Friptura din piept de pui

Friptura din piept de pui

Postez de obicei mancaruri mai interesante din pui, dar uite ca nu prea le aveam cu fripturile. De la un timp, dupa ce am mai exersat prin restaurant cu fripturile, am prins la curaj. Stiu ca este o mancare banal de simpla, dar incercati si vedeti ca este la fel de simplu si s-o stricati, mai ales daca nu aveti carnea potrivita.

Eu am mers acum pe varianta cea mai banala, am luat un piept de pui, pe care puteti sau sa-l stricati de tot (facand o chestie uscata si tare) sau o friptura frageda, moale si suculenta.

Va spun ca este cea mai buna chestie pe care o fac, rapida, simpla, dietetica si foarte, foarte buna - eu cred ca va prinde bine pentru multi utilizatori.

Am servit cu Sos Olandez si o salata simpla de legume proaspete, mai bun nu se poate!

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau ulei de maslime
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Inainte sa va apucati de treaba porniti cuptorul, sa se incalzeasca bine.

Pieptul de pui, daca nu-il aveti deja dezosat, se curata de piele, se scoate de pe oase si se taie in jumate.

Eu deja am luat 4 jumatati, stiti voi cum lucrati cu pieptul de pui mai brut.

Am taiat fileul mic, si l-am pus deoparte - asta va fi prima bucata de friptura, mai mica, dar la fel de buna.

2

Pieptul se intoarce cu partea mai neteda in sus si se taie pe lateral - vedeti in poza. Asta pentru a face fileuri mai subtiri si mai frumoase.

3

Si astfel obtinem 3 bucati de fripturi, mai subtiri si elegante.

La fel faceti si cu celelalte bucati de carne.

4

Bucatile de carne se aranajeaza pe un fund sau farfurie mai mare, se presara piper macinat deasupra si eventual alte ierburi care va plac(dar nu exagerati). Se unge fiecare file cu putin ulei - chestia asta o faceti sau cu o pensula sau cu mainile.

Apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si la fel, dati cu mirodenii si ulei.

Carnea astfel semipreparata poate fi lasata mai mult la frigider pt aromare sau se prepara imediat.

5

Incingeti bine tigaia grill, aici chiar insemna sa fie bine fierbinte - chiar sa iasa fum din ea, sau daca stopiti putina apa aceasta se face bilute mici si sare. Puneti bucatile de carne pe grill si lasati cam 2-3 minute.

6

Apoi le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 2-3 minute.

7

Astfel se fac toate bucatile de fripturi, se aranajeaza intr-o tava de cuptor si se lasa in cuptor preincalzit la 200 de grade pentru inca 15 minute.

8

Si gata, se serveste imediat, se savureaza pentru ca sigur nu ati mancat asa un piept de pui bun niciodata :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 31 ian 2012, 23:41

Mmm, suna excelent! O faceam si in seara asta, dar nu am piept de pui, maine ma duc a ma inarmez! Foarte tare ideea!

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 03 feb 2012, 22:39

Da! Minunata idee si fara sa vreau, eu si sotul meu am avut o cina cu adevarat romantica avand in vedere gustul aromat si vitalizant. Iar sosul Olandez completeaza perfect carnea de pui. Este oblicagoriu sa-l incercati. M-am simtit ca la un restaurant de lux, adevarat deliciu, sofisticat si imbietor.

Poza mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 25 nov 2012, 15:07

E pentru prima oara cand gatest o reteta de pe site, desi intru aproape zilnic pe site, inca de la crearea lui (prietenii stiu de ce :) ). Si cred ca mi-a iesti destul de bine, tinand cont ca e prima data cand gatesc aceasta reteta. Daca o sa mai ramana pana maine dimineata, atunci chiar Lena o sa-mi spuna daca mi-a reusit sau nu .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
liutza
liutza 15 feb 2013, 19:43

datorita retetelor tale am invatat sa gatesc,usor si simplu,iar pieptul de pui a iesit delicios,fac foarte des si cu pulpe superioare dezosate fara piele ,iese la fel de bun

mihaelaadelina
mihaelaadelina 02 feb 2014, 17:48

buna. piepul de pui arata bn. dar sosoull cum se face?

 

lena
Elena (lena) mihaelaadelina 02 feb 2014, 19:01

Incercati sa cititi reteta si prezentarea inca o data.

dianka
Diana Ranga (dianka) 24 nov 2014, 10:51

Lena, spune-ne, te rog, ce fel de tigaie grill folosești, de ți-au ieșit atât de frumoasele bucățile de piept de pui? Merci!

lena
Elena (lena) Diana Ranga (dianka) 24 nov 2014, 10:52

Este tigaie grill de la Ikea.

Daciana Ali
Daciana Ali 15 nov 2015, 16:09

Lena...eu nu am tigaie gril...merge si pe una normala?sau daca le pun in cuptor pe gril?ce zici?

lena
Elena (lena) Daciana Ali 16 nov 2015, 16:58

Mai repede pe tigaie normala, la cuptor nici intr-un caz, se vor usca prea tare.