Ingrediente
●
Sare
4 linguri
se pune in apa in care vor fierbe vinetele
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura patrunjel si cateva frunze de telina optional
●
Ardei capia
1 buc
sau 2 ardei grasi
●
Ulei de floarea soarelui
75 ml
●
Sare
0.5 lingurite
se pune direct in salata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Recunosc ca am gresit putin la reteta dar nu grav, la gust si consistenta a fost f.buna. Deci, eu am taiat vinetele bucatele mai mici - la Natalia, trebuie sa taiati vinetele in 2-4 le opariti, si apoi le taiati mai marunt. Recomand asa sa faceti si voi.
Pas 2
Puneti apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugati sarea si puneti vinetele. Le lasati 5 min sa se opareasca bine. Apoi le scoateti intr-o sita si lasati sa se raceasca bine.
Pas 3
Pana se oparesc si racesc vinetele pregatiti celelalte legume - taiati ceapa si ardeii fideluta. Maruntiti verdeata si usturoiul - le puneti pe toate intr-un bol mai mare de salata.
Pas 4
Vinetele dupa ce s-au racorit bine, le taiati marunt - eu nu le-am mai taiat, ce deja le taiasem marunt crude.
Pas 5
Adaugati 0.5 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, otetul si uleiul in legumele crude pregatite mai inainte.
Pas 6
Adaugati vinetele si amestecati totul bine, acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider 3-4 ore.
Pas 7
Salata a fost foarte buna si dupa 3 ore, dar cea mai buna este a 2-a zi. Se poate pastra la frigider cateva zile.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5 portii)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)