Friptura de pui cu bere, la gratar

Friptura de pui cu bere, la gratar

Am ajuns intr-un final sa va arat friptura de pui cu care ne delectam de cativa ani, preferatara noastra la fiecare gratar si nu o schimbam pe alta deloc. Este senzational de gustoasa, miroase extraordinar, de gust nu mai spun nimic. Ne miroase lumea de fiecare data cand suntem la gratar si tot trage cu ochiul ce avem bun pun pe acolo :) Sa incercati neaparat reteta si sa va amintiti de mine cand ciocniti o bere pe langa ea :)

De obicei folosesc pentru friptura pulpe de pui dezosate si fara piele, dar puteti lua si pulpele simple. Am incercat si cu piept de pui metoda, este bun, mult mai bun decat simplu gatit, mai fraged, dar totusi preferam pulpele. La fel marinam si carnea de porc, muschiulet, ceafa, etc.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
sau simple, cu os si piele
Ceapa alba
5 buc
Sare
1 linguri
Bere
300 ml
Frunza de dafin
3 buc
Piper negru macinat
0.5 lingurite
reglati dupa preferinta, depinde cat de iute va place

Pasi de urmat

1

Pulpele de pui se spala si se scurg bine de apa.

Le puneti intr-un bol mai adanc, sau cratita cu capac.

2

Ceapa se taie rondele cam de 7-8 mm grosime.

3

O adaugati la carnea din bol, presarati sarea, piperul si frunza de dafin rupta bucatele mici.

4

Turnati berea.

5

Si amestecati toata treaba asta cu mainile, sa se distribuie cat mai bine sarea si mirodeniile printre bucatile de carne.

6

Puneti bolul cu carnea marinata la frigider pentru 6-10 ore, nu uitati s-o acoperiti cu un capac.

Eu de obicei o pun la marinat in seara dinaintea gratarului si a 2-a zi este perfect marinata. Sau o marinati dimineata daca faceti gratar seara.

7

Dupa acest timp scurgeti berea din carne, daca nu a absorbit-o pe toata.

O puteti folosi pentru a mai stropi carnea in timpul prepararii la gratar.

8

Se coace la gratar carnea pe ambele parti, la fel si feliile de ceapa marinata.

9

Se poate servi imediat dar este delicioasa si rece, sau reincalzita.

Garnitura ideala ar fi salata sau niste cartofi copti, tot acolo la gratar.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Lili Elly
Lili Elly 03 iun 2016, 13:19

Am s-o fac neaoarat! Acusi salvez reteta ta, multumesc!

TanDi
TanDi 03 iun 2016, 14:44

Folosesc aceasta reteta de marinada cu bere si pentru carnea de iepure, chiar si pentru fripturile de iepure, pui sau curcan la cuptor. Iese foarte frageda si aromata. Si mi-a mai dat cineva  un pont foarte bun sa dau ceapa prin blender pentru a se marina carnea mai repede, aceasta metoda merge foarte bine si pentru frigarui ;)

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 03 iun 2016, 15:50

Arata senzational ! Sigur o voi incerca cat de curand !

TatyanaSpynu755
Tatyana Spynu (TatyanaSpynu755) 04 iun 2016, 10:11

Mersi mult,degraba este ziua mea  si neaparat am s-o fac,

Luminita-SvetlanaGuslicov365
Luminita-Svetlana Guslicov (Luminita-SvetlanaGuslicov365) 05 iun 2016, 19:04

daaa...cunosc ...asa o facem si noi...si carnita de porc la fel de draceda iese...

Multumim pentru reamintire...

Nota mea pentru reteta:
SebastianBrezga510
Sebastian Brezga (SebastianBrezga510) 18 dec 2016, 21:23

Merge si cu carne de porc ?

lena
Elena (lena) Sebastian Brezga (SebastianBrezga510) 18 dec 2016, 21:38

Este minunata si cu carne de porc, am facut de multe ori.

laurash49
laurash49 29 apr 2017, 16:57

Asi putea pune vin alb? Din pacate nu am bere..

lena
Elena (lena) laurash49 29 apr 2017, 17:22

Da, e bine si asa.