Hummus cu Pesto

Si sa va arat ultima reteta de hummus, preferata sotului meu si chiar a copiilor - hummus cu pesto, este foarte gustos, aromat, colorat si deja l-am facut de vreo 3-4 ori de la prima incercare. Acum piata este plina de busuioc proaspat, beneficiati din plin si savurati asa un hummus aromat si gustos.

Bineinteles recomand sa va faceti un pic mai mult Pesto, il puteti folosi pentru hummus si in alta zi pentru o Salata Caprese aromata, sau pur si simplu pe paine cu niste rosii pe langa. Al meu a tinut foarte bine 1 luna in frigider, impreuna cu pasta de Tahini. A fost foarte simplu cu aceasta reteta de Hummus, repede le combinam si aveam un pate delicios la indemana.

Ingrediente

sos pesto
2 linguri
naut fiert
300 g
zeama de lamaie
2 linguri
tahini
1 linguri
sare
1 lingurite
ulei de masline extravirgin
2 linguri
usturoi(catei)
1 buc

Pasi de urmat

1

Fierbeti nautul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, si cum il congelez portii mici pentru hummus.

Sau daca il folositi la conserva, scurgeti bine de zeama.

2

 Pregatit Sosul Pesto - aveti aici reteta completa pe pasi.

Nu am avut acum seminte de pin si am folosit nuci caju, a fost foarte bun si asa.

3

Am facut Tahini dupa reteta sugerata de Tiki si am observat ca hummus-ul a fost mult mai aromat si gustos, cel din comert este ceva mai amar si cu miros mai ciudat. Nu ezitati sa-l faceti pt ca este simplu si repede, aveti nevoie doar de susan, ulei si sare.

Va faceti un borcan mic si aveti 1 luna in frigider rezerva pt hummus-uri delicioase.

4

 Intr-un bol puneti nautul, si restul ingredientelor, mai putin uleiul de masline.

5

 Mixati bine cu blenderul vertical.

6

 Daca mai este nevoie potriviti de sare, lamaie si putina apa fiarta pentru textura mai cremoasa(daca este prea dens hummusul).

7

 Treceti hummusul intr-un bol, stropiti cu ulei de masline si optional puteti unge deasupra cu 1 lingurita de pesto.

Serviti cu paine, lipie sau legume, orice va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 400 g ()
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 23 mai 2016, 11:42

Buna. O reteta interesanta. Eu sosul pesto l-am mai facut cu alune si nuci. (mai accesibile la pret), si a fost f.f.f bun. Pupici.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 24 mai 2016, 09:11

Ciao, Lena. Ai uitat cumva de la ingrediente usturoiul?? Nu de alta, dar parca vad un catel generos in poza 4.. Pupici

lena
Elena (lena) Andreea (ianadeea) 24 mai 2016, 09:38

AH, da, ai dreptate :) Imediat corectez, am avut ieri asa balamuc ca ma mir cum de am reusit s-o postez, nu am avut timp nici s-o verific ca lumea