Ați observat că eu sunt mare fan de conservare a legumelor și fructelor prin congelare, am un "dulap" congelator special dedicat acestui scop și este cămara mea cea mai importantă tot sezonul. Asta în primul rând ca să păstrez la maxim vitaminele din toate produsele, dar cel mai important pentru că este repede și simplu - cea mai bună cămară pentru mămici grăbite! Din păcate, nu orice fructe și legume se pot congela, sunt multe din ele care își pierd textura și gustul, de asta eu cred că aceste articole sunt utile - mici trucuri și sfaturi să folosiți la maxim tot ce oferă ele în sezon. Anii trecuți am congelat roșii numai pentru experiment și am dedus formula perfectă, în funcție de meniul nostru.
Așadar, recomand să puneți roșii la congelator în 2 forme:
- roșii cherry - pentru pizza în special(le pun așa congelate întregi peste pizza și ies minunate), pentru mâncăruri de gen pește la cuptor, cu legume, dar și în ciorbe merg bine.
- roșii simple tăiate cubulețe sau felii - pentru diverse tocănițe, sosuri cu roșii, ciorbe și orice vă dorește inima.
Vedeți mai jos în pași toate recomandările mele pentru a congela roșiile într-un mod cât mai inteligent și util.