Salată marinată de vinete

Salată marinată de vinete

De mai mult timp tot planificam să încerc rețeta Nataliei de salată marinată de vinete, abia acum i-a venit timpul și ei :) Este foarte bună, ușoară, aromată, acrișoară, eu zic perfectă la o garnitură de carne, fasole, hrișcă sau cartofi. Ar fi și o variantă de murătură rapidă, mai ales acum când încă cele de iarnă nu sunt gata.

Ingrediente

Vinete
1 kg
   
Apă
2 l
   
Sare
4 linguri
se pune în apa în care vor fierbe vinetele
Ceapă albă
2 buc
   
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură pătrunjel și câteva frunze de țelină opțional
Usturoi
3 buc
3 căței
Ardei capia
1 buc
sau 2 ardei grași
Ulei de floarea-soarelui
75 ml
   
Oțet
50 ml
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
se pune direct în salată

Pași de urmat

Pas 1

Recunosc că am greșit puțin la rețetă, dar nu grav, la gust și consistență a fost f. bună. Deci, eu am tăiat vinetele bucățele mai mici - la Natalia, trebuie să tăiați vinetele în 2-4 le opăriți, și apoi le tăiați mai mărunt. Recomand așa să faceți și voi.

Salată marinată de vinete - Pas 1
Pas 2

Puneți apa la fiert, când începe să fiarbă adăugați sarea și puneți vinetele. Le lăsați 5 min să se opărească bine. Apoi le scoateți într-o sită și lăsați să se răcească bine.

Salată marinată de vinete - Pas 2
Pas 3

Până se opăresc și răcesc vinetele pregătiți celelalte legume - tăiați ceapa și ardeii fâșii subțiri. Măruntiți verdeața și usturoiul - le puneți pe toate într-un bol mai mare de salată.

Salată marinată de vinete - Pas 3
Pas 4

Vinetele după ce s-au răcorit bine, le tăiați mărunt - eu nu le-am mai tăiat, ce deja le tăiasem mărunt crude.

Salată marinată de vinete - Pas 4
Pas 5

Adăugați 0.5 linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, oțetul și uleiul în legumele crude pregătite mai înainte.

Salată marinată de vinete - Pas 5
Pas 6

Adăugați vinetele și amestecați totul bine, acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider 3-4 ore.

Salată marinată de vinete - Pas 6
Pas 7

Salata a fost foarte bună și după 3 ore, dar cea mai bună este a 2-a zi. Se poate păstra la frigider câteva zile.

Poftă Bună!

Salată marinată de vinete - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 porții)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

tiki
tiki 21 Jun 2014, 11:15

. Vad ca tot eu. Fiindu-mi tare pofta de aceasta salata mi-am cumparat numai 1 vanata ( cu 5 lei,kg=7),si aseara mi-am facut-o. Am mai inmultit-o cu un dovlecel (din nou am luat 5 ptr.borcan,dar cred ca nici de data asta nu vor ajunge acolo,ca deseara fac si o omleta...) tot oparit si a fost ...grozava.. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 08 Jan 2014, 17:39

Buna. Ooooo,vad ca eu am incheiat anul si tot eu il deschid . Dupa cum spuneam mai sus,am facut 4 borcane din aceasta salata,am fiert in bain-marie si le-am tinut in frigider. Acuma de sarbatori am deschis 2 si....f. bune. Putin mai uscata,dar am picat ulei si a fost nemaipomenita. Asa ca faceti si voi la vara cu incredere. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 27 Sep 2013, 14:27

Multumesc. O sa incerc (3-4 borcane)si o sa le tin in frigider.

tiki
tiki 27 Sep 2013, 10:35

Buna.Aseara am facut si eu aceasta reteta. Azi-,nu stiu care e explicatie,poate mi-a fost mie foame- dar am mancat aproape jumatate din cantitate. Dar cred ca a fost f.f.f.f.buna.Stii Lena cum s-ar pune la borcan?Ce ar trebui sa mai fac? Fiarta in Bain-Marin? Cu ceva lichid? Ca tare mi-a placut si as face numai cateva borcane care sa ma tina pana de sarbatori. Multumesc celor care o sa-mi raspundeti. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 27 Sep 2013, 11:01

Cred ca o poti fierbe cam jumate de ora la bain-marie, ii va ajunge otet s-o tina la conservat.

natalina
miki (natalina) 11 May 2011, 14:19

este ffff buna!!!!imi plac vinetele,dar asa cum se consuma deobicei,prajite in ulei,le evitam.in aceasta reteta nu am intalnit ulei incins,deci.recomand la toata lumea!

Nota mea pentru rețetă:
angi03
angi03 04 Jan 2011, 16:57

retete nemaipomenite si pentru buzunarele tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 24 Sep 2010, 08:17

este foarte gustoasa, eu am mai adaugat si masline!

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 22 Sep 2010, 19:48

Daca aveti posibilitatea sa fierbeti vinetele in oala sub presiune veti observa cum se desprinde usor coaja. De cand am oparit vinetele sub presiune numai asa le pregatesc pentru salata.

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 09 Sep 2010, 18:10

e un deliciu ...cu niste carotofi natur ..... mie imi plac vinetele sub orice forma ....

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 07 Sep 2010, 23:51

Bocsa, nu necesita fierbere ingredientele cu o exceptie... in reteta scrie ca vinetele se oparesc timp de 5 minute. Daca intentionezi s-o faci, e bine sa citesti cu atentie reteta!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile