Ingrediente
●
Sfeclă roșie
2 buc
dacă sunt mici - 2 buc, dacă mari - 1 buc
●
File de pește
3 buc
adică fileuri de pește sărat - Matias - hering sărat în ulei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc legumele pentru salată:
Cartofii se fierb în coajă împreună cu morcovii - aproximativ 40 de min, se răcoresc și se curăță de coajă.
Sfecla roșie se fierbe în apă, aproximativ 1 oră - se răcorește și se curăță de coajă.
Ceapa se curăță și se spală.
Pas 2
De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face în farfurii alungite - adică repetă oarecum forma peștelui.
Puteți folosi orice farfurie frumoasă aveți în casă.
Pas 3
Primul strat de salată vor fi cartofii, care se dau prin răzătoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.
Pas 4
Se ung bine cartofii cu maioneză.
Pas 5
Fileul de pește se taie cubulețe mici.
Pas 6
Se distribuie uniform peștele deasupra stratului de cartofi cu maioneză.
Pas 7
Ceapa se taie mărunt. Înainte de a o pune în salată se poate clăti cu apă fierbinte, ca să-i ia din iuțime.
Pas 8
Se distribuie ceapa deasupra peștelui.
Pas 9
Se unge cu puțină maioneză și acest strat.
Pas 10
Peste ceapă se dă prin răzătoare morcovul (1-2 în funcție de mărime).
Se unge bine cu maioneză.
Pas 11
Peste morcov se pune sfecla dată prin răzătoare.
Pas 12
Se uniformizează și se unge bine cu maioneză.
Pas 13
Farfuria se șterge pe margini și se ornează cu diverse chestii - verdeață, floare din morcov, ceapă, gălbenuș de ou, etc.
Deci ca și variații ale salatei poate fi combinația respectivă: cartofi + pește + ceapă + mar + morcov + sfeclă
Sau: pește + ceapă + cartofi + morcovi + sfeclă
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)