Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Fiindca am avut o mica vacanta, foarte frumoasa dar cam solicitanta ca timp si efort - nu am putut sa pun si retete pe site in ritmul cu care v-ati obisnuit. Dar am fost surprinsa ca am primit mesaje de la voi, ca va faceti griji si sunteti atasati de site si retete. Am zis sa va raspund la toti asa si sa va multumesc din suflet pentru tot ce mi-ati scris! Acum gata, am revenit cu forte si idei noi - abia astept sa vi le arat si sa vedeti mancare noua si interesanta.

Acesti cartofi sunt foarte buni si delicioasi - am fost surprinsa cat de bine se combina rozmarinul cu cartofi(spre rusinea mea nu prea il suportam), de fapt este unica mancare in care pun rozmarin fara grija - alegeti aici rozmarin proaspat sau uscat - dar nici intr-un caz pudra. In plus v-as recomanda pentru reusita retetei o tava mai buna, de preferat antiaderenta(eu folosesc de cativa ani tavile Tefal si le recomand la toti, fara publicitate, doar ca o chestie utila).

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu macinat
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat taiat - dar puteti si fara el, doar cu rozmarin sau folositi usturoi proaspat taiat marunt
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Cartofii se curata, se spala si se taie felii mai groase - vedeti in poza.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Turnati uleiul, presarati rozmarin si usturoi.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine toate ingredientele si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam din 15 in 15 minute mai scuturati tava si amestecati atent cartofii, ca sa se rumeneasca uniform.

Daca tava este de proasta calitate cartofii s-ar putea sa se lipeasca putin, de asta ziceam sa aveti grija la tava sa fie antiaderenta.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Cand sunt gata(le incercati cu un cutit sa intre usor), presarati sare si sunt gata de servit. Daca puneti sarea la inceput, cartofii se fac mai greu si s-ar putea sa va iasa cruzi.

Le serviti ca garnitura sau ca mancare cu orice salata preferata sau ceva carne/friptura.

Pofta Buna!

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

Charlie
Charlie 16 Apr 2017, 13:37

Draga de tine, doar chestii minunate ne inveti sa gatim .. I-am taiat si mai mari decat ne-ai spus tu/ asa ii prefer; afla ca s-au copt mai repede, in cca 30 de minute, nu s-au lipit .. dupa ce i-am scos din cuptor am rasnit sare ..

Excelenti! Te pup mult!

Inga Ra
Inga Ra 02 Mar 2017, 21:57

De ce mi se innegresc cartofii dupa ce ii scot din cuptor?? Sper ca ma poti ajuta ca nu gasesc raspunsul. Mersi anticipat

lena
Elena (lena) Inga Ra 03 Mar 2017, 09:26

Se innegresc de obicei daca sunt cruzi, sau prelucrati cu vreo substanta chimica.

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 18:02

Lena cum sa fac sa-i tin mai putin in cuptor? Sa-i prajesc putin inainte cu putin ulei sau sa-i fierb ( de jumatate) ?

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 14 Mar 2016, 11:58

La temperatura mai iute, cam 250 grade cred ca vor fi gata si in 30 de minute. Si preincalzeste cuptorul inainte, sa grabesti procesul. Daca ai si cuptor cu ventilatie va fi tot bine.

Nu prea are rost sa-i fierbi sau prajesti dinainte ca tot acelsi timp vei avea la final.

AMV
Adriana (AMV) 05 Jul 2012, 21:40

A 2-a oara am lasat coaja, dar am avut rozmarin pulbere. Mi-a placut mai mult cu cel proaspat.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 05 Jul 2012, 21:38

Am facut si noi. Prima data ne-am chinuit sa curatam coaja la cartofii noi 

Poza mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 15 Jun 2012, 16:05

Inspirata de aici, am facut si eu aceasta reteta, doar ca am folosit rozmarin praf. Ai dreptate, se combina foarte bine rozmarinul si cartofii.

Ieri am revenit la aceasta reteta, doar ca am adaugat si apa si boia, si am servit cu salata.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 14 May 2012, 10:28

Am incercat si eu aceasta reteta, destul de gustosi cartofii, dar trebuie sa-ti placa rozmarinul, are un gust specific, nu toata lumea il suporta.

Poza mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 30 Apr 2012, 17:54

salutare! bine ai revenit, Lena! imi dati voie sa ma laud un pic....combinatia de cartofi cu rozmarin am descoperit-o singura, a fost o revelatie, cu adevarat sunt perechea perfecta. Fac cartofi in asa mod des, sunt foarte gustosi.                                            o intrebare daca se poate.... de ce nu pot publica nici o foto, am incercat atitea retete, le-am facut poze ,dar nu merg?

lena
Elena (lena) natalia (sechirconatalia) 30 Apr 2012, 18:51

Natalia, iti scrie vreo eroare ceva cand incerci sa pui poze?si ce browser folosesti?

ralu22
Raluca Dan (ralu22) 30 Apr 2012, 17:47

Mie-mi plac tare mult cartofii astia facuti in punga gen cele de la Knor, dar se gasesc si simple, fara condimente. In felul asta se poate pune mult mai putin ulei (sau unt, dupa preferinta), dar dezavantajul e ca merge numai asa cam jumatate de kg de cartofi intr-o punga.

knife tiger
knife tiger 30 Apr 2012, 16:16

interesanta garnitura....am so incerc tot cu ceva la cuptor(profit k am cuptorul mare si imi intra 2 tavi deodata :d) multumesc

Arata toate comentariile