Salata "Cuib de prepelita"

Salata "Cuib de prepelita"

Demult vroiam sa incerc aceasta reteta, ocazii nu prea aveam - acum m-am gandit ca se potriveste bine cu sarbatorile care vin. Se face cu ingrediente simple, cel mai mult a durat sa fac cartofii - dar nu puteam trece peste acest pas, ii dau si gust si forma specifica platoului.

Pe viitor ma gandesc sa inlocuiesc cartofii cu varza proaspata tocata fin, ar fi o varianta mai light si mai rapida.

De gust - eram putin speriata ca am facut un platou asa mare si ma gandeam ca vom manca o saptamana din el. Am plecat seara cateva ore de acasa si cand m-am intors mai mult de jumate de a fost terminata, sotul a spus sa-i mai fac asa ceva, ca-i tare buna.

Ingrediente

Oua
6 buc
Cartofi
1 kg
Piept de pui
0.5 buc
Castraveti murati
5 buc
Maioneza
200 g
Patrunjel verde
1 linguri

Pasi de urmat

1

Mai intai puneti la fiert pieptul de pui si ouale, dupa ce ati facut focul mic si fierb incet ne apucam de cartofi.

Puteti sa-i taiati foarte fin si cu cutitul, dar mult mai usor este daca aveti o razatoare, ca se la faca julien cat mai subtire.

Atentie, nu dati toti cartofii o data prin razatoare, pe parcurs dupa ce-i prajiti mai dati cate unul.

2

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie adanca si prajiti in reprize toti cartofii.

3

II scoateti pe niste servetee de hartie sa se scurga de ulei si raceasca.

Asta a fost partea cea mai migaloasa si murdara, mai departe este deja simplu si frumos.

4

Ouale fierte si racite le curatati de coaja, scoateti galbenusurile separat intr-un bol si il puneti deoparte.

La fel si pieptul de pui, dupa fierbere lasati sa se raceasca putin.

5

Tocam julien toate ingredientele - pieptul de pui, albusul de ou si castravetii murati - se pun intr-un bol adanc.

Din cartofii prajiiti alegeti o mana buna din cei care au iesit mai urat, sau le-ati taiat mai gros, si ii puneti in salata pe langa cele de mai sus.

6

Adaugati maioneza(lasati o lingura deoparte pt pasul 9), sare si piper dupa gust, amestecati.

7

Puneti acest amestec pe un platou, aranjati cu lingura sa fie in forma rotunda si cu o adancitura in mijloc - sa formam un fel de cuib.

8

Se presara deasupra si prin parti cu cartofi prajiti - daca s-au mai lipit intre ei ii desfaceti usor sa nu-i maruntiti prea tare.

9

Partea care mi se parea cea mai aiurea pana la urma chiar mi-a placut - modelam ouale de "prepelita".

Galbenusul se marunteste bine cu o furculita, adaugati 1 lingura de maioneza si patrunjel tocat fin(eu am pus uscat). Daca mai trebuie potriviti de sare.

10

Trebuie sa va iasa o compozitie putin uscacioasa, ca o plastilina moale.

11

Si modelati oua mici pe care le aranjam in mijlocul salatei.

Procesul este foarte rapid pt ca aceasta compozitie de galbenus nu se lipeste de maini si este foarte placuta la atingere si lucru.

12

Lasati 1-2 ore la frigider sa se patrunda si o serviti cu mare placere.

Este intr-adevar foarte gustoasa si de efect, va recomand s-o incercati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (1 platou mare)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

timotei
timotei 21 nov 2017, 02:45

Am facut si eu salata aceasta, nu a fost pe placul nostru din cauza cartofilor prajiti. Ce sa faci, fiecare-i cu gustul lui. Cu siguranta o mai fac dar nu amestec cartofii in salata ci am sa pun numai pt decor.

Poza mea pentru reteta:
Daniela B
Daniela (Daniela B) 19 apr 2016, 21:45

Delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaKang
CristinaKang 21 dec 2015, 20:08

Foarte delicioasa salata. Mai ales cartofii au dat un gust aparte. Minunat.

Nota mea pentru reteta:
nika85
nika85 06 apr 2015, 11:22

sa inteleg ca pot sa amestec toate ingredientele cu o zi inainte sa se intrepatrunda si sa las doar asamblarea pentru a doua zi? daca pregatesc cartofii pai de cu'seara a doua zi sunt la fel de buni?

lena
Elena (lena) nika85 07 apr 2015, 08:35

Da, exact.

Cartofii nu sunt chiar la fel dar tot buni.

nika85
nika85 06 apr 2015, 10:21

Lena, aceasta salata poate fi pregatita de cu'seara pentru a doua zi? cartofii pai nu se fac moi daca salata sta mai mult?

lena
Elena (lena) nika85 06 apr 2015, 10:33

Mai bine pregatesti totul in prima zi, si a 2-a zi o asamblezi cu cartofii pai deasupra.

irachka
irachka 19 feb 2015, 12:40

Mie nu prea mi-au iesit cartofii asa frumosi dar salata a fost delicioasa:)))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 iun 2014, 06:43

Buna. Probabil placandu-le mult la mine, pasarelele si-au mai facut un cuib. . Pupici/

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gia88
Gianina (Gia88) 03 mai 2014, 11:19

Mmmh. Delicioasa. N am prea avut timp sa o aranjez:) soțul meu nu mai avea răbdare :) 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 apr 2014, 20:00

Sa vedeti cat sunt de incantat incat mai postez una, facuta tot acuma, dar parca difera. Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 apr 2014, 19:50

Eeeeeee, daca femeile nu ar fi curioase,ar fi bine. Nu am mai avut rabdare si aseara am fost curioasa daca ies ok cartofii rasi cu razatoarea XXXX mea, si am facut numai un cartof mare rosu. Foita,nu altceva. Si azi m-am hotarat sa si fac de proba putina salata. Am pus si 3 ousoare chiar de prepelita. E nemaipomenita nu numai ca aspect ci si ca gust. E mai frumoasa ca in poza si cartofii sunt chiar paie.Eu dupa ce am terminat maioneza de facut am pus in galbenusuri sa stiu de cata am nevoie si apoi am adaugat restul la celelalte ingrediente. Si ouale mele fiind de casa sunt cam galbene, poate data viitoare sa fac cu cele de magazin, ca sa fie mai aproape de realitate, dar ...poate tot mai sanatoase astea. Mii de multiumiri.  Nota 100.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile