Salată "Cuib de prepeliță"
Demult vroiam să încerc această rețetă, ocazii nu prea aveam - acum m-am gândit că se potrivește bine cu sărbătorile care vin. Se face cu ingrediente simple, cel mai mult a durat să fac cartofii - dar nu puteam trece peste acest pas, îi dau și gust și formă specifică platoului.
Pe viitor mă gândesc să înlocuiesc cartofii cu varză proaspătă tocată fin, ar fi o variantă mai light și mai rapidă.
De gust - eram puțin speriată că am făcut un platou așa mare și mă gândeam că vom mânca o săptămână din el. Am plecat seara câteva ore de acasă și când m-am întors mai mult de jumate a fost terminată, soțul a spus să-i mai fac așa ceva, că-i tare bună.
Ingrediente
●
Castraveți murați
5 buc
●
Pătrunjel verde
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi puneți la fiert pieptul de pui și ouăle, după ce ați făcut focul mic și fierb încet ne apucăm de cartofi.
Puteți să-i tăiați foarte fin și cu cuțitul, dar mult mai ușor este dacă aveți o răzătoare, ca să-i faceți julien cât mai subțire.
Atenție, nu dați toți cartofii o dată prin răzătoare, pe parcurs după ce-i prăjiți mai dați câte unul.
Pas 2
Încingeți mai mult ulei într-o tigaie adâncă și prăjiți în reprize toți cartofii.
Pas 3
Îi scoateți pe niște servețele de hârtie să se scurgă de ulei și să se răcească.
Asta a fost partea cea mai migăloasă și murdară, mai departe este deja simplu și frumos.
Pas 4
Ouăle fierte și răcite le curățați de coajă, scoateți gălbenușurile separat într-un bol și îl puneți deoparte.
La fel și pieptul de pui, după fierbere lăsați să se răcească puțin.
Pas 5
Tăiem julien toate ingredientele - pieptul de pui, albușul de ou și castraveții murați - se pun într-un bol adânc.
Din cartofii prăjiți alegeți o mână bună din cei care au ieșit mai urât, sau i-ați tăiat mai gros, și îi puneți în salată pe lângă cele de mai sus.
Pas 6
Adăugați maioneza (lăsați o lingură deoparte pentru pasul 9), sare și piper după gust, amestecați.
Pas 7
Puneți acest amestec pe un platou, aranjați cu lingura să fie în formă rotundă și cu o adâncitură în mijloc - să formăm un fel de cuib.
Pas 8
Se presară deasupra și prin părți cu cartofi prăjiți - dacă s-au mai lipit între ei îi desfaceți ușor să nu-i mărunțiți prea tare.
Pas 9
Partea care mi se părea cea mai aiurea până la urmă chiar mi-a plăcut - modelăm ouăle de "prepeliță".
Gălbenușul se mărunțește bine cu o furculiță, adăugați 1 lingură de maioneză și pătrunjel tocat fin (eu am pus uscat). Dacă mai trebuie potriviți de sare.
Pas 10
Trebuie să vă iasă o compoziție puțin uscăcioasă, ca o plastilină moale.
Pas 11
Și modelăm ouă mici pe care le aranjăm în mijlocul salatei.
Procesul este foarte rapid pentru că această compoziție de gălbenuș nu se lipește de mâini și este foarte plăcută la atingere și lucru.
Pas 12
Lăsați 1-2 ore la frigider să se pătrundă și o serviți cu mare plăcere.
Este într-adevăr foarte gustoasă și de efect, vă recomand s-o încercați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 platou mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)