Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu macinat
●
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat taiat - dar puteti si fara el, doar cu rozmarin sau folositi usturoi proaspat taiat marunt
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cartofii se curata, se spala si se taie felii mai groase - vedeti in poza.
Pas 2
Turnati uleiul, presarati rozmarin si usturoi.
Pas 3
Amestecati bine toate ingredientele si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Pas 4
Cam din 15 in 15 minute mai scuturati tava si amestecati atent cartofii, ca sa se rumeneasca uniform.
Daca tava este de proasta calitate cartofii s-ar putea sa se lipeasca putin, de asta ziceam sa aveti grija la tava sa fie antiaderenta.
Pas 5
Cand sunt gata(le incercati cu un cutit sa intre usor), presarati sare si sunt gata de servit. Daca puneti sarea la inceput, cartofii se fac mai greu si s-ar putea sa va iasa cruzi.
Le serviti ca garnitura sau ca mancare cu orice salata preferata sau ceva carne/friptura.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: