Sos Pesto Genovese

Am ajuns si eu sa adun intr-un final ingredientele pentru acest sos clasic  "pesto alla genovese" si sunt atat de impresionata de el ca deja am facut a 2-a tura.

Semintele de pin le-am luat de la Carrefour si de la EVI, busuioc mult si proaspat am gasit in piata, parmesanul chiar nu mai este o problema - asa ca se poate :)

Este foarte aromat, fin si gustos - acum cu sezonul rosiilor gustoase sigur o sa-l puteti folosi la maxim. Il am in frigider si oricand mi-e pofta pun cate putin pe: paine, paste, rosii, branza, etc.

Ingrediente

busuioc
50 g
busuioc proaspat - 5-6 fire
seminte de pin
2 linguri
parmezan ras
2 linguri
usturoi(catei)
2 buc
ulei de masline extravirgin
100 ml
sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Puneti toate ingredientele intr-un robot/blender.

Sarea o lasati la urma, pentru ca parmesanul este sarat, aveti grija.

2

Blendati bine, pana devine o pasta omogena si fina.

3

Potriviti de sare si puteti sa mai adaugati ulei, daca il vreti mai gros sau subtire.

4

L-am folosit la Salata Caprese, urmeaza si reteta.

5

O variatie de Caprese cu rosii cherry si mozarella bilutze.

6

Si paste cu sos pesto - delicioase rau de tot...

Pofta Buna!

Cantitate: 300 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

tiki
tiki 24 iul 2016, 20:17

Buna. Tot eu. Azi am mancat sos si parca nu era taiat, dar...Apoi m-am uitat la multe poze pe net si parca tot era ca al meu. Uite aici o poza, nu cu pesto-ul meu si cum se prelinge ulei. Asa trebuie ? Si al meu e asa. Nu-i mai fac nimic. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 24 iul 2016, 20:25

Da, e bun asa :)

tiki
tiki 23 iul 2016, 17:53

Buna. Ce mai faci ? Oare poti sa ma lamuresti? Am terminat acuma 2 portii din acest sos ca am gasit niste busuioc nemaipomenit la piata. Si ce crezi? Mi s-a taiat !!!! Oare de ce? Recunosc ca eu am adaugat si cam o lingura de suc de lamaie rece. (asa fac la lerda si nu se-ntampla nimic.) Mi-e asa de ciuda. Mai am busuioc oare as putea sa - l blendez si sa torn cate un pic din cel  taiat ? Si l-am spalat.... si sters. Offff. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 23 iul 2016, 21:21

Buna Sanda, nu am patit niciodata, incearca si asa...

tiki
tiki 22 feb 2015, 18:39

La busuioc in spaniola i se spune ALBAHACA. Trebuie sa fie in ghiveci la mag.mai mari alimentare.

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 21 feb 2015, 22:30

 

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 21 feb 2015, 22:28

este super ,,, dar as vrea sa stiu aici in Spaña gasesc busuioc si seminte ,,,,? si cu se spune in spañola ,,,mersi

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2014, 20:28

Buna. Am luat azi din piata busuioc si in sfarsit am facut si eu acest minunat parfum. Eu fac de leurda tot asa, am si pozat sa postez pas cu pas, dar ramane ptr.la anu ca acuma nu mai e de actualitate. Este f. bun. Eu am in congelator cateva pungi cu leurda mixata si cand vreau adaug restul. Si  acest sos se poate congela. Eu l-am facut mai tare, cu ulei mai putin si va spun si de ce? Se tine in frigider in borcan si trebuie neaparat acoperit cu o pelicula de ulei dupa fiecare "consumatie". Si atunci e mai lichid si e asa de bun acel ulei de deasupra. Eu mi-am pis numai putin pe o felie de paine prajita. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 05 iun 2012, 20:32

buna lena!ce sa mai discutam!atata timp kt e facut cu dragoste si impartasit din suflet cu noi,internautele/tii,este delicios,cel mai bun!

Nota mea pentru reteta:
victo
Victoria Stanciu (victo) 05 iun 2012, 15:51

Este un sos excelent ,poti face diverse combinatii

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 05 iun 2012, 14:56

intradevar asa se face dar lipseste un ingredient adica ricota e o brinza asemanatoare cu urda noastra.acesta salsa trb sa fie grosuta pt ca in momentul cand o pui pe pastele fierbinti ea se moaie.va spun e o bunatate.eu locuiesc la genova practic aici se naste pesto.se chiama pesto a la genovese cu busuioc de pra e un busuioc anume.

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 05 iun 2012, 09:43

Intradevar, poti face combinatii excelente cu acest sos.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile