Chiftele de naut si soia

Chiftele de naut si soia

Foarte important pentru cei care postesc(sau vegetarieni) sa aleaga cu grija alimentele si mancarurile, sa fie o alimentatie diversificata si cu nutrienti de baza necesari organismului. Nu o dati numai in fasole, zacusca si cartofi - merge si asta dar nu pe termen mai lung.

Noi nu tinem postul, dar fiindca tin neaparat sa pun pe site retete de post, in frigider nu prea am alte produse - si de fiecare data ma uimeste cat de gustos se poate gati vegetarian cu putina imaginatie si informare corecta.

Asa sunt si aceste chiftele, simple, bune si foarte sanatoase - pot fi si doar de naut - soia am avut dupa o tura de lapte de soia si am folosit-o aici. Le-am servit cu o salata verde si putina maioneza de post rapida(in 5 minute) - super bun!

Ingrediente

Naut fiert
500 g
sau de la conserva
Boabe de soia fierte
200 g
se poate si fara ele
Ceapa alba
1 buc
Paine
100 g
eu am pus 2 felii de paine integrala
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Praf de curry
1 lingurite
plus alte condimente preferate - usturoi, pantrunjel uscat, etc.

Pasi de urmat

1

Se pregatesc nautul si soia:

- se inmoaie peste noapte in apa

- apoi se fierb intr-o cantitate mai mare de apa, timp de cateva ore, adaugat eventual la naut putin bicarbonat pentru o fierbere mai rapida

- se racesc si se scurg de apa in care au fiert.

2

Adaugati ceapa si feliile de paine inmuiate in apa si bine scurse.

3

Adaugati mirodeniile, sarea si piperul.

4

Le treceti prin robotul de bucatarie sau prin masina de tocat.

5

Va iese asa o pasta, gustati si potriviti de sare/piper daca mai trebuie.

Aveti grija intotdeauna sa scurgeti bine apa din naut si paine - sa nu fie prea lichida aceasta compozitie.

6

Formati chiftele si le aranjati intr-o tava de cuptor - asternuta obligatoriu cu hartie de copt.

Eu am o tava teflonata buna si nu mai pun hartie. Am incercat sa le fac si la tigaie - nu merge, se rup si nu se fac bine.

Deci, la cuptor cu ele - 200 grade - 30 de minute, sa se rumeneasca bine partea de jos.

7

Apoi cu ajutorul unei spatule le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati 10 minute la cuptor.

8

Sunt bune de servit calde - sa nu fie nici prea fierbinti dar nici reci - atunci au textura si gustul perfect.

Sunt extraordinare si reci in sandwish-uri, cu ceva salata si maioneza de post.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Karen
Karen 12 dec 2012, 13:04

Lena,daca vrei la tigaie fripte in putin ulei de masline pune in ele seminte de in macinate(leaga ca si oul,le folosesc si la clatitele de post) si mai poti pune fulgi de ovaz macinati.Oricum sunt foarte bune mai ales cu maioneza magica :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 dec 2012, 13:15

Bun sfatul cu inul, stiam de ovaz, dar nu-mi place cum se simte cleios si moale in chiftele.