Rosii la congelator pentru iarna
Ati observat ca eu sunt mare fan de conservare a legumelor si fructelor prin congelare, am un "dulap" congelator special dedicat acestui scop si este camara mea cea mai importanta tot sezonul. Asta in primul rand ca sa pastrez la maxim vitaminele din toate produsele, dar cel mai important pentru ca este repede si simplu - cea mai buna camara pentru mamici grabite! Din pacate nu orice fructe si legume se pot congela, sunt multe din ele care isi pierd textura si gustul, de asta eu cred ca aceste articole sunt utile - mici trucuri si sfaturi sa folositi la maxim tot ce ofera ele in sezon. Anii trecuti am congelat rosii numai pentru experiment si am dedus formula perfecta, in functie de meniul nostru.
Asadar, recomand sa puneti rosii la congelator in 2 forme:
- rosii cherry - pentru pizza in special(le pun asa congelate intregi peste pizza si ies minunate), pentru mancaruri de gen peste la cuptor, cu legume, dar si in ciorbe merg bine.
- rosii simple taiate cubulete sau felii - pentru diverse tocanite, sosuri cu rosii, ciorbe si orice va doreste inima.
Vedeti mai jos in pasi toate recomandarile mele pentru a congela rosiile intr-un mod cat mai inteligent si util.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand recomand sa alegeti/cumparati rosii cherry cat mai mici - cele mai mari sunt deja prea maricele si le puteti alege si conserva taiate jumatati.
Eu toata vara incerc sa vanez rosii cat mai potrivite la gospodinele din piata, sper pe viitor sa mi le cresc si singura.
Pas 2
Le spalati bine si lasati sa se scurga de apa intr-o sita.
Pas 3
Le puneti in pungi de congelator, cat incap in punga, sigilati si gata.
Eu prefer sa folosesc aici pungile cu "fermoar", sa-mi iau cateva rosii la nevoie, inchid si pun la loc in congelator.
Pas 4
Rosiile clasice le congelati taiate in cubulete, eu pun cu tot cu coaja(n-am timp sa le decojesc, in plus sunt si ele utile ca fibre). Doar le spal si tai cubulete sau felii - aranjez in pungi mici, exact cat folosesc o portie la gatit.
De exemplu pentru ciorbe eu congelez maxim 1-2 rosii taiate in punga, la tocanita pun 3-4.
Recomand anume asa individual pentru fiecare mancare sa le congelati cantitativ(mai bine cantitati mici), nu stati la iarna sa le decongelati ca sa va luati cat aveti nevoie. Si daca ati pus cantitate mare intr-o punga, va trebui sa compromiteti si restul de rosii, care nu va sunt necesare pe moment.
Pas 5
Le inchideti cat mai ermetic si daca folositi pungi subtiri neaparat sa le puneti in 2 randuri de pungi - se rup la manevrarea prin congelator.
Pas 6
Asa am fost eu harnica si mi-am facut primele rezerve de rosii congelate.
Sa stiti ca bulionul de rosii, cel rapid sau cel clasic au rolul lor in camara mea, la fel ca si sosul Marinara! Merita efortul dar daca poate nu aveti timp, puneti repede rosiile la congelator si la iarna le veti gasi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: