Salata de fenicul si portocale Reteta VIDEO

Salata de fenicul si portocale

Cu aceasta salata de fenicul am iesit din zona de comfort si ma bucur tare mult. A fost punct ochit din prima, mi-a placut mult feniculul la gust, dar mai ales in combinatie cu maslinele si portocalele. Cautam demult o reteta simpla cu fenicul, si din interes, si putina plictiseala, dar... si pentru ca niciodata nu am mancat si eram curioasa. Asa ca o descriere mai simpla, este un fel de varza mai crocanta cu usoara aroma de marar, dar foarte comfortabila, nu incurca deloc si chiar imi place.

Asadar, daca v-ati plictisit de combinatiile clasice, incercati si o salata de fenicul - nu va trebuie mult, un bulb este suficient si are pret rezonabil. Se gaseste acum chiar si in cele mai simple supermarketuri si recomand sa-l incercati. Daca va intrebati de ce nu am pus in salata zeama de lamaie sau otet, sa stiti ca nu e nevoie - zeama de portocale o drege perfect si totul e bine.

Aceasta combinatie banala de fenicul cu portocale si masline am vazut-o la o dna italianca, am avut incredere in ce am vazut si chiar este superbuna. Chiar se pricep italienii la a gati fenicul si o sa va mai arat inca o reteta simpla si gustoasa, ca am dat de gust :)

Ingrediente

Fenicul
1 buc
daca nu aveti, puteti inlocui cu varza sau salata Iceberg
Portocale
1 buc
Masline fara samburi
100 g
mie imi place mult sa fac salata cu masline negre, dar cred ca ar fi bune si kalamata
Sare
0.5 lingurite
Ulei de masline extravirgin
2 linguri

Pasi de urmat

1

Feniculul se spala bine si taiati tulpinele mari, care cresc din bulb.

2

Il taiti in 4 bucati-sferturi.

3

Acum se taie julien subtire fiecare sfert de fenicul, partea de la baza se arunca.

4

Portocala se curata de coaja, recomand s-o faceti asa ca in video.

5

O taiati cubulete de marime medie, aveti grija sa nu pierdeti zeama din ele.

6

Si acum mutati feliile de fenicul intr-un bol, tot acolo adaugati cubuletele de portocale si cu zeama care au lasat-o.

7

Puneti maslinele.

8

Si dregeti salata cu sare si ulei de masline.

9

Amestecati bine, mutati intr-o salatiera mai frumoasa si serviti.

Eu as recomanda s-o serviti imediat, dar si lasata pe mai incolo nu e chiar rea, mai lasa zeama si se marineaza feniculul impreuna cu portocalele.

10

Deci, iesiti din zona de comfort si savurati gusturi si arome noi chiar la voi acasa - acum avem atatea posibilitati interesante la preturi chiar rezonabile.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

BolocanMarius860
Bolocan Marius (BolocanMarius860) 08 feb 2017, 14:57

Buna Lena,....stii ca imi plac retetele tale ,.....chiar nu am mai mancat demult fenicul....si sigur nu in combinatia cu portocale si masline,....am sa prepar in weekend,....multumesc de sugestie,....