Mancarica de conopida cu mazare verde
La cat de mult se mananca broccoli la noi in familie, in forma cea mai banala, fiarta, si uite ca la conopida lucrurile sunt mai complicate. Sunt cateva retete preferate cu care merge bine si ma bucur ca am gasit inca o combinatie, de data asta cu mazare. Reteta aceasta de conopida este buna ca puteti combina mai multa mazare sau conopida dupa plac. De exemplu, eu prefer sa fie mai multa mazare decat conopida, iese ca un fel de "orez" dietetic cu mazare.
Reteta din care m-am inspirat era cu arome indiene mai specifice, nu prea a mers la noi - cu greu m-am abtinut sa nu o arunc. Dar imi statea pe creieri si m-am gandit ca metoda e buna, doar sa schimb aromele - asa am facut un "upgrade" cu unt, am pastrat putin curcuma pentru culoare si atat. A iesit o chestie minunata, dulceaga, cu aroma de unt si destul de satioasa. Merge bine ca o garnitura sau mancarica de mazare individuala.
In varianta de post puteti inlocui untul cu ulei sau unt de cocos.
Ingrediente
●
Conopida
0.5 buc
cam 200-300g
●
Mazare verde congelata
200 g
am in vedere mazare verde proaspata si congelata
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Conopida proaspata se curata, spala si o taiati cu un cutit bucatele mai mici.
Pas 2
Observati aici mai aproape cat de mica am taiat-o eu.
Dar o puteti lasa si buchetele mai mari.
Pas 3
Intr-o tigaie adanca topiti untul.
Pas 4
Adaugati conopida tocata, amestecati si caliti iute vreo 2-3 minute.
Pas 5
Acum puneti mazarea congelata - eu nu o decongelez dinainte.
Amestecati si caliti impreuna la foc mai iute timp de 5 minute.
Pas 6
Acoperiti cu capac si sotati inca 10 minute la foc mediu.
Pas 7
Dupa acest timp luati capacul, potriviti de sare, piper si optional pentru culoare niste turmeric.
Amestecati bine si caliti inca 2-3 minute.
Pas 8
Si acum inchideti focul, puneti capacul si mai lasati inca 5-10 minute sa se patrunda.
Pas 9
Serviti ca o garnitura la carne sau peste, dar si mancarica individuala in post.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: