Pulpe de pui caramelizate, la cuptor
Aceasta reteta am ales s-o fac datorita faptului ca este banal de simpla si avea o lista lunga de aprecieri pe un forum. Taman bine ca deja ne cam plictiseam de puiul gatit in mod traditional.
Ei, sa va spun ca este delicios este cam putin - este absolut si super-extra bun - in plus asa de simplu ca nici n-o sa va vina sa credeti. Si aromate, potrivit de sarate, usor caramelizate...... si lista poate continua mult.
Concentratia de caramel poate fi diferita - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumatate de pahar de apa. Poza de la final din pasi este facuta cu concentratie de 1 pahar de apa. Vedeti oricum reteta si va alegeti varianta potrivita gusturilor.
Ingrediente
●
Usturoi
5 buc
5 catei, eu am pus usturoi uscat/granulat
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
●
Apa
0.5 pahare
sau 1 pahar daca le vreti mai putin caramelizate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.
2
Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda.
3
Turnati apa si lasati pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.
4
Cam asa trebuie sa fie compozita finala - aici in poza este cu 1 pahar de apa.
Daca faceti cu jumatate de pahar de apa, va fi culoarea mai inchisa la caramel.
5
Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tura a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.
Turnati caramelul de mai sus peste pulpe.
6
Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
7
Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava - pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.
8
Aici s-au glazurat mai tare - cu jumate de pahar de apa - au o culoare mai inchisa si mai pronuntata.
9
Si aici aveti poza cu o caramelizare mai slaba - cu 1 pahar de apa.
10
Si gata, asta-o tot procesul de preparare - simplu si deosebit de gustos.
Sunt la fel de bune si calde si reci cu orice garnitura preferata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)