Pui in sos
Nu stiu cum sa formulez altfel denumirea retetei, pentru ca asa si este de fapt - puiul si sosul sunt un tandem, asa facut ca sa mancati carnea, sa inmuiati paine in sos si sa va fie putina o portie:)
Cand eram copil, mergeam la bunica si la intrebarea de ce sa-mi faca de mancare, strigam tare "sous de pui"! Imi placea mult sa dau cu paine acolo si sa savurez carnea...
Nu am reusit sa preiau reteta de la bunica si tot imi statea in gand si minte gustul acela - dar asa a fost intamplarea ca intr-o vizita vara aceasta la mama soacra am fost servita cu asa mancare si imediat mi s-au trezit din nou simturile si amintirile. Bineinteles ca am fost numa ochi si urechi la reteta, am refacut-o si o pun pe site, pentru viitoarele mele nepoate/nepoti, sa nu se piarda prin istorie :)
Am reusit sa pun pe blog ultimele poze si impresii de la vacanta la tzara, asta ca o completare la atmosfera retetei :)
Ingrediente
●
Pui intreg
1 buc
de preferat unul bio
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incingeti uleiul intr-o cratitza cu fundul gros, dar mai bine intr-un tuci/ceaun.
Pas 2
Adaugati puiul portionat bucati mici, spalat bine si scurs de apa.
Amestecati periodic pana se evapora apa si se rumeneste usor.
Pas 3
In acest timp taiati ceapa marunt.
O puneti la calit in putin ulei.
Pas 4
Cand incepe sa se rumeneasca adaugati rosiile maruntite bine cu cutitul, sau blenderul.
Pas 5
Amestecati si lasati sa se caleasca bine, pana rosiile se inmoaie.
Pas 6
Cand carnea s-a rumenit adaugati sosul de rosii in ceaun, amestecati.
Pas 7
Adaugati apa clocotita cat sa acopere carnea.
Pas 8
Optional puteti sa puneti si cartofi taiati cubulete, sa mai fie ceva garnitura pe langa carne.
Adaugati frunza de dafin.
Pas 9
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic, acoperiti oala cu capac si lasati 30 minute.
Daca este o gaina mai batrana de tzara, o lasati sa fiarba singura in apa pana este moale, apoi adaugati cartofii si fierbeti 30 de minute.
Pas 10
Intr-o jumate cana de apa dizolvati 2 linguri de faina , amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Adaugati acest amestec in sosul gata, ca sa-l mai legati putin si sa fie mai cremos.
Pas 11
Daca vreti sosul mai gros, mai repetati o data procedura cu faina.
Amestecati, potriviti de sare/piper, lasati sa fiarba putin, vreo 5 minute si stingeti focul.
Pas 12
Si gata, il serviti cu mare placere si savurati...
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: