Salata "Cuib de prepelita"
Demult vroiam sa incerc aceasta reteta, ocazii nu prea aveam - acum m-am gandit ca se potriveste bine cu sarbatorile care vin. Se face cu ingrediente simple, cel mai mult a durat sa fac cartofii - dar nu puteam trece peste acest pas, ii dau si gust si forma specifica platoului.
Pe viitor ma gandesc sa inlocuiesc cartofii cu varza proaspata tocata fin, ar fi o varianta mai light si mai rapida.
De gust - eram putin speriata ca am facut un platou asa mare si ma gandeam ca vom manca o saptamana din el. Am plecat seara cateva ore de acasa si cand m-am intors mai mult de jumate de a fost terminata, sotul a spus sa-i mai fac asa ceva, ca-i tare buna.
Ingrediente
●
Castraveti murati
5 buc
●
Patrunjel verde
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai puneti la fiert pieptul de pui si ouale, dupa ce ati facut focul mic si fierb incet ne apucam de cartofi.
Puteti sa-i taiati foarte fin si cu cutitul, dar mult mai usor este daca aveti o razatoare, ca se la faca julien cat mai subtire.
Atentie, nu dati toti cartofii o data prin razatoare, pe parcurs dupa ce-i prajiti mai dati cate unul.
Pas 2
Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie adanca si prajiti in reprize toti cartofii.
Pas 3
II scoateti pe niste servetee de hartie sa se scurga de ulei si raceasca.
Asta a fost partea cea mai migaloasa si murdara, mai departe este deja simplu si frumos.
Pas 4
Ouale fierte si racite le curatati de coaja, scoateti galbenusurile separat intr-un bol si il puneti deoparte.
La fel si pieptul de pui, dupa fierbere lasati sa se raceasca putin.
Pas 5
Tocam julien toate ingredientele - pieptul de pui, albusul de ou si castravetii murati - se pun intr-un bol adanc.
Din cartofii prajiiti alegeti o mana buna din cei care au iesit mai urat, sau le-ati taiat mai gros, si ii puneti in salata pe langa cele de mai sus.
Pas 6
Adaugati maioneza(lasati o lingura deoparte pt pasul 9), sare si piper dupa gust, amestecati.
Pas 7
Puneti acest amestec pe un platou, aranjati cu lingura sa fie in forma rotunda si cu o adancitura in mijloc - sa formam un fel de cuib.
Pas 8
Se presara deasupra si prin parti cu cartofi prajiti - daca s-au mai lipit intre ei ii desfaceti usor sa nu-i maruntiti prea tare.
Pas 9
Partea care mi se parea cea mai aiurea pana la urma chiar mi-a placut - modelam ouale de "prepelita".
Galbenusul se marunteste bine cu o furculita, adaugati 1 lingura de maioneza si patrunjel tocat fin(eu am pus uscat). Daca mai trebuie potriviti de sare.
Pas 10
Trebuie sa va iasa o compozitie putin uscacioasa, ca o plastilina moale.
Pas 11
Si modelati oua mici pe care le aranjam in mijlocul salatei.
Procesul este foarte rapid pt ca aceasta compozitie de galbenus nu se lipeste de maini si este foarte placuta la atingere si lucru.
Pas 12
Lasati 1-2 ore la frigider sa se patrunda si o serviti cu mare placere.
Este intr-adevar foarte gustoasa si de efect, va recomand s-o incercati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 platou mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)