Pentru noi, macroul marinat (sau scrumbia sărată) este nelipsit în sezonul rece și mai ales de sărbători. E minunat servit așa simplu ca aperitiv, cu măsline și niște solzi de ceapă pe lângă, dacă mai adăugați și niște cartofi copți la cuptor ar fi nebunie curată... V-am arătat anul trecut o metodă bună de marinare în saramură, iar acum am descoperit încă o metodă faină și rapidă de a marina peștele.
Este bun de servit în 2 zile și recomand peștele care rămâne să-l păstrați la congelator. Oricând aveți poftă îl decongelați și sunteți șmecheri, în plus toată procedura de curățare a peștelui se face o singură dată, deci puteți să vă faceți rezerve strategice. Și peștele marinat prin metoda de mai sus se poate congela după ce a stat în saramură, deci alegeți oricare rețetă vă place.
Recomand să luați macrou cât mai mare și gras, fără pete maro, piele ruptă sau miros de vechi. Eu îl iau din Pescăria de cartier, se vinde congelat la bucată și vedeți exact ce cumpărați. În supermarket se vinde la pungi și, sinceră să fiu, de o calitate dubioasă, mic și puturos.
Cantitățile de mai jos sunt pentru 1 pește, dar vă recomand să faceți unul de test și apoi o tură mai serioasă de vreo 5 pești.