Ingrediente
●
Morcovi
1 kg
sa alegeti morocvi uniformi si mai mari
●
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
●
Piper negru
1 lingurita
●
Coriandru macinat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cantariti 1 kg de morcov, puteti sa puneti cu rezerva inca 1 buc.
Pas 2
Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoare, ar trebui sa fie o razatoare din aia mai fina, ca sa iasa morcovul subtire si lung, ca niste paie. Eu am folosit una speciala pentru acest tip de salata.
Pas 3
Se adauga otetul, uleiul si mirodeniile conform cantitatilor de mai sus.
Pas 4
In aceasta reteta este foarte important ingredientul "coriandru" - ii da aroma si gust deosebit. Eu am gasit in supermarket sub forma de boabe si l-am macinat bine.
Pas 5
Se amesteca bine cu mainile toata compozitia si se freaca bine pana morcovul lasa suc.
Pas 6
Se poate manca si imediat, dar este mult mai bun daca il lasati pe o noapte la frigider.
Se poate pastra si 1 luna intr-un borcan, presat bine si inchis ermetic.
Pas 7
Cum am zis este perfect cu mancaruri din carne si legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
1100 g
(10-15 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (22 voturi)