Salata de Boeuf (varianta cu mai putine calorii)

Salata de Boeuf (varianta cu mai putine calorii)

Ce ziceti, incepem planificarea meniului de Craciun? Eu am avut ocazia sa fac o masa festiva de test saptamana trecuta, cu ocazia unor musafiri si am facut un meniu ca de Craciun, dar in varianta mai dietetica. Si bineinteles reteta de salata de boeuf a fost prima supusa modificarilor si a trecut testul cu brio!

Am savurat-o cu totii si am zis ca va fi vedeta si de Craciun, fara sa simta cineva vreo diferenta, doar ca nu le va cadea greu la stomac :)

Pe langa faptul ca am facut-o mai light va dau si o sugestie de prezentare, in forma de tort, ornat cu ardei si ceapa verde, puteti folosi gogosari in otet in loc de ardei.

Carnea de pui se poate inlocui cu cea de vita, daca va place sa puneti mazare verde in salata o puteti inlocui cu fasole verde fiarta.

Deci, o prima sugestie - reteta clasica dar putin modificata pentru a nu avea probleme cu silueta dupa sarbatori. Si nici o diferenta la gust!

Ingrediente

Cartofi rosii
2 buc
2 cartofi mici
Morcovi
1 buc
Radacina de telina
1 buc
una de marime medie
Piept de pui
1 buc
Castraveti murati
500 g
noua ne place cu mai multi castraveti
Gogosari in otet
200 g
reglati cantitatea dupa gust
Iaurt cremos
250 g
eu de obicei folsesc Iaurt grecesc Oly de 2%
Crema de branza philadelphia
120 g
eu pun crema de branza Ceva Fin de la Delaco
Mustar
1 lingurite
Sare,piper
1 lingurite
reglati dupa gust

Pasi de urmat

1

Toate legumele si pieptul de pui se fierb bine.

Eu de obicei fierb cartofii imreuna cu morcovul, telina si pieptul de pui se fierb separat, in cratite diferite.

Le lasati sa se raceasca, curatati de coaja si sunteti gata de treaba.

Primul se taie cubulete pieptul de pui si se pune intr-un bol mai mare.

2

Apoi taiati cubuletele legumele - morcovul, cartofii si telina - adaugati-le in bolul cu pieptul de pui.

3

La fel, taiati castravetii si gogosarii, le adaugati in bolul cu restul ingredientelor.

4

Acum facem sosul de iaurt care va inlocui maioneza clasica:

- intr-o farfurie adanca sau bol amestecati iaurtul cu jumatate din cantitatea de branza, mustarul si sarea dupa gust.

5

Turnati acest sos peste ingredientele taiate in bol.

6

Amestecati bine, potriviti de sare si piper dupa gust.

7

Pentru ai da foma de tort rotund am luat o casoleta rotunda, am asternut-o cu folie alimentara si am trecut toata salata in bol. Trebuie presat bine ca sa nu aveti goluri dupa ce o intoarceti.

8

Acoperiti bolul cu capac si il puneti la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.

In acest timp salata de boeuf va fi si mai buna, ingredientele se vor "imprieteni" si va fi perfecta.

9

Dupa acest timp intoarceti casoleta pe o farfurie, cu fundul in sus, putin scuturati si o scoateti cu tot cu folia de plastic.

10

Cam asa iese.

Mai departe puteti s-o ornati cum va place.

11

Eu am uns-o cu crema de branza, ca pe o crema de tort :)

12

Si am ornat-o cu ceapa verde si cubulete de ardei rosu proaspat.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Ramo666
Ramo666 04 ian 2016, 20:24

Eu fac maionezA vegan din lapte de soia si ulei.Si daca elimini carnea,salata poate fi consumată si in post

tiki
tiki 27 dec 2015, 21:24

Buna. Un real succes la musafiri.  Recunosc ca eu am simtit diferenta si parca la gust imi place cu maioneza, dar,...exista un dar. Gandindu-ma la sanatate e excelenta. Cat de curand o voi repeta. Eu am pus si 2 oua fierte tare. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 11 dec 2015, 07:40

F buna ideea fara maioneza! Multumim, Lena!

lena
Elena (lena) 10 dec 2015, 16:18

Daly, am scris iaurt cremos, deci daca luati din acela mai dens si amestecat cu branzica va fi cum trebuie.

adriana.b
adriana.b 10 dec 2015, 16:14

Se poate folosi si branza proaspata de la lidl, cea care este la galetusa?

lena
Elena (lena) adriana.b 10 dec 2015, 16:17

Puteti sa folositi oricare va place la gust, si bineinteles nu f.grasa :)

Daly
Daly 10 dec 2015, 14:09

Dacă amesteci crema de brânza cu iaurt nu mai este densa

lena
Elena (lena) 10 dec 2015, 11:58

Eu nu am folosit Philadelphia(light) pentru ca este cam densa si e mai greu de intins si ornat tortul. Sa aveti in vedere :)

trenda
trenda 10 dec 2015, 11:34

Stiam si eu o reteta dietetica pentru salata de beof, doar ca in loc de iaurt se folosea smanatana cu 12% grasime.

Varianta pe care ai propus-o tu, cred ca este mai dietetica. In plus ideea de a o orna cu crema de branza mi se pare geniala :) .

Eu am sa folosesc o crema de banza light de la Phyladelphia.

Minunata combinatia. Multumim pentru reteta !!! :)

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 10 dec 2015, 09:09

Imi place cum arata"tortul" tau.

tiki
tiki 10 dec 2015, 08:38

Buna. Foarte fain arata. Si eu o fac tot rotunda de obicei. Dar o sa inlocuiesc si eu maioneza cu iaurt-branza. Castravetii de obicei dupa ce-i tai marunt,  ii pun la scurs. Mazare nu pun. Cand am vazut la inceput fara sa citesc, am crezut ca e un tort. FELICITARI. (trec pe lista.) Pupici.

Arata toate comentariile