Bulion de Roșii (metoda rapidă) Rețetă VIDEO

Bulion de Roșii (metoda rapidă)

Pentru cine nu are timp și curaj să facă bulion de roșii sau suc de roșii prin metoda tradițională (acel aparat sau accesoriu pentru stors suc de roșii cu resturi cât mai puține) - recomand această metodă rapidă și foarte simplă. A fost pentru mine o mare ușurare într-unul din anii trecuți când am fost la țară, trebuia să conserv repede multe kg de roșii și timp aveam foarte puțin. Așa că am luat roboții la treabă și mi-a ieșit această minune de bulion. Deși textura este foarte bună, mai are mici semințe și urme de coajă de la roșii, dar vă asigur că puțini vor observa diferența. Este o metodă foarte rapidă și bună de a rezolva niște roșii nu chiar perfecte la gust, dar nici aruncate nu merită, că la iarnă nici atât nu găsim :)

Merg folosit la orice, ca și bulionul normal, dacă îl fierbeți mai mult și mai insistent puteți avea textura mai densă. Eu las așa, mai lichid, și e foarte bun.

Neapărat să urmați toți pașii, fiecare are un sens și logică - mărunțit, fiert, iar blendat, apoi conservat - pentru a avea un produs cât mai bun și frumos.

Ingrediente

Roșii
5 kg
   

Pași de urmat

Pas 1

Roșiile le spălăm bine.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 1
Pas 2

Apoi le tăiați jumătăți și scoateți cotorul, și fiecare jumătate o feliați în 2-3 bucăți - depinde cât de mari sunt roșiile. Dacă sunt mici le lăsați jumătăți.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 2
Pas 3

Puneți apoi roșiile în robotul de bucătărie, îl umpleți dar nu chiar cu vârf :)

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 3
Pas 4

Mixati până roșiile se mărunțesc cât mai fin posibil, în această etapă nici nu e posibil prea fin, dar măcar să le zdrobim.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 4
Pas 5

Turnăm roșiile pasate într-o cratiță mare și punem următoarea tură în blender.

Aceste 5 kg de roșii eu le-am pasat în 3 ture, deci vedeți câte roșii aveți, dar treaba oricum merge repede.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 5
Pas 6

Apoi punem oala la fiert, mai amestecăm periodic în ea, iar când dă în clocot facem focul mic și lăsăm 30 minute.

Important să fierbem bine roșiile, să se înmoaie și să le putem blendă cât mai fin în continuare.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 6
Pas 7

În aceste 30 de minute nu stăm degeaba - spălăm borcanele și le sterilizăm - eu prefer la cuptor, le pun pe o tavă de cuptor și țin 30 de minute la 120-150 de grade.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 7
Pas 8

Mai departe, roșiile au fiert 30 de minute, luăm cratița de pe foc și acum folosim alt instrument magic în bucătărie - blenderul vertical.

Blendaț și insistați cât mai bine, să avem bulionul fin și frumos.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 8
Pas 9

Așa a fost al meu la final.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 9
Pas 10

Punem încă o dată oala pe foc, dar numai cât să fiarbă un 4-5 minute bulionul.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 10
Pas 11

Apoi îl turnați fierbinte în borcanele sterilizate - umpleți borcanele cu ochi, adică la maxim, nu lăsați deloc loc până la capac.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 11
Pas 12

Strângeți bine capacele la borcane și puneți cu capul în jos pe un prosop.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 12
Pas 13

Lăsați așa până se răcesc complet apoi depozitați în cămară.

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 13
Pas 14

Eu l-am și utilizat repede a 2-a zi la niște sarmale, deci e perfect și simplu :)

Poftă Bună!

Bulion de Roșii (metoda rapidă) - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (4-5 litri)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 02 Jul 2018, 08:31

Dupa mine aceasta e cea mai simpla reteta dintre toate conservele. Fix asa fac si eu doar ca adaug si sare.

kmonik
kmonik 08 Sep 2018, 09:48

Așa am făcut și eu anul trecut, doar că nu am mai dat și cu blenderul vertical iar pasta nu a ieșit chiar așa fina. Mă bucur că ai postat rețeta.

JulietaBartalis420
Julieta Bartalis (JulietaBartalis420) 29 Aug 2019, 19:09

Si daca as toca rosiile cu masina de tocat carne sita cea mai mica nu ar fi ok ? Nu am blendere ....

lena
Elena (lena) Julieta Bartalis (JulietaBartalis420) 29 Aug 2019, 19:12

Merge si asa, blenderul vertical face textura la bulion foarte fina.

tiki
tiki 02 Sep 2019, 22:38

Simplu tare.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lycica
lycica 14 Sep 2020, 08:21

Putem păstra la frigider acest bulion, fără a folosi borcane cu capace pentru iarnă, ci borcane cu capace simple? Cât timp ar ține?

lena
Elena (lena) lycica 14 Sep 2020, 08:27

Tine vreo 2-3 saptamani.

tiki
tiki Elena (lena) 14 Sep 2020, 13:40

Care sunt capacele simple si care sunt cele de iarna ca eu nu am auzit de asa ceva ??!!!

lena
Elena (lena) tiki 14 Sep 2020, 13:50

Simple ar fi cele de plastic, neermetice, aici in Romania nu prea am vazut 😉

tiki
tiki Elena (lena) 14 Sep 2020, 16:38

Ok. Multumesc, ma gandeam poate la capace de plastic. Doar ca la cele de metal cum punem, nu le zic ca-s ptr. iarna, le consider normale. In fine. ma gandeam ca sunt  ceva speciale ce nu am vazut never. Puuup.

STEFANA26
STEFANA26 15 Aug 2023, 08:45

Draga Lena, oare as putea sa fac acest suc la multicooker?

lena
Elena (lena) STEFANA26 15 Aug 2023, 09:23

Sigur, se poate fierbe in orice cratita, inclusiv multicooker.😉