Ingrediente
●
Sare
4 linguri
se pune în apa în care vor fierbe vinetele
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură pătrunjel și câteva frunze de țelină opțional
●
Ardei capia
1 buc
sau 2 ardei grași
●
Ulei de floarea-soarelui
75 ml
●
Sare
0.5 lingurite
se pune direct în salată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Recunosc că am greșit puțin la rețetă, dar nu grav, la gust și consistență a fost f. bună. Deci, eu am tăiat vinetele bucățele mai mici - la Natalia, trebuie să tăiați vinetele în 2-4 le opăriți, și apoi le tăiați mai mărunt. Recomand așa să faceți și voi.
Pas 2
Puneți apa la fiert, când începe să fiarbă adăugați sarea și puneți vinetele. Le lăsați 5 min să se opărească bine. Apoi le scoateți într-o sită și lăsați să se răcească bine.
Pas 3
Până se opăresc și răcesc vinetele pregătiți celelalte legume - tăiați ceapa și ardeii fâșii subțiri. Măruntiți verdeața și usturoiul - le puneți pe toate într-un bol mai mare de salată.
Pas 4
Vinetele după ce s-au răcorit bine, le tăiați mărunt - eu nu le-am mai tăiat, ce deja le tăiasem mărunt crude.
Pas 5
Adăugați 0.5 linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, oțetul și uleiul în legumele crude pregătite mai înainte.
Pas 6
Adăugați vinetele și amestecați totul bine, acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider 3-4 ore.
Pas 7
Salata a fost foarte bună și după 3 ore, dar cea mai bună este a 2-a zi. Se poate păstra la frigider câteva zile.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)