Cu aceasta salata de fenicul am iesit din zona de comfort si ma bucur tare mult. A fost punct ochit din prima, mi-a placut mult feniculul la gust, dar mai ales in combinatie cu maslinele si portocalele. Cautam demult o reteta simpla cu fenicul, si din interes, si putina plictiseala, dar... si pentru ca niciodata nu am mancat si eram curioasa. Asa ca o descriere mai simpla, este un fel de varza mai crocanta cu usoara aroma de marar, dar foarte comfortabila, nu incurca deloc si chiar imi place.
Asadar, daca v-ati plictisit de combinatiile clasice, incercati si o salata de fenicul - nu va trebuie mult, un bulb este suficient si are pret rezonabil. Se gaseste acum chiar si in cele mai simple supermarketuri si recomand sa-l incercati. Daca va intrebati de ce nu am pus in salata zeama de lamaie sau otet, sa stiti ca nu e nevoie - zeama de portocale o drege perfect si totul e bine.
Aceasta combinatie banala de fenicul cu portocale si masline am vazut-o la o dna italianca, am avut incredere in ce am vazut si chiar este superbuna. Chiar se pricep italienii la a gati fenicul si o sa va mai arat inca o reteta simpla si gustoasa, ca am dat de gust :)