Pulpe de pui cu Za'tar

Pulpe de pui cu Za'tar

Dilema oricarei gospodine, ce sa mai faci ceva bun - si simplu, si repede, si ieftin, si deosebit....- cred ca stiti despre ce vorbesc. Asa am ajuns eu sa caut vreun condiment mai interesant pentru a face simplele pulpe la cuptor mai deosebite si aromate. Primul care l-am gasit si cu ingrediente normale, se gasesc la orice supermarket mai bunicel, a fost Za'tar de pe blogul Mihaelei.

Totul este simplu si repede, preparati Za'tarul - sa stiti ca o portie o puteti folosi la mai multe mancaruri, iese o cantitate destul de buna. Apoi asezonati carnea cu condiment si gata, aveti mancare buna si deosebita.

Pulpele sunt foarte aromate si toate condimentele sunt la locul lor. Va recomand sa incercati neaparat.

Semipreparate

4 linguri

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
6 buc
puneti cate aveti nevoie pentru masa in familie
Ulei de masline
50 ml
sau orice alt ulei preferati

Pasi de urmat

1

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Eventual le puteti scoate pielea sa fie mai dietetice.

Le stropiti cu putin ulei de masline si le frecati putin cu mainile, se se intinda uleiul si sa le faca mai lipicioase (sa se lipeasca mai bine condimentele de ele).

2

Presarati Za'tar-ul si amestecati bine pulpele sa fie acoperite uniform cu condimente.

3

Pulpele le puneti la cuptor intr-o punga pentru friptura sau in folie de aluminiu.

4

Cand sunt aprope gata , taiati punga de friptura si mai lasati la cuptor sa se rumeneasca.

5

Pulpele le serviti cu ce va place, la noi au mers foarte bine cu un amestec de legume la tigaie.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 pahar
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

adriana st
adriana st 10 oct 2017, 14:02

Multumesc mult draga Lena pentru retetele turcesti. Si eu sunt un fan al bucatariei turcesti, printre altele pentru ca are mult mai multe retete cu legume decat bucataria romaneasca. La un restaurant turcesc am mancat cele mai bune sarmalute in foi de vița fara carne și sa nu mai vorbim de vinete umplute si multe alte mancaruri de legume minunate.

  am gasit za'tar (verde) si in piata Domenii. Are o aroma apropiata de a cimbrului, doar putin mai fina. L-am uscat si a fost mult mai aromat decat cel din magazin (se gaseste si la Carrefour la raionul de produse internationale - Turcia), dar e un pachet cam mare si cam scump.

Cori
Cori 20 feb 2012, 20:46

Multumesc de reteta, nu am stiut pana acum de Za'tar-ul asta, dar suna bine si arata si mai bine

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 22:23

Eu am incercat aceasta reteta cu pui de tara, care are fibra mai dura. A iesit perfect!

Poza mea pentru reteta:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 19 dec 2011, 15:51

Asa cum t-am promis am incercat si aceasta reteta! Eu care de doi ani sunt intr- o dieta continua trebuie sa iti multumesc pentru aceasta combinatie deoarece e extraordinara, gustul pulpelor e minunat!

Poza mea pentru reteta:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 04 dec 2011, 17:47

Deci nu pot sa cred ca era sa pierd aceasta reteta din cauza numelui putin necunoscut va vine sa credeti????????

Acum am in cuptor pui Marengo dar acesta va fi urmatoarea reteta per care o voi incerca!

Lena UN NUME O GARANTIE!!!!!!!!!!!!! MULTUMESC!

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 25 ian 2011, 12:36

arata super

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 25 ian 2011, 09:38

interesanta combinatie! merita incercat!

Nota mea pentru reteta:
ica
burlacu ica (ica) 24 ian 2011, 22:17

gabriela29sv
gabriela29sv 24 ian 2011, 14:29

Este incredibil cate retete minunate poti sa postezi pentru noi ...mii de multumiri ...esti o SUPER BUCATAREASA.Nota 10 si 5 stele

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 24 ian 2011, 12:28

Nu am auzit de acest condiment, nici nu l-am vazut prin supermarketul in care merg de obicei, desi e unul destul de mare. E un condiment la punga, sau e la borcan?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emma 24 ian 2011, 12:31

Emma, Za'tar-ul se prepara in casa, vezi ca am pus reteta si link-ul la inceput.

Arata toate comentariile