Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii)

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii)

Ce ziceți, începem planificarea meniului de Crăciun? Eu am avut ocazia să fac o masă festivă de test săptămâna trecută, cu ocazia unor musafiri și am făcut un meniu ca de Crăciun, dar în varianta mai dietetică. Și bineînțeles rețeta de salată de boeuf a fost prima supusă modificărilor și a trecut testul cu brio!

Am savurat-o cu toții și am zis că va fi vedeta și de Crăciun, fără să simtă cineva vreo diferență, doar că nu le va cădea greu la stomac :)

Pe lângă faptul că am făcut-o mai light vă dau și o sugestie de prezentare, în formă de tort, ornat cu ardei și ceapă verde, puteți folosi gogoșari în oțet în loc de ardei.

Carnea de pui se poate înlocui cu cea de vită, dacă vă place să puneți mazăre verde în salată o puteți înlocui cu fasole verde fiartă.

Deci, o prima sugestie - rețeta clasică dar puțin modificată pentru a nu avea probleme cu silueta după sărbători. Și nici o diferență la gust!

Ingrediente

Cartofi rosii
2 buc
2 cartofi mici
Morcovi
1 buc
   
Radacina de telina
1 buc
una de mărime medie
Piept de pui
1 buc
   
Castraveti murati
500 g
nouă ne place cu mai mulți castraveți
Gogosari in otet
200 g
reglați cantitatea după gust
Iaurt cremos
250 g
eu de obicei folosesc iaurt grecesc Oly de 2%
Crema de branza philadelphia
120 g
eu pun cremă de brânză Ceva Fin de la Delaco
Mustar
1 lingurita
   
Sare,piper
1 lingurita
reglați după gust

Pasi de urmat

Pas 1

Toate legumele și pieptul de pui se fierb bine.

Eu de obicei fierb cartofii împreună cu morcovul, țelina și pieptul de pui se fierb separat, în cratițe diferite.

Le lăsați să se răcească, curățați de coajă și sunteți gata de treabă.

Primul se taie cubulețe pieptul de pui și se pune într-un bol mai mare.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 1
Pas 2

Apoi tăiați cubulețele legumele - morcovul, cartofii și țelina - adăugați-le în bolul cu pieptul de pui.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 2
Pas 3

La fel, tăiați castraveții și gogoșarii, le adăugați în bolul cu restul ingredientelor.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 3
Pas 4

Acum facem sosul de iaurt care va înlocui maioneza clasică:

- într-o farfurie adâncă sau bol amestecați iaurtul cu jumătate din cantitatea de brânză, muștarul și sarea după gust.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 4
Pas 5

Turnați acest sos peste ingredientele tăiate în bol.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine, potriviți de sare și piper după gust.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 6
Pas 7

Pentru a-i da formă de tort rotund am luat o caserolă rotundă, am așternut-o cu folie alimentară și am trecut toată salata în bol. Trebuie presat bine ca să nu aveți goluri după ce o întoarceți.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 7
Pas 8

Acoperiți bolul cu capac și îl puneți la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.

În acest timp salata de boeuf va fi și mai bună, ingredientele se vor "împrieteni" și va fi perfectă.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 8
Pas 9

După acest timp întoarceți caserola pe o farfurie, cu fundul în sus, puțin scuturați și o scoateți cu tot cu folia de plastic.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 9
Pas 10

Cam așa iese.

Mai departe puteți s-o ornați cum vă place.

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 10
Pas 11

Eu am uns-o cu cremă de brânză, ca pe o cremă de tort :)

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 11
Pas 12

Și am ornat-o cu ceapă verde și cubulețe de ardei roșu proaspăt.

Poftă Bună!

Salată de Boeuf (varianta cu mai puține calorii) - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Ramo666
Ramo666 04 Jan 2016, 20:24

Eu fac maionezA vegan din lapte de soia si ulei.Si daca elimini carnea,salata poate fi consumată si in post

tiki
tiki 27 Dec 2015, 21:24

Buna. Un real succes la musafiri.  Recunosc ca eu am simtit diferenta si parca la gust imi place cu maioneza, dar,...exista un dar. Gandindu-ma la sanatate e excelenta. Cat de curand o voi repeta. Eu am pus si 2 oua fierte tare. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 11 Dec 2015, 07:40

F buna ideea fara maioneza! Multumim, Lena!

adriana.b
adriana.b 10 Dec 2015, 16:14

Se poate folosi si branza proaspata de la lidl, cea care este la galetusa?

lena
Elena (lena) adriana.b 10 Dec 2015, 16:17

Puteti sa folositi oricare va place la gust, si bineinteles nu f.grasa :)

Daly
Daly 10 Dec 2015, 14:09

Dacă amesteci crema de brânza cu iaurt nu mai este densa

trenda
trenda 10 Dec 2015, 12:07

Multumesc pentru pont. :) Probabil ca in acest caz nu ma voi risca sa folosesc Philadelphia light.

lena
Elena (lena) 10 Dec 2015, 11:58

Eu nu am folosit Philadelphia(light) pentru ca este cam densa si e mai greu de intins si ornat tortul. Sa aveti in vedere :)

trenda
trenda 10 Dec 2015, 11:34

Stiam si eu o reteta dietetica pentru salata de beof, doar ca in loc de iaurt se folosea smanatana cu 12% grasime.

Varianta pe care ai propus-o tu, cred ca este mai dietetica. In plus ideea de a o orna cu crema de branza mi se pare geniala :) .

Eu am sa folosesc o crema de banza light de la Phyladelphia.

Minunata combinatia. Multumim pentru reteta !!! :)

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 10 Dec 2015, 09:09

Imi place cum arata"tortul" tau.

tiki
tiki 10 Dec 2015, 08:38

Buna. Foarte fain arata. Si eu o fac tot rotunda de obicei. Dar o sa inlocuiesc si eu maioneza cu iaurt-branza. Castravetii de obicei dupa ce-i tai marunt,  ii pun la scurs. Mazare nu pun. Cand am vazut la inceput fara sa citesc, am crezut ca e un tort. FELICITARI. (trec pe lista.) Pupici.

Arata toate comentariile