Friptura din piept de pui
Postez de obicei mancaruri mai interesante din pui, dar uite ca nu prea le aveam cu fripturile. De la un timp, dupa ce am mai exersat prin restaurant cu fripturile, am prins la curaj. Stiu ca este o mancare banal de simpla, dar incercati si vedeti ca este la fel de simplu si s-o stricati, mai ales daca nu aveti carnea potrivita.
Eu am mers acum pe varianta cea mai banala, am luat un piept de pui, pe care puteti sau sa-l stricati de tot (facand o chestie uscata si tare) sau o friptura frageda, moale si suculenta.
Va spun ca este cea mai buna chestie pe care o fac, rapida, simpla, dietetica si foarte, foarte buna - eu cred ca va prinde bine pentru multi utilizatori.
Am servit cu Sos Olandez si o salata simpla de legume proaspete, mai bun nu se poate!
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau ulei de maslime
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Inainte sa va apucati de treaba porniti cuptorul, sa se incalzeasca bine.
Pieptul de pui, daca nu-il aveti deja dezosat, se curata de piele, se scoate de pe oase si se taie in jumate.
Eu deja am luat 4 jumatati, stiti voi cum lucrati cu pieptul de pui mai brut.
Am taiat fileul mic, si l-am pus deoparte - asta va fi prima bucata de friptura, mai mica, dar la fel de buna.
Pas 2
Pieptul se intoarce cu partea mai neteda in sus si se taie pe lateral - vedeti in poza. Asta pentru a face fileuri mai subtiri si mai frumoase.
Pas 3
Si astfel obtinem 3 bucati de fripturi, mai subtiri si elegante.
La fel faceti si cu celelalte bucati de carne.
Pas 4
Bucatile de carne se aranajeaza pe un fund sau farfurie mai mare, se presara piper macinat deasupra si eventual alte ierburi care va plac(dar nu exagerati). Se unge fiecare file cu putin ulei - chestia asta o faceti sau cu o pensula sau cu mainile.
Apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si la fel, dati cu mirodenii si ulei.
Carnea astfel semipreparata poate fi lasata mai mult la frigider pt aromare sau se prepara imediat.
Pas 5
Incingeti bine tigaia grill, aici chiar insemna sa fie bine fierbinte - chiar sa iasa fum din ea, sau daca stopiti putina apa aceasta se face bilute mici si sare. Puneti bucatile de carne pe grill si lasati cam 2-3 minute.
Pas 6
Apoi le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 2-3 minute.
Pas 7
Astfel se fac toate bucatile de fripturi, se aranajeaza intr-o tava de cuptor si se lasa in cuptor preincalzit la 200 de grade pentru inca 15 minute.
Pas 8
Si gata, se serveste imediat, se savureaza pentru ca sigur nu ati mancat asa un piept de pui bun niciodata :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)