Bulion de Roșii (metoda rapidă) Rețetă VIDEO
Pentru cine nu are timp și curaj să facă bulion de roșii sau suc de roșii prin metoda tradițională (acel aparat sau accesoriu pentru stors suc de roșii cu resturi cât mai puține) - recomand această metodă rapidă și foarte simplă. A fost pentru mine o mare ușurare într-unul din anii trecuți când am fost la țară, trebuia să conserv repede multe kg de roșii și timp aveam foarte puțin. Așa că am luat roboții la treabă și mi-a ieșit această minune de bulion. Deși textura este foarte bună, mai are mici semințe și urme de coajă de la roșii, dar vă asigur că puțini vor observa diferența. Este o metodă foarte rapidă și bună de a rezolva niște roșii nu chiar perfecte la gust, dar nici aruncate nu merită, că la iarnă nici atât nu găsim :)
Merg folosit la orice, ca și bulionul normal, dacă îl fierbeți mai mult și mai insistent puteți avea textura mai densă. Eu las așa, mai lichid, și e foarte bun.
Neapărat să urmați toți pașii, fiecare are un sens și logică - mărunțit, fiert, iar blendat, apoi conservat - pentru a avea un produs cât mai bun și frumos.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Apoi le tăiați jumătăți și scoateți cotorul, și fiecare jumătate o feliați în 2-3 bucăți - depinde cât de mari sunt roșiile. Dacă sunt mici le lăsați jumătăți.
Pas 3
Puneți apoi roșiile în robotul de bucătărie, îl umpleți dar nu chiar cu vârf :)
Pas 4
Mixati până roșiile se mărunțesc cât mai fin posibil, în această etapă nici nu e posibil prea fin, dar măcar să le zdrobim.
Pas 5
Turnăm roșiile pasate într-o cratiță mare și punem următoarea tură în blender.
Aceste 5 kg de roșii eu le-am pasat în 3 ture, deci vedeți câte roșii aveți, dar treaba oricum merge repede.
Pas 6
Apoi punem oala la fiert, mai amestecăm periodic în ea, iar când dă în clocot facem focul mic și lăsăm 30 minute.
Important să fierbem bine roșiile, să se înmoaie și să le putem blendă cât mai fin în continuare.
Pas 7
În aceste 30 de minute nu stăm degeaba - spălăm borcanele și le sterilizăm - eu prefer la cuptor, le pun pe o tavă de cuptor și țin 30 de minute la 120-150 de grade.
Pas 8
Mai departe, roșiile au fiert 30 de minute, luăm cratița de pe foc și acum folosim alt instrument magic în bucătărie - blenderul vertical.
Blendaț și insistați cât mai bine, să avem bulionul fin și frumos.
Pas 9
Așa a fost al meu la final.
Pas 10
Punem încă o dată oala pe foc, dar numai cât să fiarbă un 4-5 minute bulionul.
Pas 11
Apoi îl turnați fierbinte în borcanele sterilizate - umpleți borcanele cu ochi, adică la maxim, nu lăsați deloc loc până la capac.
Pas 12
Strângeți bine capacele la borcane și puneți cu capul în jos pe un prosop.
Pas 13
Lăsați așa până se răcesc complet apoi depozitați în cămară.
Pas 14
Eu l-am și utilizat repede a 2-a zi la niște sarmale, deci e perfect și simplu :)
Poftă Bună!
Cantitate:
4 l
(4-5 litri)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)