Ciorbă de perișoare Rețetă VIDEO

Ciorbă de perișoare

O ciorbă gustoasă, sățioasă și deosebită de ciorbele clasice. Această rețetă de ciorbă de perișoare am învățat s-o fac aici în România, poate sunt unele improvizări, dar nu sunt multe. Perfect ar fi să gătiți ciorba cu supă de carne/oase, dar dacă nu aveți timp s-o fierbeți se poate înlocui cu apă. Dar bineînțeles gustul va fi diferit, testați ambele variante de ciorbă cu perișoare să vedeți că este chiar așa.

Ingrediente

Ceapă albă
2 buc
+ 1 ceapă în supa de oase
Morcovi
1 buc
+ 1 morcov în supa de oase
Ardei gras
1 buc
+ 1 ardei în supa de oase
Rădăcină de țelină
1 buc
jumătate în supa de oase, și cealaltă cubulețe în ciorbă de perișoare
Rădăcină pătrunjel (albitură)
200 g
pentru supa de oase
Roșii cubulețe din conservă
3 linguri
Carne tocată vită
500 g
sau carne de pui, porc
Orez
3 linguri
Îl fierbeți în apă și îl lăsați să se răcorească.
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Cimbru uscat
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Ouă
1 buc
   
Borș acru
0.5 l
   
Oase cu carne (vită/porc)
500 g
pentru supa de bază
Sare, piper
2 linguri
potriviți după gust perișoarele și ciorba

Pași de urmat

Pas 1

Spălați, curățați legumele - ceapă, morcov, ardei, țelină, păstârnac.

Puneți la fiert supa de oase - într-o cratiță puneți oasele, jumătate de țelină, păstârnac, morcov, ceapă, ardei - toate întregi. Când începe să fiarbă, luați spuma, faceți focul mic și lăsați 2-3 ore.

Ciorbă de perișoare - Pas 1
Pas 2

Tăiați subțire 1 ceapă, ardeii și îi puneți într-o cratiță de 5 l.

Ciorbă de perișoare - Pas 2
Pas 3

Adăugați țelina tăiată mărunt.

Ciorbă de perișoare - Pas 3
Pas 4

La fel faceți și cu morcovul. Eu am improvizat puțin și am pus și o bucată de praz.

Ciorbă de perișoare - Pas 4
Pas 5

Într-o tigaie căliți o ceapă tăiată cubulețe, adăugați roșiile mărunțite și mai lăsați 2-3 min pe foc.

Ciorbă de perișoare - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția de ceapă cu roșii în cratiță, turnați 2-3 l de apă (sau ca ciorba de perișoare să iasă și mai delicioasă ar fi foarte bine să turnați supa de oase) și puneți la fiert.

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 30 min.

Ciorbă de perișoare - Pas 6
Pas 7

Într-o farfurie amestecați carnea tocată cu orezul fiert, ou, sare și piper negru. Puteți adăuga și verdeață preferată. Amestecați bine (cel mai bine se amestecă cu mâinile:)

 

Ciorbă de perișoare - Pas 7
Pas 8

Formați din acest amestec biluțe mici, de mărime medie și le așezați pe o farfurie sau fund stropit cu apă.

Ciorbă de perișoare - Pas 8
Pas 9

După ce au fiert legumele 30 min, puneți atent perișoarele, lăsați focul mare până încep să fiarbă, apoi îl dați încet și lăsați 10-15 minute pe foc.

După acest timp potriviți de borș acru și sare..

Ciorbă de perișoare - Pas 9
Pas 10

Tăiați pătrunjelul marunt.

Ciorbă de perișoare - Pas 10
Pas 11

După acele 10-15 min, puneți pătrunjelul și cimbrul în ciorbă și stingeți focul în 2-3 minute.

Lăsați 20-30 de min, înainte de servire, cratița cu ciorbă acoperită cu capac, ca să se pătrundă toate aromele.

Ciorba de perișoare este gata!

Poftă Bună!

Ciorbă de perișoare - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (6-7 porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Notă: 5 (28 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 119

GeorgeRotaru338
George Rotaru (GeorgeRotaru338) 18 Nov 2024, 10:31

Foarte frumoasa prezentare , Multe multumiri din Canada !

George Rotaru 

Noiembrie 18 2024

Nota mea pentru rețetă:
Lorena.adelina
Lorena.adelina 24 Feb 2018, 16:32

A iesit o ciorbita minunata!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 05 Nov 2017, 19:02

Grozava ciorba,la sfarsit am batut si 2 oua.

Multumim,Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Patricia77
Patricia77 15 Sep 2017, 15:02

O bunatate de ciorbica!!!Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiVasilescu346
Cristi Vasilescu (CristiVasilescu346) 30 Nov 2016, 14:11

Perisoarele ies super cu orezul fiert inainte. Alta data s-au sfaramat cred eu si din cauza orezului care s-a umflat in perisoare. Deja s-a mancat jumatate :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Alina Heering
Alina Heering 09 Mar 2016, 19:28

Extraordinar de buna Lena. Multumesc inca o data ptr retetele tale minunate

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
kamelia
kamelia 28 Apr 2015, 20:02

am urmat exact pasii din reteta si mi-a iesti o ciorba minunata, chiar foarte diferita de cum o fac eu. inca o reteta reusita! multumesc Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Zapacita
Zapacita 07 Mar 2012, 23:13

Foarte gustoasa,numai ca eu nu pun orez in perisoare , nu-i place sotului,si oricum eu folosesc numai orez brun sau auriu si nu merge .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 10 Feb 2012, 20:12

In sfirsit i-a venit rindul si ciorbei de perisoare ( demult planuiam sa o fac). Am respectat pasii retetei, doar ca eu mai intii dau apa in clocot si mai las sa fiarba 3-5 minute, dupa care adaug un pic de sare ( astfel iese din apa oxigenul ramas), dupa care adaug legumele. In asa mod se pastreaza vitaminele. Mersi mult pentru reteta. A iesit delicioasa

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaPaula710
Cristina Paula (CristinaPaula710) vicusha 07 Jul 2017, 12:17

Cum adica iese din apa oxigenul ramas? Pai formula apei nu e de fapt H2O? Intreb pt ca nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti si m-ati facut curioasa. Multumesc anticipat!

amalia16
Amalia (amalia16) 14 Jan 2012, 19:42

Fooarte buna!  

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile