lena. Am o nelamurire. Eu am facut aceasta reteta, am vazut pozele la mine, si aici nu, ca sa vad ca e mult mai veche ca aceasta postare a ta. Ai 2 retete? Exact asa se cheama. ma rog, nu era  pe video, dar...!!!!????!!! In fine...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 07 feb 2019, 12:23

Da, sunt 2 retete :) Aceasta e varianta simplificata 😉

Uca86
Uca86 12 feb 2019, 12:11

Salut!

Am facut aceasta pastrama. Foarte buna! Doar ca nu a iesit asa roz la interior ca cea din poza atasata retetei. Si nici interiorul, ca si densitate sa ii zic asa, nu este la fel. A mea se rupa fasii. A stat la marinat 24h. Si am avut 1kg piept de pui. Pupici!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 nov 2019, 12:32

Super rețeta! Bărbații mei (3) cand au gustat au zis toți intr-o voce : Wau 😮

Am facut din 1,5kg de piept

Repet cat mai curand rețeta, ca nu mi-a mai rămas nimic de aseară 😊

Pupici Lena !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: