Salata marinata de vinete

Salata marinata de vinete

De mai mult timp tot planificam sa incerc reteta Nataliei de salata marinata de vinete, abia acum i-a venit timpul si ei :) Este foarte buna, usoara, aromata, acrisoara, eu zic perfecta la o garnitura de carne, fasole, hrisca sau cartofi. Ar fi si o varianta de muratura rapida, mai ales acum cand inca cele de iarna nu sunt gata.

Ingrediente

Vinete
1 kg
Apa
2 l
Sare
4 linguri
se pune in apa in care vor fierbe vinetele
Ceapa alba
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura patrunjel si cateva frunze de telina optional
Usturoi
3 buc
3 catei
Ardei capia
1 buc
sau 2 ardei grasi
Ulei de floarea soarelui
75 ml
Otet
50 ml
Zahar
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
se pune direct in salata

Pasi de urmat

1

Recunosc ca am gresit putin la reteta dar nu grav, la gust si consistenta a fost f.buna. Deci, eu am taiat vinetele bucatele mai mici - la Natalia, trebuie sa taiati vinetele in 2-4 le opariti, si apoi le taiati mai marunt. Recomand asa sa faceti si voi.

2

Puneti apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugati sarea si puneti vinetele. Le lasati 5 min sa se opareasca bine. Apoi le scoateti intr-o sita si lasati sa se raceasca bine.

3

Pana se oparesc si racesc vinetele pregatiti celelalte legume - taiati ceapa si ardeii fideluta. Maruntiti verdeata si usturoiul - le puneti pe toate intr-un bol mai mare de salata.

4

Vinetele dupa ce s-au racorit bine, le taiati marunt - eu nu le-am mai taiat, ce deja le taiasem marunt crude.

5

Adaugati 0.5 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, otetul si uleiul in legumele crude pregatite mai inainte.

6

Adaugati vinetele si amestecati totul bine, acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider 3-4 ore.

7

Salata a fost foarte buna si dupa 3 ore, dar cea mai buna este a 2-a zi. Se poate pastra la frigider cateva zile.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (5 portii)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

tiki
tiki 21 iun 2014, 11:15

. Vad ca tot eu. Fiindu-mi tare pofta de aceasta salata mi-am cumparat numai 1 vanata ( cu 5 lei,kg=7),si aseara mi-am facut-o. Am mai inmultit-o cu un dovlecel (din nou am luat 5 ptr.borcan,dar cred ca nici de data asta nu vor ajunge acolo,ca deseara fac si o omleta...) tot oparit si a fost ...grozava.. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 08 ian 2014, 17:39

Buna. Ooooo,vad ca eu am incheiat anul si tot eu il deschid . Dupa cum spuneam mai sus,am facut 4 borcane din aceasta salata,am fiert in bain-marie si le-am tinut in frigider. Acuma de sarbatori am deschis 2 si....f. bune. Putin mai uscata,dar am picat ulei si a fost nemaipomenita. Asa ca faceti si voi la vara cu incredere. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 sep 2013, 14:27

Multumesc. O sa incerc (3-4 borcane)si o sa le tin in frigider.

tiki
tiki 27 sep 2013, 10:35

Buna.Aseara am facut si eu aceasta reteta. Azi-,nu stiu care e explicatie,poate mi-a fost mie foame- dar am mancat aproape jumatate din cantitate. Dar cred ca a fost f.f.f.f.buna.Stii Lena cum s-ar pune la borcan?Ce ar trebui sa mai fac? Fiarta in Bain-Marin? Cu ceva lichid? Ca tare mi-a placut si as face numai cateva borcane care sa ma tina pana de sarbatori. Multumesc celor care o sa-mi raspundeti. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 27 sep 2013, 11:01

Cred ca o poti fierbe cam jumate de ora la bain-marie, ii va ajunge otet s-o tina la conservat.

natalina
miki (natalina) 11 mai 2011, 14:19

este ffff buna!!!!imi plac vinetele,dar asa cum se consuma deobicei,prajite in ulei,le evitam.in aceasta reteta nu am intalnit ulei incins,deci.recomand la toata lumea!

Nota mea pentru reteta:
angi03
angi03 04 ian 2011, 16:57

retete nemaipomenite si pentru buzunarele tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 24 sep 2010, 08:17

este foarte gustoasa, eu am mai adaugat si masline!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 22 sep 2010, 19:48

Daca aveti posibilitatea sa fierbeti vinetele in oala sub presiune veti observa cum se desprinde usor coaja. De cand am oparit vinetele sub presiune numai asa le pregatesc pentru salata.

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 09 sep 2010, 18:10

e un deliciu ...cu niste carotofi natur ..... mie imi plac vinetele sub orice forma ....

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 07 sep 2010, 23:51

Bocsa, nu necesita fierbere ingredientele cu o exceptie... in reteta scrie ca vinetele se oparesc timp de 5 minute. Daca intentionezi s-o faci, e bine sa citesti cu atentie reteta!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile